Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *7*

no to mamy nowy wątek...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *7*

Ulka 26 i jak bylas dzis na cwiczeniach??ja w piatek bede ale cwiczyc nie moge:(((
jestem po wizycie i moja szyjka sie skrocila i ma 25mm :(((znowu luteina i oszczedny tryb zycia:((oraz no-spa...
kolejna wizyta 25.01.11 i lekarz powiedzial, że jak do tego czasu dotrwam to on juz bedzie spokojny...super...termin na marzec a ja mam dotrwac do 25.01 :((
mam nadzieje, że ta luteina mi pomoże!musi pomoc nie ma innej opcji!!
poza tym wyniki moczu ok, przeciwciał nie mam wiec w porządku, TSH i TF4 dobre ale mam isc na konsultacje do endokrynologa, no i mam zrobic echo serca bo jeszcze nie mialam..

ja tez definitywnie kupuje monitor oddechu i tez sie zdecydowalam na angelcare, z tego co poczytalam jest najlepszy, przynajmniej bede mogla spac a nie jak pamietam moje babysittingi jak sprawdzalam co 10 min czy dziecko oddycha

właśnie takie komody z przewijakami widziałam w IKEA ale niestey nie za bardzo mogę się zdecyfować jakie mebelki dla drugiego smyka. Synek ma Ikea wersję Mamut więc dla drugiego chciałabym coś innego dzieciencego. Jeżeli nic nie wymyślę, to przez pierwsze 1,5 roku będzie miał meble BRW a dopiero później jak będzie zmiana łóżeczka będę kombinowała. Jeszcze spróbuję podpytać stolarza czy nie zrobi przewijaka dopasowanego do komody którą już mam.

Pod tym względem pierwsze dzieci są uprzywilejowane... Ja komodę mam z IKEA - z przewijakiem, który obecnie jest odkręcony, bo z komody jeszcze korzysta starsza córka. A więc nie pomogę w sprawie przewijaka na zwykłą komodę, bo zupełnie się nie orientuję w temacie.

Asia.K - ja także większość rzeczy mam po synku więc za dużo nie mogę poszaleć :-) Teraz kombinuję jak urządzić pokoik :-) Zastanawiam się czy nanormalną komodę BRW można dokupić gdzieś przewijak (taki szeroki jak komoda?)

ja mam termin na początek kwietnia i jak na razie mam kombinezon ortalionowy (może nie taki gruby) no i materiałowy (cos takiego misiowatego). Podpytywałam się koleżanek które urodziły w marcu i kwietniu i niestety u nas jeszcze była pora kombinezonowata :-)

Zastanawiam się tylko jaką czapeczkę kupić.

Jeżeli chodzi o kombinezon to ja kupiłam taki polarkowy. Typowy zimowy mam po starszej córeczce także zobaczymy. Wszystko zależy od tego jaka zima będzie. W tamtym roku w marcu to zima jeszcze była na całego. Chociaż ja mam nadzieję, że może tym razem będzie inaczej i będzie bardziej wiosennie już.

A z ubrankami to ja mnóstwo mam po córce, ale już też trochę kupiłam. Muszę się jeszcze wybrać na wyprzedaże, ale jakoś nie mogę się zebrać. Tym bardziej, że lekarz ostatnio kazał mi ograniczać jazdę samochodem. Dzisiaj pierwszy raz po 2 tygodniach wybrałam się na zakupy samochodem. I potem tego trochę żałowałam bo oczywiście wracając utknęłam w korku... Ale kupiłam w H&M śliczne czapeczki i buciki dla obu córeczek.

Trochę Wam zazdroszczę tych większych zakupów - bo ja wszystko mam po córce. Chodzi mi o wózek, fotelik, łóżeczko, karuzela, mata, itp. Chętnie bym sobie powybierała na nowo. Chociaż już się zastanawiam czy nie dokupić dodatkowego stelaża do wózka. Bo ja mam wózek na dużych kołach pompowanych. I zastanawiam się właśnie czy nie dokupić stelaża ze skrętnymi kołami - oczywiście tej samej firmy. Wówczas mogłabym wpinać gondolę i fotelik, które mam. I tym sposobem miałabym 2 wózki. A właściwie 3, bo jeszcze mam parasolkę po córce. Ale mój mąż oczywiście nie jest przekonany do tego zakupu. Ciągle jeszcze nad nim pracuję...

Ja z większych zakupów to planuję zakup eleketronicznej niani z monitorem oddechu:
http://allegro.pl/angelcare-ac401-monitor-oddechu-niania-kurier-0zl-i1382495211.html

dzieki za podpowiedz, rzeczywiscie polarkowy lekki pewnie bedzie ok. tu rzeczywiscie lzej ubieraja dzieci, ja mam zamiar wyposrodkowac, moze nie az tak jak w Polsce ale i nie tak jak w UK. zobacze jeszcze kiedy urodze bo jest roznica miedzy poczatkiem a koncem marca

Walerka - a może taki kombinezonik polarkory czy podobny (nie oratlionowy). Ja w tamtym roku na przełomie marca i kwietnia pojechałam na zwiedzanie Londynu z moim smykiem i mimo temperatury 10 stopni to maly miał kurteczkę ortalionową wiosenną. Co prawda widziłam małe dzieci w samych dresikach ale wydaje mi się, ze to juz przesada :-)

Odrazu lepiej :) z tym nowym watkiem

Dzuo rzeczy juz macie.My narazie pare ciuszkow tez kupionych na forum trojmiasto,body i spiochy do szpitala nowe.
Ale i tak z tymi ciuszkami jeszcze malo ale teraz fajne promocje w sklepach wiec w piatek chyba sie rusze.
Pozatym mamy wozek no i komode:)
Musze poszkuac jakiegos laktatora elektrycznego.

ja sie najbardziej zastanawiam nad kurtka/kombinezonem. w londynie marzec to juz wiosna - tak miedzy 10 a 15 st wiec raczej nie zimowy kombinezon a przeceiz kwiecien/maj juz zupelnie cieplo.
kolezanka mi poradzila taki kocyk i zastawiam sie czy wystarczy.
http://morrck.com/ecom/index.php?action=ecom.details&mode=collection

zaklada sie go do fotelika albo do wozka i opatula nic dziecko tak ze nie trzeba rozbiera w samochodzie czy jak sie wejdzie do wewnatrz tylko odwinac, dosc drogi ale podobno bardzo uzyteczny.

liste w SR sie podpisuje tam gdzie byly zapisy:))

Madzik fajne zakupy masz juz za soba:)

Z latem to niezle wybieglscie do przodu ale bardzo chcialabym juz chociaz wiosne;))))dzis w biedronce widzialam tulipany w sprzedazy:)

Ja również melduje się w nowym wątku ;)
Walerka nie ciebie jedną w pracy podsiedli głowa do góry nim się obejrzysz to będziesz wracać na swoją starą miejscówkę ;)
Ja również pomalutku zaczęłam kupować i też skupiłam się na rzeczach wysprzedawanych przez forumki na trójmieście ;) i odpukać na niczym się nie sparzyłam tak więc pochwalę się co udało mi się póki co nabyć wózek X-landera i fotelik do samochodu a także leżaczek i karuzela, wanienka ze stojakiem,podgrzewacz, laktator i dzisiaj siatę ubranek tak więc troszkę się tego nazbierało...

image

Jak Wy daleko wychodzicie w przyszłość ;)
My wczesne marcówki pewnie myślimy jak będziemy opatulać nasze dzieciątka - bądź co bądź zimowe.
Ale ta perspektywa lata baaaardzo mi się podoba! :)

Ivvka, a powiedz mi jeszcze podpisanie listy tam gdzie przy wykładach? czy kierować się zupełnie gdzieś indziej?

Myślę, że przy dużych upałach to rampers + skarpeteczki + czapeczka lub jakiś bodziak + cienkie letnie spodenki. Jak lżejszy upał to pewnei długi rękawek + długie spodenki lub śpioszki lub cienki dresik.

Ja zaczęłam teraz ciuszki kupować. Parę od forumek, trochę przeglądam allegro i wyprzedaże w sklepach internetowych.. Tak się zastanawiam- jeśli moja mała będzie z końca kwietnia, to praktycznie ciepłe miesiące czerwiec i lipiec powinna się mieścić w rozmiarówce 0-3.
Mamy z doświadczeniem- jak ubierać 2-3 miesięczne niemowlę przy naszych letnich upałach?

to ja sie melduje w nowym.
ale mi sie nic nie chce. dzis kolezanka z pracy zapytala czy moze usiasc na moim miejscu jak bede na maciezynskim, nie mam z tym problemu ale jednak tak jakos dziwnie, nie bedzie mnie tyle czasu, jak to bedzie jak wroce.

dzięki:)to z tego pośpiechu...skoro już się zmobilizowałam, to krótko opowiem, co u nas... poki co, 6kg na plusie, Młody ma 850g i wszystko z nim ok. nie mamy nic kupione, nie zaczęliśmy jeszcze SR... cala energie skupilismy na remoncie i przeprowadzce. od nowego roku nie pracuje, bo cos mi tam za szybko zaczęło działać w kierunku porodu. wiec dostalam leki i nakaz odpoczynku. tak wiec mam nadzieje, ze bede teraz aktywniejsza mamusia na forum:)milego popoludnia:)

dodam liste:)

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:) SR Zaspa, szpital Zaspa
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))szpital Wojewódzki
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! Staś :) szpital i SR Zaspa
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :) szpital Wojewódzki
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10.Kaczuszka85 17.03.2011, synek Kubuś
11. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
12. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś - Kliniczna
13. Madzik 19.03.2011 -Córeczka - Różyczka, szpital wojewódzki
14. nati 01.04.2011
15. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!! SR Zaspa, szpital Zaspa
16. Mlenia 02.04.2011
17. kasiek01 09.04.2011 _ Synek - Szpital Wojewódzki
18. tea18 09.04.2011-SYNEK!!:) SR Zaspa, szpital Zaspa
19. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
20. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
21. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
22. Manieczka0 18.04.2011
23. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
24. Adziabu 22.04.2011-Synek- Szpital Wejherowo
25. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
26. Mała Me 30.04.2011

link do poprzedniego :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-marcowe-i-kwietniowe-2011-6-t201297,1,16.html

Inne tematy z forum

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...