Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *7*

no to mamy nowy wątek...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *7*

ulka 26 wracaj szybko do zdrowka!

no ja tez ostatnio o jakis nieludzkich porach wstaje, pokrece sie do godziny w lozku i podnosze sie. ale wole tak bardzo wczesnie sie obudzic i wczesniej wstac, niz w srodku nocy miec taka przerwe.

ja Wam musze powiedziec, ze fajnie mi sie chodzi w ciazy puki co. wogole fajny byl ten drugi trymestr, bo maluch juz sie ruszal, wiec wiedzialam, ze wszystko jest ok, a jeszcze nie bylo mi jakos ciezko z brzuchem, bo jeszcze taki wielki nie jest. no i nie mam za bardzo zadnych dolegliwosci. nawet nie przyspieszalabym tego czasu do porodu, bo tu mnie znow meczy, ze jeszcze to nie zalatwione, tamto nie kupione. badz co badz potrzebuje tych 3 miesiecy, ktore zostaly na dogranie wszystkiego :-)

No ja też zamiast spać to na internecie siedzę:(

a moj Maly wierci sie tak, ze nie moge spac...wogole od kilku dni nie moge sobie znalezc pozycji do spania.brzuch wyskoczyl jakos bardziej,wszystko kuje i taka maruda ze mnie:(

hej:)
Dzisiaj moje maleństwo dziwnie się ustawiło, cały czas czuję je pod prawym żebrem. Chyba dupcię ostro wypiął bo dosyc takie duże zgrubienie:)

Mnie i Ivvkę położna skierowała na pierwsze zajęcia - wykłady,a te akurat mamy w poniedziałki. Może akurat wpadłyśmy w taki cykl. SR jest na oddziale ginek na parterze przy windzie :). Wykłady są na dużej sali na poziomie -1 :) A ćwiczenia jeszcze w 2 innych miejscach :) Jakby co to pytaj ;) Spokojnie się odnajdziesz, bo przed zajęciami idzie się podpisać listę obecności zawsze do tego pokoiku przy windzie. A potem można iść z tłumem ;)
Może jutro się na więcej z Wami dołączę, bo widzę że wątek poleciał że hej! A ja niestety chora od piątku :(:( Cały czas mam ok.38st gorączki. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej :(:(:(
Dobrej nocki wszystkim!!!!

Ivvka a pierwsze zajęcia też miałaś w poniedziałek? Bo wiem że następna tura zaczyna się w czwartek i zastanawiam się czy zawsze to będzie czwartek czy jak:) I wejście do pokoju SR to jest na oddziale przy windzie prawda?:) no ale zajęcia to chyba osobna sala?
Wiem że strasznie marudzę:) Przepraszam;)

wszystkie marudzimy bo wiesz .. juz troche dosc tego mamy ;)
ale wytrzymamy ;) juz duza czesc za nami;p

Lepiej mi sie zrobillo z mysla ze nie tylko ja taka maruda jestem:)

Jutro mam wizyte rano zobacze moja kruszynke jestem ciekawa ile wazy i co tam wogle prabia w tym brzucholcu ;)

SR na zaspie jest darmowa..za partnerow tez sie nie placi.nie wiem kiedy jest kolejna tura ale caly "kurs" trwa ponad miesiac...
zajecia sa 3 razy w tygodniu...
ja mam w pn wyklad a w sr i pt cwiczenia

no ja tez mam problemy ze spaniem ;)
bo brzuch przeszkadza..
Niby tak blisko a tak daleko do tego porodu;(

Monmie- ja to jestem z Tobą całym sercem bo czuje dokładnie to samo:) no ale oczywiście i tak damy rade i wytrzymamy jeszcze trochę:)

Do dziewczyn które chodzą do SR na Zaspie- płaciłyście coś za szkolę?
I jak to dokładnie wygląda? Chcę się zapisać i nie wiem ile czasu potrzeba na to zajęcia przeznaczyć , ile tych zajęć itp:)
Była bym mega wdzięczna za odp- bo niestety jak byłam w szkole to Pani nie chciała ze mną nawet rozmawiać bez skierowania:)

Dzieki dziewczyny za liste ja to bym chciala byc po wszystkim.Bo coraz gorzej wszystko znosze mam takie zmienne nastroje a wiekszosci to te zle.Tak naprawde to ja sama ze soba nie moge wytrzymac.
Wszystko mnie wkurza,spac nie moge brzuch mam mega wielki i do tego te kg ale sie wyrzalilam mam nadzieje ze mi wybaczycie;)

zagladam z sentymentu w Wasz watek, jestem kwietniowa mamą ale z 27 roku.

nawet widze ze jedna z dziewczyn ma termin tak jak ja mialam :)

z ciekawostek to moge powiedziec ze ja lezalam ze starszym synkiem w szpitalu 8 dni i przez ten czas zuzylismyprawie 200 pieluch.\

kosmiczna ta ilość :)

Świetnie .. Mowicie o szyjce ;D
a ja na ostatnim usg dopochwowo mialam dlugosc 38mm .. to duzo co ?

ja chyba zyje w negacji faktu ze musze to dziecko urodzic bo nawet nie mysle o torbach co wziac itd. czas sie oswoich z rzeczywistoscia ze wiecznie nie moge byc w ciazy.
dostalam taka swedzaca plame na brzuchu i wyczytalam ze to czeste przy pierwszym dziecku, niegrozne ale upierdliwe bo swedzi i sie przenosi na rece i nogi. znika zaraz po urodzeniu. no coz cos musialo byc bo jak dotad nic mi nie bylo.

paskudka
A czy wiesz czy ten Octanisept w sprayu uzywa sie zamiast Tantum rosa, czy jednoczesnie?

Ja mam taka listę w sumie gro rzeczy się pokrywa ;)
Dla dziecka- paczka pieluszek jednorazowych w najmniejszym rozmiarze,mniej więcej 20 sztuk wilgotne chusteczki (można wsiąść 3 pary), pajacyków/ ewentualnie 3 pary śpioszków i 3 koszulki lub kaftaniki, bawełnianą czapeczkę , 2 pary skarpetek, 2 pary rękawiczek niedrapek , kocyk lub rożek jeśli chodzi o kosmetyki dla dzidzi to w wojewódzki nie można brać natomiast w pozostałych szpitalach trzeba

Dla mamy- 2 koszulki rozpinane z przodu najlepiej kopertowe na guziki lub zatrzaski, szlafrok skarpetki i kapcie, klapki pod prysznic, 2 biustonosze-bawełniany miękki nocny-kupić w ostatnim miesiącu 1 rozmiar większy a drugi normalny w którym się dobrze wygląda, majtki jednorazowe (kilka sztuk) , duże podpaski dla kobiety w połogu, wkładki laktacyjne, laktator ,lewatywa "enema", sztućce, kubek, talerzyk, 1 wodę mineralną w bidonie-żeby można było pić w pozycji leżącej, 2 butelki duże wody mineralnej niegazowanej, ręcznik+ręcznik papierowy-miękki do osuszania krocza, do podmywania mydło szare jeleń lub dla dzieci, kosmetyki, przybory toaletowe, aparat fotograficzny, telefon, ładowarka i drobne pieniądze koniecznie klapki dla męża bo mu nogi spuchną.
Jeśli chodzi o dokumenty: dowód osobisty, książeczka RUM, karta ciążowa, oryginalny wynik grupy krwi, wypis ze szpitala jeśli byłaś kiedyś hospitalizowana, ostatnie badanie krwi i moczu, pierwsze i ostatnie usg. Jeśli dane adresowe lub nazwisko w dowodzie są nieaktualne, zapakować stosowne dokumenty, które o tym informują np akt małżeństwa

image

ja wyjelam sobie torbe taka do szpitala i zaczelam cos tam juz wrzucac co przyszlo mi do glowy i chyba bede musiala niedlugo zamienic ja na wieksza :-/

A ja dodam komentarz do listy szpitalnej - położna mi poradziła, żeby nie kupować majtek jednorazowych tylko majtki siateczkowe. Te jednorazowe są z fizeliny i powietrze nie ma dostępu do krocza przez co gorzej się goi i strasznie się pocą te okolice. Poza tym wiem, ze niektóre położne nie pozwalają zakładać tych sztucznych...i wtedy trzeba drobić jak gejsza z podkładem między nogami:) także polecam siateczkowe.:)

dzieki, tu nie sprawdzaja szyjki i myslalam ze moze jezeli mozna przez brzuch to poprosze dodatkowo ale jak sie nie da to trudno.

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...