Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *7*

no to mamy nowy wątek...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *7*

Witam w poniedzialek

Enjoy pakowane sa po 5szt i kosztowaly 20.90zl

U mnie sprawdzil sie elketryczny laktator ale niestety nie byl dobrej firmy i szybko sie popsul dlatego teraz kupie medela ale mini.
Nie dawalam sobie rady recznym.
Czasami mrowieja mi dlonie w sumie od 2dni macie cos takiego?

Kasiek a kiedy zakladaja ten szew??ja mam szyjke 25mm

To ja także dołącze do mam "odpoczywających" U mnie i w pierwszej i w drugiej ciązy szyjka bardzo się skróciła i zakończyło się szczew. W pierwszej ciąży zdjęto mi szew w 38 czy 39 tygodniu a urodziłam diokładnie w dniu obliczonym wg ostatniej @. Pocieszeniem jest to, że jak szyja jest krótka to poród szybszy i mniej bolesny :-)

Adziabu ja juz tez tak mam od dluzszego czasu...musze wiecej odpoczywac bo szyjka nie za dluga;/
biore teraz luteine 2x dziennie i mam brac no spe jak bedzie mi brzuch twardnial...

Hejka tylko Was na chwilkę zostawić a tu nowy wątek i to jaki długi już :) Mam nadzieję że humorki lepsze mnie dziś pogoda podbudowała mimo że syf jak ten śnieg topnieje ale prognoza że już w marcu wiosna i kwiecień ładny podniosły mnie baaaardzo na duchu :)

Co do ubranek to my mamy same na 62 i chyba dobrze bo po ostatnim usg długość nóg naszego malucha jest jak dla 7miesięcznego a nie 6 więc kolejne dłuuugie będzie ;)
Laktator Medela polecam mam mini a ręcznym nie byłam w stanie nic ściagnąć i nie przejmujcie sie brakiem siary ja w pierwszej ciaży nie miałam a potem buuum 5 dni po porodzie mogłam otworzyć fabrykę mleka :)
Byłam na kontroli u gina i niestety mam jak najwięcej leżeć bo szyjka taka sobie no i brzuch mi się strasznie stawia tylko trochę więcej pochodzę :( a to dopiero 25tyg. I właśnie pytanie do Was też tak macie ze brzuszek sie boleśnie stawia ? Bo w pierwszej ciaży tak nie miałam i trochę mnie lekarz przestraszył że to za często bo tak parę razy dziennie mam.

monmie
po ile w Mama i Ja sa pieluchy tetrowe? bo wlasnie tez musze kupic.

Ja przy pierwszym dziecku ściągałam pokarm ponad 7 m-cy (mój mały nie potrafił pić z piersi, więc ściągałam mleko i pił z butelki) - Miałam dwa laktatory - Avent ręczny i elektryczny Medela swing. Na poczatku miałam tylko Avent i dla mnie był ok, ale póżniej każdy mi radził, że jeżeli chcę dłużej ściągać mleko to radzi mi kupić madela. Szybko wysłałam męża na Zaspę do szpitala po zakup medeli (wybrałam najdroższy model bo ponoć nalepszy :-))) no i okazało się, że dużo szybciej i więcej mleka udaje mi się ściągnąć ręcznym niż elektrycznym. Róznica w cenie jest znaczna (Avent ok 170 zł, medela ok 500 zł).

Teraz mam już tylko medela swing i jezeli przyjdzie mi ściągać mleko częściej to pewnie mąż będzie pędził do Akpolu po reczny laktator Aventu.

teraz podczas kapieli scisnelam piers i jakos tak troche polecialo tej siary ;) (pierwszy raz)
ale tak samoistnie nie leci ;p
No wlasnie wiem ze elektryczny lepszy ale one skubane drogie sa ;D
chyba ze sie kupi jakis tani elektryczny to sie rozwali po jakims czasie .. roznie to byla ..

Madzik to niezaciekawie z tym zalaniem. Oby wszystko szybko udało się załatwic ze spóldzielnią.

Co do siary to widzialam u siebie czasami jakies kropelki kilka tygodni temu. Ale teraz sucho ;)

Jeżeli chodzi o laktator to siostra i bratowa odradzaja mi całkowicie manualny, strata czasu i sił. Elektryczny sprawdza się znacznie lepiej.

Zyczę wszystkim poprawy humoru i oby kolejny tydzien zacząl się w lepszych nastrojach :)

Kosmisia, niektórym w ogóle nie leci siara przed porodem, a potem mają problem z okiełznaniem nawału.. na to chyba nie ma reguły :)

ehhh szkoda gadać z mężem farbę zrywaliśmy tak to bąblami napuchło że schodziło jak tapeta i na zielonej ścianie mam piękne białe placki ;(((( tak więc humor bez zmian jeszcze dla urozmaicenia kolędę dzisiaj miałam ajj jak widać 2011 rozpoczął się niezaciekawie ;((( miałam ochotę iść na orkiestrę św.pomocy ale przez dzisiejszą akcję w ogóle z domu nie wychodziłam może choć trochę przejdzie mi jutro mam zwiedzanie porodówki w wojewódzkim a w czwartek wizytę u ginga ciekawa jestem czy malutka się przekręciła i ile urosła bo ostatnią wizytę miałam miesiąc temu

image

Aha, a co do siary - to mi nie leci jakoś specjalnie, parę razy plamy miałam, ale to wszystko. Myślicie, że to będzie oznaczało brak pokarmu?

Ja patrzyłam na laktatory Tommee Tippee i chyba się na niego zdecyduje.

Co do witaminy K - to położna z Redłowa mówiła, że podają, ale wpierw pytają się o zgodę rodziców.

No chyba cos jest dzis z ta niedziela ze wszystkie dola mamy ,, mnie jakos tez zlapal ..
i tez niestety plakalam

Witam

Dzisiaj odwiedzilam Mame i Ja kupiłam pare drobiazgow glownie kosmetycznych,pieluszki tetrowe i pampersy malom paczke 43szt do szpitala.Co do laktatorow to zastanawialam sie nad baby one ale one maja tylko 2 programy do odciagania i do tego bardzo glosne 139zl.Najlepsze sa medela tylko ceny dosc wysokie.Wiec zdecydowalam sie medela mini mysle ze mi wystarczy kosztuje 239zl

A ja dzisiaj też mam dola nawet sobie popłakałam :(

Ja laktator już kupiłam, ręczny. Nie wiem, ile razy go użyję, ale drogi nie był, a warto mieć jakieś zabezpieczenie na te kilka dni nawału.

medela elektryczna jest najlepsza, wogle nie bawcie sie w reczny.
my spedzilismy milo niedziele ze znajomymi, a wczoraj na zakupach. my may teraz maraton szkoly rodzenia,bo robimy 2 jedna w poniedzialki a druga w czwartki.

Ja tez sie zastanawiam z kupnem laktatora.
Slyszalam ze podobno medela jest dobry ..
Mi napewno bedzie potrzebny bo mam zamiar szybko wrocic do szkoly ..
A z mala bedzie zostawala tesciowa.

Ehh i mamy niedziele humor do d..... masakra odwilż za oknem a ja patrze jak mi woda płynie po ścianie jak widać dach nieszczelny i takie uroki mieszkania na ostatnim piętrze w bloku i to akurat w sypialni gdzie ma być kącik malutkiej serce mi się kraje nie nadążam z podkładaniem szmat dół na maksa wszystko zapowiada się do zerwania porządnego wysuszenia i malowania a poród w marcu nie wiem po prostu nie wiem jak to będzie ;(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( jutro poniedziałek to pójdę do spółdzielni zrobić awanturę a jak oni szybko zareagują to się okaże bo ogólnie w zeszłym roku zaciek tez pojawił się w kuchni na suficie i walczyłam ze spółdzielnia 4 miesiące bo kazali mi czekać z tym do wiosny a tutaj jest całkiem inna sytuacja bo ta woda cały czas płynie po ścianie i farba zaczyna puchnąć i odchodzić brrrrrr ;(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( tak więc humoru to mi chyba nic mi dzisiaj nie poprawi -załamka

image

No dobra, to ja kilka ubranek na 50 mam, ale na tym poprzestane. Nasz maly rosnie dosc wymiarowo, wiec jesli tak dalej pojdzie to prognozowana waga jest na okolo 3,5kg. Ja mialam tyle jak sie urodzilam i mierzylam tylko 50cm, a maz 60 cm przy tej samej wadze :-) Teraz tylko pytanie w kogo pojdzie synek?

Z zakupem laktatora myslalam znow zeby sie wstrzymac, bo nie wiadomo czy sie przyda. Myslalam tylko zeby sobie wypatrzec ktory i jak cos zawsze mozna dokupic.

U nas malowanie pokoiku w trakcie, dzis maz chyba skonczy, a od jutra bede miala sprzatanie :-/

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?