Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *7*

no to mamy nowy wątek...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *7*

Mała Me- dopytałam się koleżanki o tą szkołę rodzenia w Koszalinie. Ona chodziła na Kościuszki w Przychodni na I piętrze. Prowadząca to pani Urszula Mikuć, tel: 501 771 490. Można się umówic telefonicznie. Zajęcia w środy i piatki. Była bardzo zadowolona. Gdy leżała na porodówce to słyszała od innych dziewczyn że szpitalnej, płatnej SR nie polecały.
Pozdrów Koszalin:)

My dzisiaj robiliśmy urodzinki naszej córeczki. Dla rodzinki. Fajnie było, ale padam. A za tydzień impreza dla dzieci. Ale już na szczęście na placu zabaw...

Dziewczyny co do ubranek w rozmiarze 56 to się nie zgodzę, że one są nieprzydatne. Moja pierwsza córcia jak się urodziła to mierzyła 56cm, a nosiła ubranka w rozmiarze 50. W rozmiarze 50 miałam niedużo, ale już w 56 trochę. 62 były ostro za duże. Także z moich doświadczeń wynika, że 56 jak najbardziej tak! Oczywiście dużo zależy od wielkości dziecka, ale moja całkiem malutka nie była. I teraz też jak kupuję to głownie 56 i 62 na później. Kupiłam też kilka w rozmiarze 50 - na sam początek.

Pochwalę się naszym zakupem:)

image
image
image

image

Lucy80 tylko pozazdroscic takiego meza:):):)nie dziwie sie, że dzionek udany:)która z nas by sie nie cieszyla z tak rozpoczetego dnia:))

my bylismy dzis na zwiedzaniu porodowki, nawet mnie uspokoili i podbudowali. ladna czysta, duzo poloznych, opcja mobile epidural co mnie bardzo cieszy plus mozliwosc porodu w wodzie ale ja chyba nie moge ze wzgledu na ciaze wysokiego ryzyka, musze sie dowiedziec.
mam pytanie czy w Polsce daja dziecku zatrzyk z witaminy K zaraz po porodzie?

próba suwaczka ;)

Witam sobotnie:)
Mam dzisiaj udany dzień :)
Wreszcie się wyspałam. Wstałam o 11 i okazało się że mój mężuś wszystko już posprzątał. Nawet zrobił śniadanko a potem pojechaliśmy na zakupy. Jaśko ma już swoją pierwszą brykę :)))

Co do ciuszkow ;)
Mja siostra rodzila w listopadzie i jej maly mial 53 cm ;)
i miala rampersa na 46 cm :) ktory byl doslownie o centymetr za maly ;D
a jak juz zalozyla 56 to wszystko spadalo z niego ;P i np spodenki na 56 mial na sobie chwile bo sobie sam sciagal ;)

Ja jak bylam na usg w ten poniedzialek ktory byl (3.01)
to wazyla 1732 :)
i zrobil mniejwiecej cos takiego ze ile bedzie wazyla przy porodzie mniej wiecej to obliczyl ze 3600 ;p
a cm nie wiem ile bedzie miala bo ja jak sie urodzilam to mialam 62 ;) a moj narzeczony mial 58 wiec zobaczymy jak to bedzie ;)
Ale za to wazylam 4200 a on 3850 ;)

No ja też uważam że lepiej od razu 62 bo te 56 to zaledwie na parę dni o ile wcale:)

A laktator kupujecie od razu czy nie? A jeśli tak to jakiej firmy i jaki:)
Ja na pewno się zdecyduje bo siara to mi ciągle leci więc myślę że mleka będzie dużo;] A nie chce potem zakażenia czy co tam się robi jak się pokarmu nie ściągnie bo słyszałam że straszny ból:(

Tak patrzę na wymiary dzieci dziewczyn z forum, które niedawno urodziły, i wychodzi mi, że w większości to 57-60 cm! Dużo...
56 kupiłam 3 pary śpiochów do szpitala, 3 bodziaki z długim rękawem, 3 kaftaniki. Reszta już 62, albo 0-3. Tak jak pisałam wcześniej, więcej będę dokupywać, jak będę widzieć, jak malutka rośnie :)

Momnie no wlasnie gdzie sa nasze suwaczki:)))???nie mam pojecia co sie stalo:)

My dzis kupilismy przewijak taki drewniany z 2 poleczkami oraz naklejki na sciane:)
Chyba jutro zakupimy wanienke i stojaczek:)

Tylko tej komody z Ikea nie ma:((

ja sie nawet zastanawiam czy warto na 56 bo wiekszosc dzieci rodzi sie kolo 55cm. 50cm to chyba dla wczesniaka. nasza mala ma dlugie nogi, moj maz wysoki wiec jak sie urodzi w terminie mam wrazenie ze nawet te na 56 cm sie nie przydadza za dlugo. ktos mi opowiadal ze tak sie cieszyl ze nie mial rozstepow dopoki nie popatrzyl porzadnie w lustro i okazalo sie ze wszystkie byly pod brzuchem gdzie nie widac.
ja sie teraz koncentruje na meblach, nie moge sie zdecydowac biale czy sosna.

Aha, a co do ubranek to ja chyba na 50 żadnych nie mam. Parę na 56, a reszta na 62. Dziś właśnie się biorę za pranie:D

Ja mam usg w poniedziałek, więc się spytam o wagę i długość. Zobaczymy co pan doktor powie:-)

Ja wybieram się na zakupy do hurtowni w Wejherowie. Z takich większych rzecz to mamy do kupienia wózek, łóżeczko i wszystko co do niego. Spisałam sobie ceny z allegro na niektóre rzeczy i porównam. Ale już widzę, że np. laktator Avent kosztuje w tej hurtowni o 60 zł więcej niż na allegro;/

Ivvka gdzie twoj suwaczek nie widac go ani mojego tylko ja tak mam?

Hejka

Generalnie to ja nie mam ubranek na 50 zaczelam od 56 i to naprawde pare w sumie tylko do szpitala rzeczy a reszte na 62.
Moja Bianka mierzyla 58 cm wiec mysle ze drugie dziecko bedzie podobnie wymiarowo.Wiec mysle ze wezme pare na 56 i 62 tak optymalnie.

Enjoy ja tez tak slyszalam, ze teraz dziecko jest za duze i sie nie mierzy dlugosci..

Witam ;) Co do rozmiarów ubranek to mam kilka 56 a bardziej skupiam sie na 62 i wiekszym. 56 licze na sam początek jęsli nawet nie bedą za małe bo szykuje mi sie klopsik ;ppp A wymiarów to ja już długo nie znam lekarz mówi tylko wagę.

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...