Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *8*

Hej Dziewczyny.
Zapanowała cisza dziś wieczorem na naszym forum, dlatego pozwoliłam sobie na utworzenie nowego wątku, tamten już mi się długo otwierał :)

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:) SR Zaspa, szpital Zaspa
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))szpital Wojewódzki
5. Aga 07.03.2011 - Córeczka Amelka ;)
6. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
7. ulka26 09.03.2011 SYN! Staś :) szpital i SR Zaspa
8. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :) szpital Wojewódzki
9. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
10. KasiaKoziołek 12.03.2011
11.Kaczuszka85 17.03.2011, synek Kubuś
12. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
13. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś - Kliniczna
14. Madzik 19.03.2011 -Córeczka - Różyczka, szpital wojewódzki
15. nati 01.04.2011
16. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!! SR Zaspa, szpital Zaspa
17. Mlenia 02.04.2011
18. kasiek01 09.04.2011 _ Synek - Szpital Wojewódzki
19. tea18 09.04.2011-SYNEK!!:) SR Zaspa, szpital Zaspa
20. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
21. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
22. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
23. Manieczka0 18.04.2011
24. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
25. Adziabu 22.04.2011-Synek- Szpital Wejherowo
26. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
27. Mała Me 30.04.2011 - Córeczka Lenka :), Szpital Wojewódzki w Koszalinie

Pozdrawiam Was cieplutko !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *8*

Ja kompletnie się nie znam na dopasowaniu stanika...szczerze mówiąc zawsze po prostu przymierzam i tak na oko....

A ja się cieszę bo przyszły moje paczki z allegro 2 sweterki ciążowe, podgrzewacz do pokarmu z butelką gratis :)

bez fiszbin nie idzie normalnie funkcjonować ;)
Ale do spania miałam bezszwowy stanik triumpha bo spanie z fiszbinami niezbyt było wygodne

Dziewczyny - pamiętajcie tylko, zęby kupować sobie na rozmiar obwodu jak przed ciążą, bo obwód spada już po kilku dniach, a taki stanik, w którym się będziecie topić na pewno nie pomoże powyciąganym piersiom w powrocie do dawnej formy:)

Polecam wątek karmnikowy na gazecie:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,112634434,112634434,Staniki_do_karmienia_karmniki_3.html

Jest sporo informacji gdzie i jakie staniki można kupić. Dla Biuściastych w Gdańsku niestety niewiele (np. z rozmiarem jak mój - 70G), Melissa w sklepie Kamama i dwa modele w Lingerii we Wrzeszczu na Dmowskiego, ale w internecie można znaleźć więcej.

Dziewczyny - i apeluję - nie dajcie sobie wmówić, ze do karmienia to najlepsze są nieusztywniane staniki bez fiszbin...

Jeśli któraś z Was ma problem z rozmiarem albo potrzebuję rady - chętnie służę - przed ciążą, zanim położyłam się do wyra zajmowałam się dorywczo brafittingiem.

No i generalnie z mojego doświadczenia niejako trochę zawodowego - ja jednak polecam kupować biustonosze najwcześniej w ósmym, a najlepiej w 9. miesiącu.

Melduje się w nowym wątku wczoraj jak się rozpisałam wieczorkiem to jeszcze wątku nie było a jak wysłałam wiadomośc patrze bach nowy wątek ale juz mi sie nie chcialo drugi tego pisać i wyłączyłam kompa ;) tak więc podsumowują wczorajszą wizytę mała się przekręciła i skierowała się główką w dół i waży 1700g i niestety długości już nie poznam bo nie mieści się na ekranie tak wiec jak to lekarz powiedział urodzi się w sam raz ani za duża ani za mała ;)

image

Ja z kawa trzymam sie twardo - nie pije, choc przed ciaza nie wyobrazalam sobie bez niej zycia, ale teraz przyzwyczailam sie. Pije czasami zbozowa albo bezkofeinowa.
W swieta jak wszyscy popijali sobie jakies piwka, winka tez naszla mnie ochota, wiec kupili mi bezalkoholowe piwo i musze Wam przyznac, ze calkiem dobre bylo :-)
Tak samo ostatnio zachcialo mi sie coli, wiec kupilam sobie bezkofeinowa i tez nie jest zla.

czesc dziewczyny. ja mam dzis usg zobaczymy ile moja mala ma. caly czas mam te cholerne skurcze niby nie boli ale mnie stresuje. nie wiem czy niedlugo nie dolacze do lezacych, a tak dobrze mi szlo.
w ten weekend - zakupy, najpotrzebniejsze rzeczy dla mnie i malej do szpitala gdyby cos poszlo szybciej niz ma, mam nadzieje ze nie.

Przynajmiej sama nie jestem :P Asia K to mój to naparawde klopsik w porównoniu z twoim dzidziusiem. Ale już bliżej końca niż dalej ten czas tak szybko leci. A ja jakaś senna i zaraz ide dalej spac ;p

To czyli staniki do karmienia moglabym juz w sumie kupowac, tyle ze rozmiar wiekszy. A widzialyscie gdzies jakies fajne promocje?

Z tymi krotkimi szyjkami to widze, ze jakas plaga :-)

próba

Nacia - nie przejmuj się! Ja mam problemy z szyjka już od 20 tygodnia. I cały czas muszę leżeć. Także ciesz się, że tak niewiele już do końca i odpoczywaj.:)

Ja też kupiłam Nivea białą serię. Podoba mi się zapach i ogólnie jakos najbardziej mnie przekonały.

No to widzę, ze ja jestem ekspres:) Spakowana już jestem kompletnie, a z pozostałych rzeczy zostało mi tylko prasowanie ostatniej partii ciuszków. No ale jak juz pisałam - miałam dużo powodów żeby bać się, ze urodzę za wcześnie.

Też nie zrozumiałam tego fragmentu o zapisywaniu się do Klinicznej. Nic takiego w szpitalu nie mówili...Coś dziwna mi sie ta informacja wydaje:)

Dziewczyny - ja w pierwszej i drugiej ciazy mam skracającą się szyjkę. Pierwszym razem urodziłam w terminie i tym razem mam nadzieję, że także dotzrymam do kwietnia. Pocieszenie jest takie, że przy krotszej szyjce porod jest szybszy i lzejszy. Pierwsze skorcze dostalam ok 16-17, o 20.30 bylam w szpitalu a o 21.20 Mati juz sie urodził. Nawet na izbie przyjęć karty mi nie założyli :-)

ivvka widać widać razy 3;) klub skracających się szyjek dobre hehe:)

cos mi nie dziala wysylanie wiadomosci:((wyslalam 3 razy to samo a i tak chyba tego nie widac..

nacia nie łam sie witamy w gronie mam odpoczywających ;) jeszcze masz tylko 7 tyg matko piorunem leci a na finiszu to przyspiesza jeszcze bardziej chyba :)
Co do staników to ja juz chodze w tych do karmienia bo na szczeście mam z poprzedniej ciąży a kupowałam chyba tak w 7 miesiącu Pani mi doradzała żeby rozmiar wiekszy wziąść niż wtedy gdy mierzylam tzn miseczki.
A taki maks to się osiągnie dopiero po porodzie przy nawale tj 40 godz po do 5-6 doby ja miałam w 5 dobie i Pamela to przy mnie był pikuś ;)

Adziabu nie wpadaj w panike..masz termin dopiero 22.04:))wiec spokojnie zdazysz:)

Nacia173 witaj w klubie skracajacych sie szyjek...tez z tym walcze od dluzszego czasu:/mam nadzieje, że za szybko nie urodze...

Mąż w przyszlym tygodniu leci do niemiec a ja w rodzinne strony i dzis w sypialni ustawiam komode, przewijak(mam taki ala regał), kołyske i chyba zrobie pierwsze pranie:))

Nie mam jeszcze wszystkiego ale mam zamiar pare rzeczy dokupic jak bede u rodzicow..wczoraj przymiarzalam staniki do karmienia ale w sumie nie kupilam bo nie wiem czy jak jestem w 33 tygodniu to nie za szybko na stanik czy moze kupic poprostu o numer wiekszy..hmmm

Asiu K udanych zakupow!!!!nie dziwie sie, że Ci humorek dopisuje..tez to lubie:)

Adziabu nie wpadaj w panike..masz termin dopiero 22.04:))wiec spokojnie zdazysz:)

Nacia173 witaj w klubie skracajacych sie szyjek...tez z tym walcze od dluzszego czasu:/mam nadzieje, że za szybko nie urodze...

Mąż w przyszlym tygodniu leci do niemiec a ja w rodzinne strony i dzis w sypialni ustawiam komode, przewijak(mam taki ala regał), kołyske i chyba zrobie pierwsze pranie:))

Nie mam jeszcze wszystkiego ale mam zamiar pare rzeczy dokupic jak bede u rodzicow..wczoraj przymiarzalam staniki do karmienia ale w sumie nie kupilam bo nie wiem czy jak jestem w 33 tygodniu to nie za szybko na stanik czy moze kupic poprostu o numer wiekszy..hmmm

Asiu K udanych zakupow!!!!nie dziwie sie, że Ci humorek dopisuje..tez to lubie:)

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011*8*

Witam!
Ja może ze 2 razy w ciąży wypiłam kawę ale w sumie to przed ciążą też za dużo nie piłam :)

Ale duże już te wasze dzieciaczki, jestem ciekawa ile mój synek już waży ale wizyte mam dopiero 23 stycznia :/ A potem mąż do pracy pojedzie i już zostane sama z tym wszystkim :(

A powiedzcie kiedy czas na zakup stanikow do karmienia? Kiedy ten biust juz osiagnie taki docelowy rozmiar?

Witajcie porannie. Ja jeszcze przed kawką :) Ale zaraz jadę na zakupy na Matarnię i już sobie zaplanowałam wypicie tam kawki. A co tam w końcu w ciąży można sobie trochę dogadzać :)

Jadę na zakupki ubraniowe dla siebie i córki, a więc humor od rana mi dopisuje :)

Nacia173 ten Twój synuś to faktycznie duży. Bo moja mała wprawdzie tydzień temu, ale ważyła 1400g, a więc różnica znaczna. Chociaż ja tam nie narzekam, bo wolałabym, żeby nie była za duża.

Miłego dnia wszystkim życzę :)