Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *8*

Hej Dziewczyny.
Zapanowała cisza dziś wieczorem na naszym forum, dlatego pozwoliłam sobie na utworzenie nowego wątku, tamten już mi się długo otwierał :)

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:) SR Zaspa, szpital Zaspa
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))szpital Wojewódzki
5. Aga 07.03.2011 - Córeczka Amelka ;)
6. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
7. ulka26 09.03.2011 SYN! Staś :) szpital i SR Zaspa
8. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :) szpital Wojewódzki
9. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
10. KasiaKoziołek 12.03.2011
11.Kaczuszka85 17.03.2011, synek Kubuś
12. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
13. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś - Kliniczna
14. Madzik 19.03.2011 -Córeczka - Różyczka, szpital wojewódzki
15. nati 01.04.2011
16. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!! SR Zaspa, szpital Zaspa
17. Mlenia 02.04.2011
18. kasiek01 09.04.2011 _ Synek - Szpital Wojewódzki
19. tea18 09.04.2011-SYNEK!!:) SR Zaspa, szpital Zaspa
20. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
21. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
22. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
23. Manieczka0 18.04.2011
24. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
25. Adziabu 22.04.2011-Synek- Szpital Wejherowo
26. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
27. Mała Me 30.04.2011 - Córeczka Lenka :), Szpital Wojewódzki w Koszalinie

Pozdrawiam Was cieplutko !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *8*

Podziwiam Was dziewczyny, że tak skrupulatnie piszecie na forum. Ja nie mogę nawet się zmobilizować żeby poczytać wszystko co Wy piszecie. Niestety tak to chyba jest jak ma się w domu już jednego szkraba 2 letniego. Kompletny brak czasu.
PS Gratuluje odważnym za wklejanie zdjęć.

Ach Ivvka mój mentorze , co ja bym bez Ciebie zrobiła z tą szkoła rodzenia:D nic tylko bym padła i płakała:)

I jeszcze tylko jedno mnie zastanawia- wasz kurs wystartował pod koniec grudnia, potem jakoś 14 stycznia i teraz kolejny.
Te nowe grupy dołączają do was czy jak?
Jak dobrze pamiętam to wy miałyście wykłady własnie w pon o 17 - czy jak to teraz u was wygląda?:)

jesli chodzi o wykonywanie cwiczen to ona tylko pokazuje jak wykonywac cwiczenia...to nie jest tak ze przez godzine cwiczysz jak na aerobiku:)
ja nie moge wykonywac cwiczen ale czwiczenia z oddychania mam robic wiec nawet jak ktoras zle sie czuje czy nie moze cwiczyc to mozna lezec na materacu:)a jak zapamietasz cw to mozna pocwiczyc sobie w domku :)

Pani w krotkich ciemnych wlosach, ktora jest na zapisach prowadzi cwicczenia:)ale na cwiczenich jest ok i nawet żartuje:)

tez na forum nie widze ostatnio Ulka26..co u Ciebie??
jak bylo wczoraj na cwiczeniach w SR??

No a ja właśnie przed chwilą oficjalnie zakończyłam meblowanie pokoju dla malucha:) Przyjechała ostatnia rzecz i koniec:)
Teraz tylko pranie, prasowanie i układanie:)
Już widzę jak mój kręgosłup to wytrzyma;D
Skurczy łydek to nawet największemu wrogowi nie życzę:D

A zdarza się na ćw że któraś z kobitek tylko obserwuje a nie ćw bo np nie daje rady? Mój lekarz mi pozwolił na SR ale zastrzegł że jak coś by było nie tak to od razu mam przestać, usiąść i odpocząć..
No i błagam powiedz że ta czarna babka nie prowadzi wykładów;D

wpis uzytkownika iz to moj wpis:))nie moge sie zalogowac bo nie pamietam hasla:)
ivvka

Monmie - od niedzieli walczymy z remontem. Dlatego tylko czasami Was tylko podczytuję, bo czasu brak... Plan jest, żeby do niedzieli skończyć, ale nie wiem czy nam się to uda. Ale sypialnia już pomalowana, pokój Helenki też. Został jeszcze pokój Mai i przedpokój, no i skręcanie mebli. Roboty jeszcze sporo, ale mam nadzieję, że damy radę! Chociaż już trochę jestem zmęczona... mam nadzieję, że przez to wszystko nie wyląduję szybciej na porodówce.

hej, dziewczyny:)
Witam nową mamusie!!!

ja od wczoraj jestem w rodzinnych stronach..wczoraj bylam caly dzien u kuzynki ktora ma 2dzieci w wieku 5 lat i 1,5 roczku:)ojjj spokoju nie ma hehehe...kurcze jak tak caly dzien spedzilam z dziewczynkami to faktycznie warto teraz poleniuchowac bo za miesiac i 2 tygodnie ten spokoj sie skonczy:)

dzis jestem u rodzicow wiec totalne lenistwo:)
wczoraj pierwszy raz zlapal mnie skurcz łydki...ale ból!!!i dzis kuleje:)ogolnie jakos nie najlepiej sie czuje od tygodnia...kompletny brak sił...mam nadzieje, że to sie zmieni...mysle, że to wszystko przez te nieprzespane noce..wczoraj tez zasnelam o 3 :(

Ogladalam Wasze koszule...fajne..i super cena chyba dokupie jeszcze jedna:)

Tea18 zapisalas sie do SR na ZAspie??no na zapisach za duzo sie nie dowiesz:)tez nie wiedzialam jak to jest z cwiczeniami,,,czy sie przebierac i gdzie ale moge ci powiedziec, że na cwiczenia idzie sie na 1 pietro, jest szatnia gdzie mozna sie przebrac, zostawia sie rzeczy i buty i idzie sie na 2 sale gdzie odbywaja sie cwiczenia...na ta 2 sale zabiera sie torebki...
przed cwiczeniami trzeba sie zapisac i pozniej wszyscy razem ida na sale cwiczen...na poczatku cwiczen kazda mama ma badane tętno dzidziusia:)

Ja też słyszałam, że na początek lepsze są pampersy, bo podobno "lepiej leżą" ;) A potem wybierasz te, ktore najlepiej odpowiadają tobie i dzidzi.
Jak tak czytam Wasze posty to się załamuję :( Ja dla Dzidzi mam jak narazie tylko parę ciuszków a resztę rzeczy dopiero w przygotowaniu. Oj chyba muszę się ostro zabrać za robienie zakupów... :)

image

A te z Pampersa to kupujecie "Baby active"? No widzicie, bo co rodzic to opinia. Mi radzili żeby nie przyzwyczajać małego do tych najdroższych, bo potem jak zmienimy to może być problem ze skórą..?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam paczkę jedynek pampersa i paczkę dwójek. Jest sporo dobrych opinii o pieluszkach z Rossmana, ale jednak najczęściej dziewczyny radzą wypróbowywać później, a na początek większość poleca Pampersy.

Szukajcie promocji. Mi się udało kupić Pampersy na allegro za śmieszne pieniądze, a że przy okazji kupowałam inne rzeczy to koszty przesyłki się rozłożyly.

Na dzień dzisiejsze biorę tzw 2 pampers New Baby czyli od 3-6kg:) Ale kupiłam też opakowanie huggisów:)

O pieluchach z rosmanna nic nie słyszałam niestety, ale wiem z doświadczenia koleżanek które już mają starsze bobasy że na początek lepiej zainwestować w droższe pieluszki.
Podobno pampers najlepszy, a potem bardzo polecają pieluszki z biedronki Dada czy jakoś tak:) No a wiadomo cena sporo niższa:)

Łoooo matko, człowieka parę dni nie ma i tyle do nadrabiania:D:D

Ja w sobotę z rodzicami i mężem wydałam chyba worek pieniędzy, ale wszystko już mamy dla dzidziusia kupione. Z wózka jestem zadowolona, łatwo się prowadzi i nie jest aż tak ciężki. Dla mnie do porodu w sumie też wszystko już kupione. Torbę pakuje powoli:-)

W drodze do Wejherowa zahaczyliśmy o szpital. Obejrzeliśmy tylko sale porodową, bo wszystko inne zajęte było. Sala bardzo ładna, czysta. Bardzo miła pani położna. Także podobało mi się.

Ale nadal nie jestem zdecydowana. W SR jak ostatnio byłam to prawie każdy chce rodzić w Redłowie. Ja też się nad tym zastanawiam coraz bardziej ze względu odległości, bo mam rzut butem, a do Wejherowa - jeszcze w godzinach szczytu...troszkę się obawiam:-)

Dziewczynki, czy macie doświadczenie albo słyszałyście o pieluchach babydream z rosmanna? Koleżanki chwaliły, a chyba są tez troszkę tańsze.

I jeszcze napiszcie mi jaki rozmiar i ile pieluch bierzecie ze sobą do szpitala?

No bez skierowania i książeczki to nawet tam nie idź bo i tak Ci babka nic nie powie:)

Ja dzisiaj wezmę skierowanie od mojego gina do SR

No i zapisałam się do SR:)
Tak się tylko zastanawiam kto prowadzi zajęcia? Ta czarna babka która robi zapisy? Strasznie niesympatyczna;/
I takie pytanko jeszcze jedno mam - jak to jest z ćwiczeniami? Warto chodzić? I czy tam jest jakieś miejsce żeby się przebrać czy jak to wygląda?:)
Wiem że ciągle was zanudzam tą SR :)

Hejka witam wszystkich co tu taka cisza?

Madzik daj znac co tam ciekawego ten anastezjolog opowiadał.

Mi dzisiaj cos rece spuchly po nocy nie wiem od czego.
W tym miesiacu musze kupic jeszcze laktator.Zastanawiam sie nad używanym medela tylko chcialam dokupic nową butelke do niego a ten cały lejek wysterylizować.

Asia K co sie dzieje że wogle nie ma cię na forum?