Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *8*

Hej Dziewczyny.
Zapanowała cisza dziś wieczorem na naszym forum, dlatego pozwoliłam sobie na utworzenie nowego wątku, tamten już mi się długo otwierał :)

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:) SR Zaspa, szpital Zaspa
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))szpital Wojewódzki
5. Aga 07.03.2011 - Córeczka Amelka ;)
6. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
7. ulka26 09.03.2011 SYN! Staś :) szpital i SR Zaspa
8. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :) szpital Wojewódzki
9. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
10. KasiaKoziołek 12.03.2011
11.Kaczuszka85 17.03.2011, synek Kubuś
12. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
13. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś - Kliniczna
14. Madzik 19.03.2011 -Córeczka - Różyczka, szpital wojewódzki
15. nati 01.04.2011
16. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!! SR Zaspa, szpital Zaspa
17. Mlenia 02.04.2011
18. kasiek01 09.04.2011 _ Synek - Szpital Wojewódzki
19. tea18 09.04.2011-SYNEK!!:) SR Zaspa, szpital Zaspa
20. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
21. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
22. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
23. Manieczka0 18.04.2011
24. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
25. Adziabu 22.04.2011-Synek- Szpital Wejherowo
26. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
27. Mała Me 30.04.2011 - Córeczka Lenka :), Szpital Wojewódzki w Koszalinie

Pozdrawiam Was cieplutko !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *8*

Bedzie dobrze ;)

No właśnie głupia mogłam się dopytać czy równo za tydzień czy w przyszłym tygodniu:) No to chyba muszę poczekać do czwartku...

Diety nie zmieniaj, bo może zmienić wyniki. A jak powiedziła żebys powtórzyła za tydzień to może powtórz za tydzień. Może to ma jakieś znaczenie? Ja niestety nie wiem...

Badanie moczu robiłam w czwartek i lekarz kazał mi powtórzyć za tydzień- czy to znaczy że badanie mogę zrobić dopiero w czwartek czy np jutro?
Sama nie wiem:(
Diety pewnie nie powinnam zmieniać żeby nie zakłamać wyników, no nie?

Walerka - no nam to zostało nawet dokładnie tyle samo:) Tyle, że ja będę miała wyjmowany pessar w okolicach 37-38 tygodnia, a że mojej szyjki to już prawie nie ma...to może byc tak, ze się trochę pospieszę. Nie mialabym nic przeciwko.

No chyba że mały zostanie w pozycji pośladkowej, a na razie mu się podoba, to w ogóle będzie inaczej.

Walerka - w takim razie Tobie zdecydownie też należy się ekspresowy, bezbolesny poród - jak najbardziej:)

to rzeczywiscie masz ciezko. ja z kolei mam wiele czynnikow do cukrzycy (tata ma cukrzyce, zespol policystycznych jajnikow, niedoczynnosc tarczycy i wiek) a nie mam. mam za to codziene zastrzyki w brzuch bo mam za wysoka krzepliwosc krwi co moze zagrazac i mi i dziecku, ale co tam, jak na razie wsio ok, malo zostalo

No chyba się na taki zakup zdecyduję tak dla własnego spokoju:)
Dzięki za info;p

tea - możesz tez kupic sobie w aptece paski do wykrywania cukru i ketonów w moczu - kosztują około 15 zł. Oczywiście w taniej aptece.

wy tu gadu gadu a ja musze zmykac:)SR a pozniej endokrynolog:)do wieczorka:)

No ja od początku ciąży boję się że mnie to dopadnie bo od dziecka mam tendencje do tycia i niestety przed ciążą też sporo przytyłam i na pewno jest to już liczone jako nadwaga:)
No ale pocieszam się że to pewnie nic takiego a ja jak zwykle panikuje no i że wyniki powtórne będą super;]
tylko zastanawiam się kiedy powtórzyć badanie ostatnie robiłam w czwartek i nie wiem czy musi minąć ten tydzień czy nie;p

Heh aga nie miałam nic złego na myśli poprostu taka uparta ze mnie bestia i nie popuściłam ale dzieki za oferowanie pomocy ;)
No nieźle margos podziwiam ciebie że dajesz rade ja to z kolei panicznie boje się igieł i nie wiem czy bym miała na tyle silną wolę żeby sama siebie kłuć jeszcze tyle razy w ciągu dnia brrr na samą myśl mam dreszcze ;) Zuch z ciebie dziewczyna ;) A co do wychowania tak jak walerka napisała trzeba wybrać sobie tą najbardziej optymalną drogę i nie dać sobie wejść na głowę i zostać zmanipulowanym nie tyle że przez dzidzie a doradzicieli czyli ciotki i wujki dobra rada ;)

A u mnie znowu ciąg dalszy zalania jakaś masakra w tym roku już się cieszyłam ze zaczęło to wysychać i że rzeczoznawca był a tu piękny słoneczny dzień kolejna odwilż i znowu woda na suficie i ścianie ;(

image

Tea - na cukrzycę ciążową nie ma wpływu to jak wiele jadłaś słodyczy. to po prostu upośledzenie trzustki, które zdarza się w ciąży, z bliżej nieokreślonych przyczyn. Są czynniki zwiększające prawdopodobieństwo (wiek, skłonności genetyczne, cukrzyca w poprzedniej ciąży, spora nadwaga - itd.) ale u mnie na przykład żaden z tych czynników nie wystąpił, a i tak mam.

Hehehe - Walerka - marsy już spakowane i w mojej torbie. Ja przed ciążą też nie byłam fanką słodyczy, ale w ciąży...o tak, lubiłam sobie pozwolić...

A co do tej sprawiedliwości - ja cały pierwszy trymestr plamiłam, od 13 tyg. właściwie ciągle leżę, w międzyczasie pojawiła się niedoczynność tarczycy, w międzyczasie przez chwilę przodujące łożysko, niewydolność cieśniowo-szyjkowa, więc i pessar, potem duża leukocytoza, anemia i teraz cukrzyca. Ja nie wiem moja droga gdzie ta sprawiedliwość:D:D:D:D Liczę już tylko na jedno- że za to wszystko będę miała lekki poród - super lekki:D

Przepraszam przegapiłam tamtego posta:)
Ja mam nadzieję że mi ten cukier i ketony z moczu znikną choć tak jak na początku ciąży słodkiego aż tak nie jadłam (choć jestem uzależniona) to ostatnimi czasy bez czekolady ani rusz:(

nie zazdroszcze cukrzycy bo o ile nie jestem lasa na slodkie normalnie to w ciazy bym nic innego nie jadla, dasz rade. moja kolezanka ktora ma cukrzyce spakowala do torby szpitalnej cala plejade slodyczy na ktora ma ochote i powiedziala ze tylko to bedzie jadla jak urodzi a marsy snia jej sie po nocach.
mi sie udalo, jedno co nie mam ale mam cala inna game przypadlosci wiec jest sprawiedliwosc na tym swiecie.
tak jak mowicie zycie zweryfikuje ale ja wiem ze dziecka nie uderze, sa inne sposoby karania, nie jestem za bezstresowym wychowaniem bo sie napatrzylam na dzieci tak wychowane zeby wiedziec ze to nie dziala. nie wiem czy wam pisalam ale bylam niania przez 4 lata w roznych rodzinach, nigdy dziecka nie uderzylam choc testowaly moja cierpliwosc, a czy nie krzykne to juz inna sprawa, postaram sie nie ale tu nie mam takiej pewnosci. kazda z nas znajdzie najlepszy sposob na wychowanie swojego dziecka bo to my bedziemy je najlepiej znaly ale i tez pamietajcie ze to one nas beda znaly i wiedzialy gdzie nacisnac zeby uzyskac reakcje. wogle wychowywanie to ciezka sprawa i duza odpowiedzialnosc, jak to zrobic zeby wyposarzyc dziecko w to co potrzebne na przyszlosc, tak zeby znalo swoja wartosc i bylo szczesliwe z tym kim jest.

Pisałam już wyżej - z obciążenia 75 g.:)

Na razie w moczu a jeśli wynik się zwiększy to od razu do ginekologa mam się zgłosić..
No a jak u ciebie wykryli?

Nie martw się...bo nawet jeśli - to naprawdę nic strasznego tylko tak źle brzmi.

Glukoza w moczu może być też z innych powodów. A teraz masz powtórzyć badania moczu, czy powtórzyć obciążenie?

Pytam bo ja miałam wynik glukozy dobry ale w ostatnich badaniach miałam glukozę w moczu i muszę w tym tygodniu powtórzyć wyniki i trochę się obawiam..

Wyszła mi w 29 tygodniu na obciążeniu 75g.