Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *8*

Hej Dziewczyny.
Zapanowała cisza dziś wieczorem na naszym forum, dlatego pozwoliłam sobie na utworzenie nowego wątku, tamten już mi się długo otwierał :)

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:) SR Zaspa, szpital Zaspa
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))szpital Wojewódzki
5. Aga 07.03.2011 - Córeczka Amelka ;)
6. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
7. ulka26 09.03.2011 SYN! Staś :) szpital i SR Zaspa
8. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :) szpital Wojewódzki
9. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
10. KasiaKoziołek 12.03.2011
11.Kaczuszka85 17.03.2011, synek Kubuś
12. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
13. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś - Kliniczna
14. Madzik 19.03.2011 -Córeczka - Różyczka, szpital wojewódzki
15. nati 01.04.2011
16. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!! SR Zaspa, szpital Zaspa
17. Mlenia 02.04.2011
18. kasiek01 09.04.2011 _ Synek - Szpital Wojewódzki
19. tea18 09.04.2011-SYNEK!!:) SR Zaspa, szpital Zaspa
20. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
21. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
22. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
23. Manieczka0 18.04.2011
24. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
25. Adziabu 22.04.2011-Synek- Szpital Wejherowo
26. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
27. Mała Me 30.04.2011 - Córeczka Lenka :), Szpital Wojewódzki w Koszalinie

Pozdrawiam Was cieplutko !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *8*

Margos a jak ci wyszła cukrzyca ciążowa? Jakie badanie? bo glukozę już chyba dawno miałaś..

Walerka - spoko - ja też mam tą tendencję:D

A taka tez prawda, że życie najbardziej zweryfikuje nasze plany:) ja jestem z domu bezstresowego i zarzekam się, że u mnie tak nie będzie...tyle, ze moja mama też się zarzekała, a stworzyła dokładnie taki sam dom:D Także...wyjdzie w praniu...

Nie wiem czy się Wam chwaliłam, że dorobiłam się cukrzycy ciążowej. No i generalnie na szczęście trzymam cukier w ryzach dzięki dietce (choć kłucie się 6 razy dziennie wkurza mnie niemiłosiernie) i dziś mam pierwszy dzień kryzysu. Ogólnie na diecie czuje się super i lubię tak jeść...ale dziś od rana - co przymknę oczy mam wizje pączków, serników, rolad, czekolady gorącej, cukierków i innych cudów...Ja chcę słodkiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I obrażam się na świat, ze nie mogę.

a ja sie z Toba zgadzam Walerko, nawet jesli brzmi to jak uogolnianie. w polsce jest tendencja do poswiecania nadmiaru uwagi katarkom, kupkom itd, przeorganizowywania calego zycia, bo dziecko itd...my akurat mamy sporo znajomych z dziecmi we francji, hiszpanii i tam tez jest inaczej- nie ma problemu zeby wyjsc wieczorem z dzieckiem, ono po prostu spi w wozku, a katarek to rzecz ludzka...

No a ja tam nie wiem jaką będę mamą:)
Bo to zależy nie tylko od mojego widzimisię ale i od dziecka bo każde jest inne i potrzebuje czego innego moim zdaniem:)
Ogólnie ja dostałam w swoim życiu parę razy nieźle w dupsko ale do tego w domu zawsze było pełno miłości radości i humoru że nigdy nie odbierałam tego jakoś źle... No ale też żeby nie było ,te klapsy to nie było jakieś maltretowanie :)

masz racje, nie powinnam uogolniac chociaz moj maz sie smieje ze mam do tego straszna tendencje.tu jest wyrazenie ze sie maluje wszystko tym samym pedzlem, wiej jak tylko cos zaczynam to zaraz mi gada, gdzie jest twoj pedzel do malowania. patrze na moje kolezanki z Polski i kolezanki z Anglii ktore maja dziecie i tak to wypadlo co nie znaczy ze tak jest ogolnie.

Walerko - to ja sobie pozwolę się nie zgodzić z Tobą w kwestii uogólnień, że gdzieś się bardziej dmucha, gdzieś się przekarmia, a gdzieś coś tam jeszcze. Bo generalizacja bywa krzywdząca:) Wolę zdecydowanie stwierdzenie, ze po prostu każda mama, każdy rodzić ma prawo do tego żeby robić po swojemu:)

I jestem za tym żeby wymieniać swoje opinie, mimo że pewnie często nie będziemy się zgadzać:) Ale takie rozmowy są najciekawsze:)

A swoją drogą - też jestem zwolenniczką "chłodniejszego" chowu. Może nie takiego surowego, lat pięćdziesiątych, ale na pewno też nie bezstresowego.

forum jest od wypowiadania swoich opinii, nie zawsze sie musza sie osoby zgadzac, ja jestem przeciwna klapsom. nikt na ta osobe nie jechal tylko na fakt bicia dzieci a ona wziela to bardzo personalnie. drazliwe tematy zawsze wywoluja emocje, ale po to mamy mozgi zeby podejmowac swoje swiadome wybory i tak szczerze i bez urazy, o ile jest bardzo ciekawe wymienianie sie opiniami tu w tym watku i dzielic sie doswiadczeniamy, jezeli mam swoje zdanie na jakis temat, ktore przedyskutowalam z moim mezem, raczej bede sie go trzymac bo kazde dziecko i mama sa inne. ewentualnie moge jeszcze raz sie zastanowic. bedziemy mialy czesto inne opinie na wiele rzeczy ale mam nadzieje to nie bedzie powod do uciekania z tego forum, czy watku.
z osobistych doswiadczen wiem ze ja bede raczej prowadzila zimny wychow,z ktorym wiele osob sie nie zgadza, tu w anglii mniej sie na dzieci chuha i dmucha i rozwijaja sie ok, katar im z nosa leci ale nikomu sie krzywda nie dzieje. w polsce raczej sie dzieci przegrzewa i przekarmia.

nie wjechalam Ci na ambicje bron Boze ;)
Poprostu napisalas ze nie dasz rady to chcialam pomoc ;p

bingooo udało się widzisz AgaAmelka wjechałaś mi na ambicje tak długo drążyłam ze param dla chcącego nic trudnego ;))))

image

no to próba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no faktycznie jakas paranoja!!!po to jest forum aby sie dzielic swoimi opiniami a nie po to zeby klamac bo moze sie byc potepionym:)
kazdy jest inny i kazdy z kazdego zdaniem sie nie musi zgadzac:)

To tak samo jak z klapsami, a przecież każdy ma prawo wybrać jak będzie wychowywała swoje dziecko..
Tu na forum była taka sytuacja że jedna dziewczyna usunęła konto bo tak na nią najeżdżali za jej metody wychowawcze.

dzis przeczytalam ze jest taka presja na zdrowe wychowanie dzieci ze mamy klamia ile dzieci ogladaja telewizji, ile spia jak zdrowo jedza itd bo sie boja ze je inne mamy potepia. paranoja.

http://img683.imageshack.us/i/aaa2e.jpg/
poprostu dam link :)
bo jak chce wkleic zdjecie to jest powtarzanie wypowiedzi ;P

Dobra, udało się, sprawdzam więc suwaczek przy okazji.

Ja właściwie wszystko kupowałam na allegro...nawet gaziki do pępuszka:) W sklepach stacjonarnych kupiłam może ze 3 rzeczy. koszule też kupiłam na allegro i jestem bardzo zadowolona.

superanckie te fotki:))

niedawno wrocilam z warzywniaka i babka sie mnie pyta kiedy wkoncu rodze bo brzuszek taki olbrzymi :D

Super dziewczyny wygladacie :D

AgaAmelka- spróbuj wstawiając fote odpowiadac na pierwszy post w wątku, a nie ostatni. Może się uda bez ucięcia :)

JA zamówiłam sobie z allegro teraz koszule do porodu i karmienia:) są 3 razy tańsze niż w sklepie..
No i pełna obaw że nie będę miała co na siebie włożyć już po porodzie zamówiłam sobie 2 komplety dresów na te pierwsze dni:)

Kurcze - też chcialam się zarejestrować, ale mój link też zajęty. Musze wymyślić jakiś inny....dołączę jakąś liczbę.

Sukienka z allegro oczywiście:)