Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

Zapraszam wszystkie te, które się dowiedziały- niepewne, zszokowane, szczęśliwe.
Dużo zdrowia, laski :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

misiulina podziwiam... mi ciężko było wytrzymać kilka godzin :)

Kina - GRATULUJĘ :))))

Ojjj ja bym nie wytrzymała tyle miesięcy w niepewności :P

super wieści tutaj widze :) gratulacje

A my nie chcemy znać płci ,trzecie będzie niespodzianką ;)

Gratulacje!!!

Mam andzieje ze my w czwartek tez dowiemy sie odziewczynce:) Emilka bedzie miala forumowa koleżanke:)

dr Wasilewski z Tczewa:)

Będzie dziewczynka- Emilka. :):):)

ale radość:):):):):)

Kinia ale fajowo! Super lekarz! :) Kto to taki? ;)

OK:) nie pamiętaj kiedy ostatnio byłam tak podekscytowana:)

Kinia ale fajosko!!!!!!! zazdroszczę tej kolacji!! ale fajnie!!! Tylko napisz nam jutro jak było :):)

Dziewczyny byłam dzisiaj u lekarza... myślałam że nie będzie usg a on zapytał czy chcemy znać płeć dziecka... :)
Zrobił usg... przez chwilkę nie chciało się pokazać...ale ostatecznie udało się.:) Dr nie powiedział nam ale dał karteczkę złożoną na parę razy ze zszywką... i powiedział że mamy ją otworzyć przy kolacji:):):) i tak zrobimy już nie mogę się doczekać aż mąż wróci z pracy:):):):) ale emocje:):)

Hej mamuśki :)

Ja was pocieszę za pierwszym razem przytyłam w sumie łącznie 7 kg :) Najpier schudłam - ( nie wymiotowałam) - racjonalne żywienie itp itd zrobiły swoje a potem co miesiac tak 1,5 kg i żeby nie było moje dziecko ważyło 4,2 kg!!!!!!

Na dzień dzisejszy a jestem w 17 tyg przytyłam ok 400 gram :) a to pewnie i tak było wynikiem innych butów lub coś :) ale żeby nie było brzuch mam i to taki że odzież ciążowa nieunikniona chociaż w dzinsy wchodze ale strasznie nie wygodnie w nich siedzieć w pracy. Co do ruchów to czasem coś czuje jednak tak jak za pierwszym razem najlepsze będa te prawdziwe kopniaki i na nie czekam:) Iga już wie gdzie jest "dzidzi" głaszcze tuli i całuje brzuch. Jeszcze wszyscy znajomi nie wiedzą i czekamy aż ktoś w końcu się spyta :) ha ha. Miałam zamiar iść na kolejne studia od października ale wciąż się wacham w dodatku nowy system stypendialny wcale nie jest mi na ręke ;/ więc pewnie sobie daruję. 18 października mam wizytę u lekarza i wtedy dowiem sie co będziemy mieć; mamy nadzieje na chłopczyka bo dla dziewczynki będzie problem z imieniem :) ale aż tak mocno tez nam na tym nie zalezy. Na wizytę idę z mężem w ramach urodzinowego prezentu będziemy mieć nagranie z badania :D

Zakupów ubraniowych dla dziecka nie robię bo nic raczej nie potrzebuję jeśli będzie chłopczyk to jakieś "niebieskie " ciuszki :D No i wszystkim serdecznie polecam basen - pływanie w ciąży to taka ulga i przyjemność niestety mój kręgosłup czasem mi dokucza i to daje mi ukojenie. Pozdrawiam Was. Dbajcie o siebie i nie dajcie się depresją i chorobą sezonowym :)

No a co do energi to jeszczę trochę i będzie ona was rozsadzać :)

Pozdrowionka

Hehhe no dooooobra już nie będę :P

Angel weź mnie nie strasz :P :) hehehe jestem narazie dobrej myśli :) :P czas pokaże jak będzie :))

Gosik obyś się w tych 20 zmieściła :P Heheh ;)

no skoro wy z jedną dzidzią liczycie na +15kg to ja z moimi dwoma bobasami.... +20 jak nic :) :P :D hehe

Agniuszka nie przejmuj się że jeszcze nie masz brzuszka :) Ja w pierwszej ciąży do 5tego miesiąca go prawie nie miałam ;) Na początku schudłam z 3 kg o ile dobrze pamiętam :)
Teraz jestem dopiero w 10tc a brzuszysko takie jak z Izką właśnie w 5 miesiącu :/ Wolałabym aby "wywalił" mi później bo obawiam się że będzie pod koniec ciąży wieeelki i ciężko będzie mi go nosić. Niby właśnie w kolejnych ciążach już nie jest tak słodko że brzusio malutki i waga powoli rośnie ;) Zobaczymy :)
W poprzedniej ciąży przytyłam ok 12kg i chciałabym teraz też się chociaż w 15nastce zmieścić :P

I muszę termin porodu zmienić na liście bo raczej będzie to 30.04 niż 15.04 ;)
A "ciotkami dobra rada" się nie przejmuj :)

tak się trochę wtrącę...ale AgaB masz całkowitą rację... ja mam termin na 03.03... a prawie 2 miesiące to wielka przepaść.. ale z drugiej strony już wcześniej są poruszane sprawy którymi lada moment będziecie się interesowały a Wy wiecie już szybciej:):)

Ps. powiem Wam, że z mężem się śmiejemy, że nawet taki Maluszek od małego cwaniaczy:):):) najlepszy sposób aby pokopał trochę to coś zjeść i trochę odczekać, najlepiej na leżąco:) :)
Mamusia mnie nakarmi to ja trochę pofikam:):)
Oczywiście wiadomo z czym to jest związane... z dopływem energi:)

Ostatnio nawet czytałam, że kobietki w bardziej zaawansowanej ciąży, kiedy nie wyczuwają ruchów, choć wcześniej je czuły to powinny tą metodę zastosować. Bardzo polecam książkę " W oczekiwaniu na dziecko" wyjaśnie wiele spraw:)

wiem wiem :)

za tydzień będziesz miała swoje:)

to ja zazdroszczę tego spokoju,naprawdę.

To fajna ta stronka , tylko szkoda , że zdjęcia w miniaturce są

wiesz, czasem myślę że to ja jestem dziwadłem, które do wszystkiego podchodzi ze spokojem, z dystansem
jakąś mam taką filozofię życiową widać, że nie ulegam takim "panikom"

chociaż może do czasu;P

no a nie powiem, to, że my z końca kwietnia i w wątku z dziewczynami o 1,5 miesiąca bardziej zaawansowanymi, to też troszkę czasem zdołować może, że coś nie tak...

a ten kalendarz fajny - do tej pory miałam taki tylko na miesiące, a to jednak zbyt ogólne było
mój mąż polubił tę stronkę - zagląda sobie, co "tam" nowego się dzieje;)