Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

Zapraszam wszystkie te, które się dowiedziały- niepewne, zszokowane, szczęśliwe.
Dużo zdrowia, laski :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

bisia współczuje ogromnie :(
u mnie jeszcze nikt nie wie , tylko ja maz i jego ojciec ,moja rodzina jest dziwna juz słysze te gadki " co wy teraz zrobicie ,jak sobie poradzicie " zamiast wspierac to jeszcze bardziej dołują ,narazie nie musza wiedziec dopiero sama oswajam się z tym i godzę z tą sytuacją powoli.
Co do mdłości to juz tez mam dosyć ,u mnie na szczescie jest tak ze rano czuje sie dobrze ale w poludnie sie zaczyna i nic nie moge jesc a te zapachy ...wszystko mi smierdzi ,lodowke omijam ,plyn do naczyn ,mydło i wgl wszystko blee

Angel mozee to dobry znak ze Cie mdli mine np nie mdli w ogole i mine to strasznie martwi co prawda wszystko mi sie odbija i szczerze jest to obryzdliwe ale jakos dam race....
Mysle ze Bisii chodzi o to ze jak sie okazalo ze jest w ciazy z 3 dzieciaczkiem to niektorzy take reagowali - ludzie sa okropni niektorzy ...
Mnie np ciagle mecza pytaniami o ciaze -np- nie chceccie dzieci? Kiedys sie denerwowalam teraz ze spokkojem informuje ze juz jedno stracilismy i wiecie co - mina jakby ktos w more strzelil .... ale jak ktos wscibski to ego problem....

Bisia a czemu miałabyś usunąć? Bo chyba czegoś nie doczytałam :/
Trzymaj się kochana :* Wiem że Ci ciężko :(

Ja się czuję tragicznie. Mdli mnie cały dzień :( Obojętnie czy coś zjem czy nie... I wykańcza mnie to na maksa a jak jeszcze pomyślę że może moje męki są na "na darmo" to już w ogóle dół :/

wiecie co ciezko mi jak cholera.
jak sobie jeszcze pomysle ze kilka osob z grona znajomych zadawalo mi pytanie: " usuniesz?" to serce mi calkiem peka!
Wiem ze nie planowalismy ale ja juz pokochalam maleństwo!
Nawet nie słyszałam jego serduszka!!
I gdzie ta sprawiedliwosc!!

Bisia :((((
Mi też strasznie przykro :(
Trzymaj się - wiem dokładnie co teraz czujesz ....

Bisia :( Przykro mi :( Tulę mocno :*

wykreślam się..

Ja to sie troche teraz zestresowalam , ze mam tak pozno nastepna wizyte ale w sumie moze tak i lepiej poki co bylo ze wszystko rozwija sie ok widac bijace serduszko ...
Angel ja bym poczekala dluzej :) Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)

powiem cii ze tego to ja nie wiem. u mnie tez to dziwne bylo ze kilka dni przed @ zaszalm i mam rozbierznosc wiec pewnie wie co mówi:0

Heh Bisia to też trzymam kciuki za Ciebie :)
Ja według OM mam dzis 7t6d heh... No i właśnie dziwi mnie że Mielcarek już w pon w sumie skreślił tą ciążę, Olszewski kazał czekać tydzień a Tobie np kazali za 3 tyg przyjść...

angel8338 ja j\w poniedzialek robiłam usg i tez jeszcze nic nie było chodzi mi o zadorka. mam teraz za 3 tygodnie przyjsci juz jak co to karte ciazy mi załozy.
Ja poroniłam 2 ciaze w 10 tc i niby wszystko było dobrze a tu z nie nacka pach i juz poplyneło wszystko.
Z michałekiem tez o mały bym nie poplyneła tez w 10tc ale udalo sie i mam wszesniaczka z 27tc ale zyje :)
Teraz moze byc powtórka z rozrywki ale zobaczymy. Dzisiaj zaczynal 7tc:)

Heh Weronika, Kinia dzięki :)

Kinia a ja już dostałam od Mielcarka skierowanie na Kliniczną (oczywiście w razie jakby beta nie rosła). No a wczoraj byłam u Olszewskiego i mówił żeby poczekać jeszcze tydzień i wtedy zobaczyć...
Tylko że plamię od początku ciąży no ale z Izką też plamiłam a jest z nami i właśnie łobuzuje :)

Gabolek rozumiem Twoj stres całkowicie. Też się staram nie denerwować ale nie zawsze mi to wychodzi :)
Od poniedziałku wypłakałam chyba już co miałam wypłakać i jakaś spokojniejsza jestem... Poukładałam to sobie jakoś.
Jest mi chyba tym razem o tyle łatwiej że w razie czego po prostu w ogóle nie będzie dzidziula a nie że umrze :( Jak za pierwszym razem :(

kinia to zaktualizuj liste i dopisz swój termin, ja zabardzo zawinięta jestem by śledzić kazdy wątek i dopisywać , a tak każda będzie sobie wprowadzać aktualizacje ;)

angel8338- u mnie w 6 czy w 7 tc również był tylko woreczek... i lekarz powiedział że nie mam się czym denerwować. Po 2 tygodniach Maluszek miał już ponad cm:)

Agniuszka- termin 03.03
:)

weronika - wiesz... odkąd obserwuje cykle, mierzę temp itd, to jakoś tak spokojniejsza jestem... wcześniej te długasy niepokoiły, ale jak się okazało, ze normalnie się dzieje, że owu, skoki temp itd są, tylko w przedłużonych cyklach, to luzik;)
nawet lepiej, bo zawsze 1-2 miesiączki (czyli ból) w roku mniej;)

tylko się śmieję, że mąż (nie narzeczony!!!) wyregulował mi cykle;P

przez pierwszy rok (a nawet i dłużej, jeśli karmisz) cykle mogą żyć jeszcze swoim życiem;)

AgaB powoli powoli może po pierwszym dziecku będziesz miała cykle 28 dniowe chodź mi włąsnie odwrotnie się zrobiło tak jak w zegarku co 28 dni a po ciąży od 40 do 35 dni. No to czekamy na wieści z podglądania maluszka :)

Gabolek strach jest zawsze i przed wszystkim. Ale trza być mocnej wiary i nastawić się że co ma być to będzie a będzie dobrze :)

Trochę długo masz do następnej wizyty ja mam 20 września dokładnie co 4 tyg lekarz bumawia u nas na wizyty.

AgaB - moje też pierwsze .... tzzn jedno już mam ale aniołka :(
powiem Wam dziewczyny , że stres jest ogromny niby mam dobre nastawienie jakoś nie dopuszczam mysli , że może coś być nie tak ale powiem Wam , że stracha mam ogromnego dlatego czekam na 5 ty pazdziernik jak na zmiłowanie bo wtedy mam miec kolejna wizyte i usg .
a to przeciez ponad miesiac ... nie chce sie dac zwariowac bo w zeszlej ciazy od 5 tego do 9 tygodnia mialam cchyba 5 usg ..... wiec teraz robie wszystko zeby dac maluszkowi spokoj zeby mogl sie porozwijac bez przeszkadzania ....
Tak bardzo bym chciala zeby wszystko bylo ok ....

nie byłam... tzn byłam, ale nie było (w starających jest opis) usg...

w poniedizałek idę do babki na nfz... nulka mówiła, że łatwo ją namówić na usg;) a jak się nie uda, to mam skierowanie tam gdzie mam pakiet i gdzie chciałam w 10tc robić
no i mam pakiet m.in. w invicie, więc wtedy tam się umówię (pakiet mam od wczoraj i już nie było możliwości przed poniedziałkiem tak by mi czasowo pasowało)

wiesz... ja jestem NPRowcem, ja liczę po swojemu od owu... a nie od @ - tym bardziej, że 28dniowy cykl, to u mnie coś abstrakcyjnego (w ciągu ostatnich 5 lat jeden taki miałam - z krwawieniem w środku cyklu)

i tak najlepsze, ze po ślubie cykle "zrobiły" mi się z 6-8 tygodniowych zawsze 5-tygodniowe

Hi hi Aga lepiej póżniejszą datę podaj mniej stresu będziesz mieć jak pierwsza data przyjdzie i by się zaczeło, albo jak pierwsza minie a tu cisza :)

Ja też bardzie nastawiam się na 12 marca :)

Do listopada???? hmm a więc pewnie też skorpion jesteś :) Byłaś już na tym usg czy kiedy je w końcu masz?

ja bez daty jeszcze... bo nie mogę się zdecydować, jaką wam podać;) wg @ 18.04, wg owu tydzień później, czyli 25.04

mam (jeszcze do listopada;P) 30lat i to moja pierwsza ciąża