Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

Zapraszam wszystkie te, które się dowiedziały- niepewne, zszokowane, szczęśliwe.
Dużo zdrowia, laski :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

Kobitki - nie wiecie, czy w ciaży można na Aqua Aerobic chodzić?

jop trzecie:)
Zaczełam od Julki- ma juz 4 latka.
Potem Michaś- obecnie 11 miesiecy i teraz bedzie 3:) hihi nie planowane:)

bisia to Twoje 3 cie ?? jak ja Ci zazdroszcze - ale mam nadzieje ze bede Cie powolutku gonic :P na razie zaczynam - pierwsze dzieciatko :)

Bisia to jakoś rzeczywiscie inaczej bo ja ostatni @ 8 lipca - byłam u lekarz tydzien temu we wtorek - 6 tc 2 dzien i termin na 15 kwietnia
także teraz mi wychodzi , że dziś 7 tc 2 dzien .
To chyba jakos pozniej owu mialas :)
Trzymam kciuki za wszyskich - za gosik szczegolnie - bo czasem po poronieniu czytalam starajace i czytalam kto zalozyl ostatni watek i az mi sie lezka zakrecila :P
pozdrawiam Was wszystkie
( daga - miednica mnie jeszcze nie boli ale to miesiac roznicy miedzy nami za to czasem kuje mnie w boczkach i czytalam ze to macica sie rozciaga :)))

ja sie wogole nie czuje jakbym w ciazy była. jak narazie nic nie dolega tylko skonczylam z dietai juz mi pupka urola 5 kg a tak sie starałam zeby ladnie wygladac i nic z tego:) znowu grubasek bedzie:)ze mnie ale grutn zeby mala byla zdrowa bo jak z jula bylamw ciazy to tez nic mi nie bylo a z michalem jaddla wszystko kwasnie i mdlilomnie w biedronce na mieso:) wiec dziewuszka bedzie:)

Hej Dziewczyny:-)po cichu Was podczytuje od jakiegoś czasu.jestem po jednej wizycie u lekarza.za tydzień w środę druga i wtedy może już sie dopisze do Waszej listy.mój wstępny termin to połowa kwietnia. Zobaczymy co sie dowiemy za tydzień :-):-)

bisia, dobrze Ci wychodzi- @ 30go czerwca, około 15 lipca owu, no to jak w mordę strzelił :)

Miednica boli, bo się, niestety, wszystko w środku rozciąga. A poczekajcie jeszcze, to dopiero początek ;)

Ja mam odruch wymiotny jak wyrzucam coś do śmieci i przy myciu zębów:P:P Ogólnie nadal jestem wrażliwa na zapachy, ale wymiotów nie mam na szczęscie:)

Dziewczyny czy boli Was miednica??

byłam na kontroli i wogole nic nie kumam.
ostatnia @ miałam 30 czerwca. teraz na usg wychodzi ze jestem w 6 tyg i 4 dzien a termin mam na 20.04.2011 roku. jakis mały ten maluszek bedzie:)

Mnie póki co nic nie mdli ani nie wymiotuję :)
Znaczy dziś mi niedobrze ale to ze stresu bo idę wieczorem do doktorka...
Myślałam że przy drugim dziecku minie mi aż taki lęk przed poronieniem ale niestety :(

u mnie też były tylko pojedyncze epizody z wymiotami w roli głownej:D
Dziś pierwszy raz tak mnie mocno wzięło. Zapach zapach.. najlepiej być całyczas na bezdechu(a sie nie da kurde flak) albo nosić klamerke na nosie chiiiba

To chyba wynika z tego ze ja ogolnie nie miewam wymiotow tzn moze wymiotowalam kiedys jak bylam dzieckiem i moze z raz w doroslym zyciu jak mialam grype zalodkowa i to wszystko ... ja czuje sie caly czas jak na wymioty tylko jakos zwymiotowac nie potrafie....

moj maz dzis na sniadanie zjadl sobie kotlety i do tej pory meczy mnie ich zapach.... zapachy to mnie draznia tragicznie wydaje mi sie ze duzo bardziej niz w poprzedniej ciazy ale to chyba akurat dobry objaw jest ...

a tunelu szczerze wspolczuje ja na szczescie jezdze autkiem a do pracy to mam 2 krokii :))

Gabolek niechciej mieć wymiotów:(
Mi dzisiaj rano było jakoś słabo , co pochodziłam troche po domu to musiałam usiąść.Postanowiłam zrobić sobie śniadanko,zaglądnęłam do lodówki i...... mnie na wymioty wzięło fuck.... nie miałam czym .... i ślęczałam nad porcelaną.
Przez to nie mam parcia na jedzenie. Jestem stracznie wyczulona na zapachy, wczoraj zrobiłam obiad dla mnie i męża , zjadłam pierwsza-i nie mogłam wytrzymać zapachu , tego ze mąż jeszcze jadł.

A przejście w śmierdzącym tunelu skm.... masakra

Agniuszka to super , że tak masz.... :)))
teraz chyba coraz więcej firm stosuje takie pakiety dla swoich pracowników i zaczynam zauważać , że to fajna sprawa i może należy zerknąć na to w swojej firmie :)
Jak się dziś czujecie kobietki ??
Ja zjadłam na śniadanie kiwi i banana i na nic do tej pory ochoty nie mam ....
Wymiotujecie ??
Ja niestety nie ( niestety bo to podobno dobrze jak sie wymiotuje)
ale za to wszystko doslownie wszystko co zjem mi sie odbija i jest to bardzo niefajne uczucie...

my z pracy mamy wykupiony pakiet w Evi-medzie, poszłam tam z listą badań ,które zlecił Dr Melcarek i byłam miło zaskoczona.W rejestracji babka zwróciła mi delikatnie uwage , że tych badań nie zlecał "ich"lekarz i bym następnym razem poszła do obojętie jakiego internisty by je zlecił. Tak czy siak zapłaciłam 50 zł za dwa badania toksoplazmozy ,cytomegalii reszta w pakiecie :) Fiuuh , zawsze troche więcej zostaje w tej kieszeni :)

Gabolek my jestemsy w tym samym tygodniu jak sie nie myle:)
jutro sie dowiem dokladnie bo ciezko jest okreslic bo zaszlam kilka dni przed @ i teraz czekamy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gabolek, ja tez mysle ze powinna byc prywatna. mi nic nie daje ten caly nfz. do dentysty prywatnie do gina prywatnie ( tez mam zle wspomnienia z panstwowego)...

z badaniami to prawda moze nalezaloby pojsc po skierowanie do panstwowego problem jest ze czekasz miesiac... a ja sie denerwowalam czy np toksoplazmozy czy cytomegalii nie mam..

Zawsze niby można zapisać się na nfz - czeka się trochę ale badania na skierowanie ... tylko ja niewiem jakos na nfz zawsze trafiam tragicznie wiec po prostu sobie daruje - i tak uwazam ze sluzb zdrowia powinna byc prywatna bo i tak wszyscy placimy jak chcemy cos zrobic...
Czy Wy tez takie nieierpliwe jak ja - zaczynam dzis 7my tydzien a czekam na ten 12 jak na zmilowanie jak jestem w pracy to jest ok bo czas szybciej leci ale jak ty;lko mam chwile to rozmyslam ... taki mysliciel .... strasznie to meczace :)

Kajaka na pewno będzie dobrze ;)

Fakt ceny za badania są koszmarne :/
Ja teraz robiłam w sumie tylko podstawowe: morfologia, mocz, tsh no i HCV i zapłaciłam prawie 100zł :/

angel, aminopunkcja to juz ostaecznosc bo niby male ryzyko poronienia ale jednak jest dodatkowo to bolesne i stresujace badanie.

ja juz podjelam decyzje i nie robie zadnego prenatalnego, co bedzie to bedzie.

co do ginekologow to najlepiej jest miec takiego z zaufaniem, chociaz ja nigdy w 100% nie ufam:) chodze do mojego bo on zawsze mi robi usg a na nfz to tylko 3 razy w ciazy robia.

wogole i tak to skandal z tymi cenami, ja za dokladne badania krwi, chorob zakaznych i hormonow zaplacilam 400 zl.... oczywsicie dlatego ze skierowanie bylo od gina prywatnego