Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

Zapraszam wszystkie te, które się dowiedziały- niepewne, zszokowane, szczęśliwe.
Dużo zdrowia, laski :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi - niech żyją babcine sposoby :) Na szczęście lubię zarówno czosnek jak i miód:D

Angel zdrówka życzę:)

Loca ja też zajadam chleb z czosnkiem :P piję mleko z miodem i herbatkę z miodem i cytryna :) Jest już lepiej tylko wstretny katar mnie męczy :/
U mnie choroba na początku ciąży to już tradycja :? 3ci raz jestem w ciąży i trzeci raz chora :/

Loca Daga - pij też wodę z miodem i cytrynką - ciepłą bo herbatkę to teraz w dużych ilościach lepiej nie :)
trzymam kciuki żeby cholerstwo sobie poszlo

My też jesteśmy po jednym poronieniu w kwietniu ... Miałam termin na 7 Listopada ... teraz byłby trzydziesty tydzien.... a tak jutro zaczynam 7dmy i wiem że musi się udać tym razem zwłaszcza ,że zaczeło się dużo lepiej i serduszko bije już teraz ( zeszłym razem nawet zarodka nie było widać w6 tygodniu ....)

Nastawiam się bardzo , że wszystko będzie ok choć boję okropnie ....
lekarz mi powiedział , że taraz takie czasy - 1 na 3-4 ciaze poronienie ... mam nadzieje ze nas wszystkie ta przykra statystyka ominie ....

Mnie możecie dopisać

Gabolek - 29 lat - TP 15.4.2012 :)
i niech wszystko będzie dobrze

gabolek ale fajosko , ze i Wam sie udało ! :):):)

co do listy to nie wiem , wydaje mi się że wystarczy nik,termin porodu, później możemy dopisywać płeć dzieciątka,imię oraz szpital :)

hejka dziewczyny:) Ja własnie choruje - boli mnie gardlo i boje się,żeby to nie było tradycyjnie zapalenie krtani ( od jakiegoś czasu regularnie w sierpniu i zimą miewam i kończy się antybiotykami) i boje sie, ze nie obejdzie sie bez antybiotyku:( Póki co jem chleb z czosnkiem ( nie pytajcie o zapach:P:P) i licze,ze babcinę sposoby pokonają choróbsko:)

A tak z innej beczki trochę, to jak tak czytam,ze któraś poroniła właśnie lub co gorsza w 18-20 tc to panikuję strasznie,ze coś się musi wydarzyć i u Nas:(

Tak ja na 15 kwietnia :) Więc dopiero sam początek ciąży.
Do listy się dopiszę trochę później bo póki co mam jeszcze opory :(

Poeirm ci zen nie narzekalam. Opieka super. polożne tez chociaz wiem ze jest jakas zmiana poloznych strasznych bo kolezanka mi mówila i inna tez wiec pewnie zawsze cos sie znajdzie. Ja bylam zadowolona, bo naprawde bylo szybko i po klopocie.Dla mnie to powiem ci Julke rodzilam pierwsza i kazdy polecal mi Wejherowo ale ja mialam takie zalozenie ze i tak musze uridzic wiec to zalezy od mojego nastawienia. Wiadomo ze bol i reszta ale jak mi mala na piers polozyli to mogli ze mna robic co chcieli. Fakt lozysko zle wyszo i mnie lyzeczkowali ale co tam mialam swoja mala:) Po porodzie przewizli mnie na sale poporodowa i maz mogl wejsc bez problemu przez dwa dni bo za szybko poszlam pod prysznic i zendlalam i mial pozwolenie. Urodzilam w nocy wiec 3 noce musialam byc.
Naprawde polecam. Dla mnie nie liczyla sie wydoga i nie wiem co jeszcze bo najwazniejsze bylo ze mala sie rodzi. Mam porownanie z kliniczna i gdybym znowu miala powtorke z rozrywki i wczesniak to sila bym trzymala sie Redłowa bo tam co sie wyrabialo to masakra!! a tutaj wiem ze opieka bedzie super chodzi mi o mnie o noworodki na Klinicznej tez mialy super opieke.Sa pokoje na rodzinne, rodzila kolezanka i tez sobie chwala, mozesz nawet z kolezanka rodzic jak chcesz.

angel, roztargniona jestem, nie zauwazylam ze ty masz na 15ego ale kwietnia:)

basia a powiedz wicej o porodzie w redlowie. taki maly wydaje mie sie ten szpital. wszystko tam maja? mi byloby w sumie tam najblizej (mieszkam na dabrowie)

angel, ja tez mam termin na 15 marca:)

ja wogole nie mialam duzych objawow ciazowych a wlasnie koncze pierwszy trymestr. w piattym tygodniu mnie czasami mdlilo. kucie w jajnikach tez mialam i uplawy , teraz juz mniej uplawow. no i ostatnio dodatkowo powiekszone piersi i brzuszek.

dziewczyny a moze zrobimy taka liste abysmy wiedzialy skad jestesmy ile mamy lat i na kiedy porod?

ja zaczynam

kajaka 31.....31l....Gdynia( Dabrowa)...TP 15 marca

dopisujecie sie!

Witam:)
Ja też nieśmiało chciałabym dołączyć ;)
Dopiero w pon idę do lekarza ale dwa testy wyszły pozytywne ;)
Mam nadzieję że obejdzie się bez komplikacji... Jestem po jednym poronieniu i trochę się denerwuję :(
Ciąża nas trochę zaskoczyła :P ale z moich wyliczeń termin wypada na 15 kwietnia :)

Poza brakiem miesiączki i lekkimi plamieniami innych objawów ciąży nie zauważyłam :P

Izkę rodziłam na klinicznej i tym razem (póki co) też się tam wybieram :)

Agniuszka :) AgaB :) 2010 do dzieła :)))

Ja byłam na usg we wtorek 6 ty tydzień 2 gi dzień - dzieciaczek 4mm bijące serduszko - wg OM termin 15 wg usg 16 kwiecien 2012 - jak powiedzial mi lekarz na razie ksiazkowo .... oby tak dalej :))))
Następne badanie 5.10.2011 chyba , że wcześniej będą wymioty całodzienne albo krwawienia ...
Bolą mnie piersi ( do wytrzymania)
odbija mi się wszystko co zjem (na razie nie wymiotuje)
pozatym brak @ i wiecej objawów nie ma ....
no może bardziej śpiąca jestem ... i mam ciagle na cos ochote tylko sama nie wiem na co ...
A jak się u Was objawia dziewczyny ???

klucie i lekkie skurcze tak to bierz sobie nospe. lekkie plamienia mozesz miec jak sobie obliczysz to w takim czasie jakbys miala @

dziewczyny czy na początku ciązy (5-6tc)miałyście ciemniejsze niż zwykle upławy???i takie jakby ciągnięcie/kłucie w brzuchu??

Grono się powiększa...super:)

U mnie wogóle kreski nie było ale beta wyszła:) zobaczysz dołączysz do nas:)

ja tez bym bardzo chciala dolaczyc, ale strasznie sie boje. 3 testy dzisiaj zrobione- na kazdym kreska sie pokazala- bladzienka bo bladzienka ale byla. sasiadka z jej mezem potwierdzili, ze sobie nie wmawiam i tam cos widac. na bete nie moge sobie pozwolic- nie ma tutaj warunkow takze pozostaje mi czekac i potwierdic na 100%. oby sie potwieedzilo a wtedy bede kwietniowa mamusia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja Jul rodziłam w Redłowie i nie narzekamOpieka super. Michasia rodzilam na Klinicznej ze wzgledu na odplywajace wody i w 27 tygodniu juz wypchał sie na swiat. Bardo sobie chwale pediatrów z OIM0u bo naprawde dobrzy specjalisci. Michas mimo wielkich trudnosci dał rade dzięki nim i juz bedzie miał we wrzesniu roczek. Teraz jak dobrze pójdzie to chce w Redłowie.

Witam przyszłe mamusie... dołączam do Was... mój termin to początek marca:)