Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

Zapraszam wszystkie te, które się dowiedziały- niepewne, zszokowane, szczęśliwe.
Dużo zdrowia, laski :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

Oooo.... to jednak trzeba będzie się zainteresować "warunkami" w szpitalach.
Ja mam nadzieję, że nam zdrowie pozwoli na poród w domu, ale nawet w takiej sytuacji trzeba będzie mieć opcję awaryjną - generalnie myślałam o wojewódzkim, bo najbliżej (z Chełmu)

Ano, rodziłam :) Kwietniowa mama ze mnie, tyle że 2011. Fajnie tu do Was zaglądać i sobie wspominać, jak to było w ciąży.
No i zawsze mogę pomóc w rozwianiu wątpliwości ;)

My wybraliśmy kliniczną z tego względu, że mąż mógł przychodzić do mnie do pokoju w odwiedziny normalnie i pomagać mi w opiece nad małą. To miało duże znaczenie, zwłaszcza po cesarce (nie możesz się wyprostować i unieść kubka z herbatą, a co dopiero dziecka...). Na zaspie jest pokój odwiedzin, gdzie musisz się sama z dzieciątkiem dokulać, a w wojewódzkim tata widzi dziecko tylko przez szybkę.

dołączam sie:) termin na kwiecień:)

ah, nie zauwazylam ze juz urodzilas:)

kurcze to rzeczywiscie glupia sytuacja, ale z drugiej strony chyba rodzacej wszystko zwisa. ja mialam kiedys powazny wypadek na kregoslup, caly tlow musiemi mi gipsowac. i wygladalo to tak ze dwoch mnie gipsowalo a dwoch trzymalo za rece i nogi bo musialam tak wisiec pomiedzy dwoma stolami. oczywiscie robili to sami faceci, ale bol i szok byl taki ze naprawde mi to nie przeszkadzalo... a gdzie chcesz rodzic? ja myslalam o Zaspie tam maja noworyremontowana porodowke podobno... i na kiedy masz termin? ja narazie na 15 marca

Niestety, w ciąży, podczas porodu i połogu trzeba mocno nagiąć swoje granice intymności- bo kiedy rodzisz np na Klinicznej i bada Cię dwóch studentów i pięciu jeszcze patrzy, to już w ogóle słabo...

heheh paskudka, to dobry pomysl, ale ja zawsze taka imprewzowa bylam ze chyba by i tak nie uwiezyli. ale juz teraz koncze trzeci miesiac wiec tak czy inaczej trzeba by bylo informaowac. ale to fakt: nie lubie tego robic: czuje sie tak jakbym opowiadala obcym ludziom ze dostalam wlasnie miesiaczke. wiem ze to glupie, ale tak mam

Kajaka- ja też długo nie chciałam się chwalić. Kiedy nie piłam alkoholu i wcześniej się żegnałam, mówiłam że cały dzień bolała mnie głowa, i wzięłam mocnego proszka, i czuję, że mnie zamulił, albo np że obiecałam komuś, że go odwiozę na lotnisko o 4 rano i muszę być trzeźwa i wyspana :)

loca- daga: ja tez powiedzialam tylko najblizszej rodzinie i kumpeli.

ale tez jakos niechetnie mownie niektorym znajomym, a czasami to niestety trzeba jak np podczas roznych spotkan, jak nie pije alko i chce wyjsc wczesniej... nie wiem dlaczego ale czuje ze to moja intymna sprawa.

chodzicie diewczyny na jakies cwiczenia? ja myslalam zeby wrocic na delikatny fitness tak w polownie wrzesnia jak zaczne 4 miesiac. teraz tylko chodze z kijami ale juz nudzi mi sie. i czasami tez na basen

U nas o ciąży wiele niewiele osob i w sumie mi to odpowiada- a wczesniej myslalam, ze bede sie tym chwalic na prawo i lewo... Jeszcze tyle trzeba czekać- a mnie ciekawość zżera, bo już czasem cos kupuję i się muszę namęczyc, zeby było neutralnie:P:P Ale i tak ciągnie mnie w stronę koparek i innych aut - najwyzej będzie chłopczyca, a co :D Zreszta lepiej dziewczynka z autkiem niz chłopak w różu i kwiatach:P

No na płeć to jeszcze poczekamy.

Ja byłam we wtorek u lekarza no i maluszek rośnie jak na drożdżach. Machał i ssał kciuki piękny widok :) Kolejna wizyta za 4 tygodnie :)

A termin mam na 5 marca- ale wiem że owu miałam późno więc wg mnie 12 marca :p

No i część rodzinki wie już o naszym szczęściu i się bardzo cieszą- trochę się bałam jak zareagują... Teraz przede mną to co najgorsze czyli powiedzieć szefowej o ciąży...

Loca doka, wiedziec to mozna ok 20 tyg, czasem ok 16 zalezy od sprawnosci lekarza u ulozenia dzidzi.
Gratulacje 6,1 cm:)

Gabolku gratki:):) Ja dziś po USG - niby wszystko ok. Dzidziuch ma 6,1 cm i machał łapkami - ale ja nadal nie wiem czy to chłopak czy dziewczynka:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej Dziewczyny!

ja dzis po kolejnej wizycie.
Małe stworzonko ma juz 3,1cm i machalo dzis czymś co przypominało raczkę.
Chce życc i wydaje sie ze jest silne.
Piersi tkliwe, ale najgorsze nudnosci ktore sa tak silne ze praktycznie uniemozliwiaja mi opieke nad Majeczka, przyjechala moja mama na ratunek.
Lekarz powiedzial ze za jakies 2 tyg powinno byc lepiej.
Za tyg usg 1stego tygodnia pokazujace ewentualne wady.
Czas leci, dopiero co byl test.
Trzymajcie sie dzielne.

Ja 15.4. 2012 :)
Dołączam oby tym razem szczęśliwie :)

mnie bolą (.)(.) ;/ brzuch w ciągu dnia czasem kłuje(??)

czesc mamusie! co slychac? jakies dolegliwosci? mnie ostatnio kuja jajniki, tak czasami troche jedne troche drugi... a pozatym ok:) jestem z 11 tygodniu.

Witam i ja :)

to jeszcze raz pozdrawiam jako zalogowana:) jak sie czujecie dziewczyny? to wasza pierwsza dzidzia?

to i ja sie dolaczam mam termin na 15.03.2012

http://www.suwaczki.com/tickers/ckai90bvvjp9t p8d.png