Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

Zapraszam wszystkie te, które się dowiedziały- niepewne, zszokowane, szczęśliwe.
Dużo zdrowia, laski :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

AgaB dziękuje, że jesteś :):) najgorzej jak mamuśka wpadnie w panike co nie? :P ufff

Ps.dzięki za stronke :)

http://www.dlarodzinki.pl/kalendarz-ciazy/11-tydzien,223_1984.html - a co, zaspamuję;P nam wątek

no i jeszcze... 11tc to maluch wielkości... 4cm... nijak nie ma szans odbić się na brzuchu;)

Agniuszka - ale sama pomyśl - w 3mc macica ma wielkość zaledwie grejfruta (z zaciśniętej pięści sprzed ciąży) - więc - jaki brzuszek?
owszem, coś tam po boczkach może się ujawniać, ale to "może" a nie musi - każda z nas jest inna

ja nie miałam "przyjemności" wymiotowych - więc nie schudłam;)

nie słuchać "mamusiek"-dobrych rad... każda taka mąąąąądraaaa, a pewnie same zadawały durne pytania na forum w stylu "reds to nie piwo, prawda?" albo "jeśli odgazowałam pepsi, to już mogę?" itd

ja jestem -1kg do tyłu,teraz waże niecałe 62kg(173 wzrostu) i te"doświadczone"mamuśki się pytają gdzioe ja mam brzuch,nic a nic go nie widać.
I sie zastanawiam kurde czy taka moja natura i... brzuszek wybije później ??(to moja wersja lajtowa)

a wersja hardcorowa-moja dzidzia nierośnie?? :] -> ;/

Wszystko przez te"mamuśki"i ich dobre rady

agniuszka - ja przed ciążą od maja do początku sierpnia schudłam 5 kg (w dwóch ratach: -4kg, potem zaczął się sezon na roczki, komunie, wizyty u teściowej, na wsi... +3kg i jak sezon się skończył, to -4kg)
po obwodzie tego nie odczułam, ale już w połowie sierpnia (czyli ok 4tc) zauważyłam, ze mi brzuch "wywaliło" do przodu - nie mogłam go wciągnąć (no wiecie jak;P) - po prostu taką bańkę mam
i tak mi zostało
wiem, ze to nie ciążowo jeszcze, ale tak dziwnie jakoś - przytyć nie przytyłam (ok, w sumie kilogram przez te dwa miesiące), a brzuch mi stoi, jakbym była z miesiąc dłużej w ciąży...

no i jakoś tak ostatnio spodnie zrobiły się przyciasnawe... jeszcze jak chodzę, to ok, ale jak siądę to mogiła:/

AgaB brzuszek Tobie już rośnie??

AgaB. doskonele Cie rozumiem, i to wieczne zmęczenie.

Ja mam jakieś złe przeczucie , że coś jest nie tak z naszym maleństwem ;/ :/
Wizyte mam w następną środę i do tego czasu pewnie tak będe się zamartwiać....

Do tego wszystkiego doszedł ból gardła;/ tiaaaa

ojej, ale fajnie macie:):):)

ja na razie uhahana po pachy jestem, bo we wtorek na usg widzieliśmy, jak maluch rusza rączkami:) (10/11tc)

urlop powiedzmy tak średnio wyszedł - zamiast spacerować po górach czy dolinach z rozkoszą wygrzewałam się w łóżku (no dobra, co drugi dzień "gdzieś" wychodziłam) - mam nadzieję, że w końcu to zmęczenie i apatia miną, bo mąż, choć się stara, to nie wyrabia z utrzymaniem mieszkania w porządku...
najgorzej, że doszły bóle głowy:(

Majowa to chyba możliwe bo ponoć w drugiej ciąży szybciej czuć kopniaki :)

Jak nic, ruchy.

Wczoraj wieczorem myslam ze juz sie nakrecilam, mysle raz nie zawsze ale potem bylo kilka pod rzad. Wiec to to!:):)

Angel, super!!

Jestem już po wizycie i dzidziul ma prawie 2.5cm :) Serduszko ładnie biło ;)

Gratuluję wszystkim pierwszych ruchów- fajne to uczucie poczuć te kopniaki :)

Martyna mi się wydawało że pierwszy ruch poczułam w 15 t.c. . Później ok. tygodnia była cisza i znowu... a teraz to już codziennie:)

Jutro mam 16 tydz. I tak jakoś mi się wydaje ze to już to :) ale to chyba trochę szybko..

Dziewczyny z tymi psaami, zapytajcie na forum, allegro. Widziałam kiedys takie oferty tutaj an forym ze ktos odsprzeda. Pewnie cena wtedy mneijsza.

MNie tez sie dwydawalo ze juz cos czulam, (mam jeden tydzien dalej niz wskazuje suwaczek) ale elkaz powiedzial ze to jeszcze za wczesnie.
Ja tydzien temu bylam na usg, wszytko ok, lekarz tez skaldanial sie dow ersji ze to raczej dziewczynka ale pwoedzial ze pewnosc powinnien miec dopiero w przyszly czawrtek, wiec zcekam z neicierpliwoscia. Powiedzial zeby narazie tas zyjka sie nie przejmowac bo wtym tygodniu ciazy i tak nic poza tabletkami ktore dostaje nie mozna zrobic, ma ajdnak andzieje ze ok 20 tyg nie okarze sie ze jednak musze meic szew, nie wyobrazam sobie tezgo przy Majce.

POcieszajace jest to ze znajoma ktora dwa lata temu urodzla wczesniaczka w 30 tyg z masa 800gr urodzila walsnie drugie prawie 4kg, 59 cm, wiec tez pcieszam sie ze mozna, ze moze nam sie etraz uda, dotrwac i miec macierzynstwo bez calych tych wczesniaczych ceregieli.

TRzymajcie sie.

Angel będzie dobrze:)
ja niestaety będę musiała jeszcze poczekać na usg. W piątek mam wizytę ale bez usg. Mimo wszystko się cieszę bo serduszka również mubię słuchać:)

Hej :)

Mi do ruchów jeszcze daaaleko ;)

Idę dziś na usg i mam nadzieję że wszystko będzie już dobrze... Stresik jest :/

u mojego mamucha zależy od dia... wczoraj szalał cały dzień a dzisiaj odsypia... czuję już od jakiegoś czasu ale to już 19 t.c.

Ps. również mi się wydaje że 160 zł za taki pas to lekka przesada

Martyna ja od jakiegoś tygodnia coś czuję - myślę,że to może być bobas :) Zwłaszcza,że mój suwaczek już o tym mówi :P

ja jeszcze nie ale to chyba za wcześnie .W poprzednich ciązach poczułam w 4 m-cu.A Ty w którym tYg.jesteś Martyna_P_?