Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

Zapraszam wszystkie te, które się dowiedziały- niepewne, zszokowane, szczęśliwe.
Dużo zdrowia, laski :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowo-kwietniowe 2012*2*

Gosik a ty bedziesz miał blizniaki?

Loca a przy myciu zębów też mnie "rzuca" :D chyba zbyt miętowa pasta...bo to samo mam z gumami do żucia... :/ muszę kupować owocowe :)

Mnie też muli...ale jak narazie nei wymiotowałam...oby tak zostało...ale cały czas czuję się jakby ktoś ze mnie życie spuścił i najlepiej całe dnie leżałabym w łóżku bo jakoś mało siły mam na cokolwiek... :/

Dziewczyny mnie w pierwszych 3 miesiącach cały czas mdliło, ale nie wymiotowałam. Niestety walczę z innym problemem... migrenowe bóle głowy. Przed ciążą brałam 2 ibupromy max i dawałam radę. Teraz się męczę... zwykle dwie doby i przechodzi. Jedyne co można wziąć to paracetamol który mi nie pamaga... więc nie biorę nic i cierpię:(

nie myj zębów:P żartuje ;)

Psychika działa

Oj babki - wywołałyście wilka z lasu :P Myłam zęby i zwymiotowałam... :/

Maja ja panikara jestem, wiec u mnie wiele nie potrzeba:P Musi być dobrze, ale ziarnko niepokoju zasiane...

Loca, spokojnie:):)

duzo kobiet nie ma zadnych mlodsci a wczesniakow nie rodza:)

mnie bylo cos nie tak, bo ja do 23 tyg nic nie przytylam, potem zaczelam chudnac, a rodzac dzien po porodzie bylam lzejsza o 5kg, czyli w ciazy bardzo schudlam, do tego gleboka cukrzyca ciazowa.

Bedzie dobrze.

A ten imbir podaja w knajpach w herbacie sok np malinowy i ten imbir, nie czuc wredy tej ostrosci, tez tak robialm w domu z sokiem malinowym.

Imbir jest taki ostrawy w smaku -troszkę jak rzodkiewka moim zdaniem:) Ja sie na niego odważyłam w soku świeżo wyciskanym z pomarańczy , jabłka i marchewki:) Pychota:)

Majowa Maju Ty mnie nie strasz: ja właściwie wymiotów nie mam i zaraz się nakręce na wcześniaczka:(

kupie ten imbir , jeśli zapach nie będzie przeszkadzać.Zobaczymy, oby pomógł.Ja musze chodzić do pracy , więc takie silne w skutkach ubocznych tabletki odpadają. Bede sobie przypominac o tych hormonach rano w łazience,może będzie mi jakoś lepiejto wszystko znieść :D Dziękuje Wam za rady :)

imbir kupisz w kazdym wiekszym warzywniaku, taki korzen, na hali w gdyni na karzdym stoisku, wiec pewnie gdzie indziej tez, w sklepach jest sproszkowany taki w przyprawie.

A mnie ratowala na switojanskiej, prawie an dole knajpka, nalesnikarnia, mieli herbate w duzej filizance i w salaterce masa swiezo starkowanego imbiru, czesto tam zagladalam jazk mnie na miescie zlapalo:):)

teraz generalnie w wielu kanjpkac mozna znalezc herbate z imbirem bo to rozgrzewajace, a warto pytac jak zmuli gdziej poza domem.

Mnie imbir trocher pomógł, ale ja mam cały czas nudnosci bez wymiotów, sa takie tabletki, na recepte, TORECAN, sa własnie na nudnosci ale nie takie jak jaz miałam, tylko takie które w konsekwencji doprowadzaja do wymiotów, te tabletki maja za zadanie nie dospuscic do wymiotów, jednak nei da sie przy nich chodzic do pracy, s atak usypiajace, ze ja siedziac z mloda w domu zasnełam kilka razy na podlodze, nie mogłam sie opanowac, dopiero jak zadzonilam do lekarza, to powioedzial ze tak dzialaja, masz nie wymiotowac i przesapc to co najgorsze, wiec wymuszaja jakas zmiane organizacji zycia.

Jesli bardzo dokuczaja ci wymioty, mozewarto podejsc do lekarza i zapytac o te tabletki, sa tez w czopkach, dla ominiecia zołądka.

Wiem zse to malo pocieszajace ale za jakis m-c powinno byc lepiej.

Ale teraz na pocieszenie mam info, podono wymioty ma sie keidy stezenie hormonow ciazowych ejst bardzo duze, a to bardzo dobrze dla plodu, wiec mozna sobie jakos wytlumaczyc to cierpienie, i wyczytalam gdziec ze dzieci matek majachc nudnosci w ciazy sa bardziej inteligentne:):)

Moze cos w tym jest z ta iloscia hormonow, z Majaka czulam sie rewelacyjnie, zadnych nudnosci, w 20 tyg nagle macica szykowala sie poronienie, a 26 zaczelam ja rodzic, teraz mam andzieje ze dzieki tym neidogodnoscia nudnosciowym historia sie powtorzy.

Trzymaj sie cieplo!

wiem , że to może być śmieszne ale nigdy nie próbowałam tego imbiru .Gdzie to sie kupuje?Wiem , ze to piwa niektórzy tego dodają.Można to kupić w postaci nonie wiem cukierków?

Ojoj ja tego właściwie nie miałam - czasem tylko podczas mycia zębów lub nieprzyjemnego (moim zdaniem) zapachu miałam odruch wymiotny . Wszyscy polecali mi imbir wkrajany do herbaty - nie próbowałam, ale możliwe,ze działa :)

Ja czułam sie tragicznie, alrz powiedział mi ze do 12tc bedzie tak potem lepiej, lepiej nie bylo, czasem odpuszczalo na jeden dzien ale jakw alnelo to ze zdwojona sila, rozmiawialam z lekarzem pwoiedzial ze istotna poprawa anstepuje ok 14 tc, chyba sie psrawdza, coddzienie mnie muli, i jestem wrazliwa na zapachy, ale ejst nieco lepiej.
Jedyne co mnie nie opuszcza to takie wolne trawienie, jak zjem sniadanie wydaje mi sie ze wieczorem jeszcze je czuje, ale lekarz pwoiedzual ze to tez sprawka hormonow ciazowyc, gorsza perysteltyka tez.
Czekam na istotna poprawe samopoczucia, jak nie skladam reklamecje:):)
A przy pierwszej ciazy zero dolegliwosci, jakbym w ciazy nie byla. Nie ma reguly.

rano ,mąż mi rob herbatke do łóżka.Siedze sobie grzeczniutko,budze sie powoli . Wstane(nie gwałtownie) mijają dwie min ,cała spocona już lece do kibla wymiotować.Później próbuje sie ogarnąć ale licho mi,cały czas słabo.W drodze do pracy znowu głupi odruch wymiotny.W pracy dziś to samo. Tylko człowiek sie męćzy a nie ma czym....zwrócić.Próbowałam z herbatnikami , ale bezskutecznie.Więc ich już nie jem bo mam wstręt.Generalnie takie samopoczucie do ....

Agniuszka co się dzieje:(?? Ja zdychałam do ok. 12 tc :/

ja sie czuje gorzej niż na początku ;/ pupa jasia :( Kiedy to minie:(

moje mdłości jakby zelżały,najgorzej jest wieczorem ,prócz tego to jestem senna a tak to wszystko w porządku,w czwartek wizyta u lekarza z moimi pierwszymi wynikami.Powoli zbliżam sie do 12 tyg.

Dziewczyny co tu taka cisza?? Co uu Was słychać?? Jak sie czujecie?? Jak minął weekend?? Pozdrawiam:)