Manifa

Temat dostępny też na forum: Manifa
Dzień Kobiet w Trójmieście!
Jak co roku, 8 marca zapraszamy na feministyczne świętowanie Dnia Kobiet. Nam kwiatki nie wystarczają! Chcemy prawdziwych zmian, chcemy rzeczywistego doceniania pracy kobiet, czyli równej płacy, równych szans w zatrudnieniu, możliwości wyboru oraz łączenia pracy zawodowej i macierzyństwa. Chcemy leczenia, a nie eksperymentów na naszym zdrowiu. Chcemy poszanowania ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

manifa :)

a ja chce jak kobiety pracować pięć lat krócej do emerytury,
chcę nie płacić za wejście do klubu jak kobiety
chcę aby mnie przepuszczano w drzwiach jak mi się śpieszy,
chcę aby feministki poświęcały więcej energii pomagając maltretowanym kobietom przez mężów/konkubentów
chcę aby feministki poświęcały więcej energii pomagającsamotnie wychowującym dzieci

ja też chcę

-ja chce jak mężczyżni pracować pięć lat dłużej i mieć wyższą emeryturę, iżeby mnie nikt nie wyrzucał wcześniej z pracy bo można
-chcę zarabiać tyle samo co moi niedouczeni koledzy na tym samym stanowisku
-chcę aby społeczeństwo pomagało ofiarom przemocy kobietom i mężczyznom maltretowanym przez bandziorów
-chcę aby społeczeństwo pomagało osobom (kobietom i mężczyznom) samotnie wychowującym dzieci
-chcę aby mężczyżni nie traktowali mnie jak "zboczoną feministkę- lesbijkę" jeżeli płacę za siebie w klubie
-a w drzwiach moge Pana przepuścić

8 marca

znaczy ze Ty to nie spoleczenstwo tak?

dobrze zrozumialem?

manifa :)

Temat dostępny też na forum: Manifa
a ja chce jak kobiety pracować pięć lat krócej do emerytury,
chcę nie płacić za wejście do klubu jak kobiety
chcę aby mnie przepuszczano w drzwiach jak mi się śpieszy,
chcę aby feministki poświęcały więcej energii pomagając maltretowanym kobietom przez mężów/konkubentów
chcę aby feministki poświęcały więcej energii pomagającsamotnie wychowującym dzieci

Inne tematy z forum

Niezwykłe Kobiety Pomorza (4 odpowiedzi)

Wydarzenie "Niezwykłe Kobiety Pomorza", które odbędzie się 9 marca 2026 r. o godz. 18:00 w...

Targi Książki (29 odpowiedzi)

W dniach 20-22 lutego 2026 roku, w Polsat Plus Arenie Gdynia, odbędą się pierwsze Targi Książki w...

Live Tribute Act To Rammstein (4 odpowiedzi)

Czy jesteś gotowy na uderzenie? Feuerwasser: Live Tribute Act To Rammstein"Du Hast", "Sonne",...