Mapy google

Czołem, orientuje się ktoś dlaczego wrzucając ślad z Garmina Forerunner 205 do googlowych map, trasa zostaje podzielona na kilka kawałków? Chodzi o to, że trzeba przeklikać strony, żeby obejrzeć całą trasęi. Na przykład po 5 fragmentów na każdej wyświetlanej stronie.
Tak ja tutaj: http://mapy.google.pl/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=105131779774390847116.0004636f9e2afe574a52d&t=h&z=12
na pierwszym ekranie jest pół trasy w pięciu kawałkach, a klikając "Dalej" druga część trasy. Również w kawałkach.
Jeśl ktoś zna sposób na pokazanie całej trasy, będe wdzięczny. W google earth trasa rysowana jest oczywiście w całości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mapy google

wrzuć traka na jakiegoś uploada, przerabiałem kiedyś ten temat ale nie pamiętam :)

a w mapsource jest jeden slad?

tak, w MapSource jeden, także po wyeksportowaniu do .kml albo .kmz i odpaleniu w google earth też. Mapy google pokazują całą trasę, ale podzieloną na dwie strony, jak w linku - na otwarcie masz jedną część, przeklikasz stronę na dole i masz druga część. Wieczorem wrzucę ślad do .tpx, może ktoś coś poradzi.

co to za format tpx?

>>co to za format tpx?

Sorki, chodziło mi o tcx - format forerunnera, zamieniam je przez gpsies.com na format kml.
Tutaj plik tcx i kml do ściągnięcia:
www.mtb3x.pl/file/slad.rar

Mialem tak w przypadku dataloggerów, których używałem, że każde uruchomienie urządzenia rozpoczynało zapis nowego tracka, co potem przy eksporcie do GM wychodzilo jako rozwijana ilsta tracków pod tabelką z danymi trasy. Wypadaloby jakoś połączyć - nie wiem jak - ja potrzebowałem tylko jednego z tracków.

Problem leży chyba w samym GM. Ślad kolegi co prawda składa się z kilku części (po konwersji z kml do gpx są 4 kawałki), ale po posklejaniu tego i wrzuceniu do GM nadal jest pocięty na kilka kawałków. Skala zjawiska maleje po przepuszczeniu śladu przez filtr niemniej jednak nadal jest w kawałkach (choć w GE widnieje jako jedna trasa). Myślę że to serwer takie cuda z długimi śladami... Nie potrafię nic z tym zrobić :)

Wrzuć swoją trase do gpsvisualizera ;)

Dzięki za radę z przefiltrowaniem. Okazuje się że mapy googlowe dzielą na kawałki ze względu na ilość punktów. Tak więc żeby zobaczyć mapę w jednym kawałku trzeba jej obciąć tyle punktów, żeby wlazła. Nie sprawdzałem dokładnie ale to około 1500 punktów będzie.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...