Mapy na Harpie

Witam,

Muszę pochwalić organizatorów za jakość map na tej edycji Harpa, wreszcie nie były to kserówki a wydruki z lasera (takie odniosłem wrażenie) bez białych plam, wyraźne i w odcieniach szarości a nie czarno-białe jak dotychczas.

pozdrawiam

Jacenty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mapy na Harpie

Chyba jednak nie, w 2 miejscach miałęm problem z mapą, okazało się że u znajomego jest w tym miejsc znacznie czytelniejsza.

No to widać miałem szczęście :-)

Ja na pierwszej pętli otrzymałem nie najlepszy wydruk gdyż nie było na nim wspomnianych powyżej odcieni szarości, co z kolei znacznie utrudniało lokalizację kompleksów leśnych.
Tłumaczę to sobie jednak tym iż zgłosiłem się w ostatniej chwili i pewnie otrzymałem zwykłą kserówkę.

ej nie narezkajcie za latwo nie moze byc:)

Mapy dla TR byly bardzo ladne...

ale.. skala sie nie zgadzala... nie byly to 1:100000 tak jak
to organizator napisal... z wyliczen wynika jakies 1:80000.

Pozdrawiam

masz racje - mialem przy sobie wlasna mape 1:100000 i byla rzeczywiscie troszke mniej dokladna ale te mapki co dostalismy tez nie byly rewelacyjne - sporo sie nie zgadzalo i gdyby nie kolor to mozna by sie troche pogubic

Jacq napisał(a):

> to organizator napisal... z wyliczen wynika jakies 1:80000.

Zaitrygowałeś mnie. W terenie bardzo często odmierzałem odległości na mapie i potem kotrolowałem przejechaną trasę licznikiem. Zawsze się zgadzało. Teraz, w domu, specjalnie wygrzebałem wojskową setkę i nałożyłem jedną na drugą. Różnice są pomijalne i wynikają raczej z innej kreski, niż z innej skali. Mapy były w skali 1:100000

Jacq napisał(a):

> ale.. skala sie nie zgadzala... nie byly to 1:100000 tak jak
> to organizator napisal... z wyliczen wynika jakies 1:80000.

zwroc uwage ze sa to mapy w "ukladzie 1965", a siatka kartograficna nie jest siatka kilometrowa jak jest to w przypadku map w "ukladzie 1942" i "ukladzie 1992"

Tak pozatym to mapy na TR byly w skali 1:100000, mi sie wszytko zgadzalo, a organizator naniosl wiekszosc "nowych asfaltow" i pomocne w dojechaniu do PK drogi gruntowe.