Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 10

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Martka - 11.03/ ?
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka Weronika / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 10

dziewczyny,czy wy tez dostajecie kase z zusu za 2 tyg? Bo teraz dostalam wlasnie za 2 tyg a przeciez zwolnienie zanosilam za caly miesiac. Oni tak w czesciach wyplacaja?

Bombelkowa ja bym na Twoim miejscu pojechala,bo tak czeste skurcze i bol to nie wrozy nic dobrego.

Martka gratuluje i zdaj dokladna relacje z Klinicznej bo tez sie tam wybieram:)

hej :)
melduję się w dwupaku :D wczoraj wieczorem wzięłam ostatni fenoterol, dziś od rana magnez i no spa, mam nadzieję, że jeszcze trochę pociągnę :) niby 37 tyg skończone, ale Tomek malutki był jeszcze 2 tyg temu, więc oby do pon do wizyty to się dowiem ile waży może :)

Martka gratulacje!

Mara Jade, jaki wypadek? Mam nadzieję, że nic poważnego!

Bombelkowa nie martw się, tylko jedź jeśli czujesz taką potrzebę dla swojego spokoju :* będzie dobrze!

Martka gratulacje! :)

wczoraj było ze mnie kiepsko..
Od 20.30 leżałam i miałam skurcze co 7 minut, potem wziełam kolejną dawkę magnezu i nospy, to miałam co 7-8-5-10-7 minut..
Nie mogłam usnąć do 2.00, więc jestem nieprzytomna..
brzuch boli cały czas..
a śniło mi się, że pojechałam na IP i zrobili mi cesarkę.. więc boję się jechać strasznie :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Martka gratuluje!!! Coś te nasze dzieciaczki spieszą się na świat :)

Martka gratuluję!!!

Ja dziś zasypiam na siedząco. Zasnęłam koło 2 a wstałam po 6, zrobiłam małżykowi śniadanko do pracy, sobie kawę, nakarmiłam zwierzynę i siebie, nastawiłam pranie(znooowu) i zamarzyła mi się mała drzemka...

Czy któraś z Was używała tummy tub? Czytałam wątki stare na forum i przeglądałam internet i sama nie wiem co o tym myśleć. Moja siostra bardzo chce nam kupić a ja raczej jestem sceptycznie nastawiona... Jeśli ktoś ma doświadczenie to chętnie posłucham :D

Gratulacje Martka :D

Ja chyba dzisiaj pojadę do Redłowa na ktg, bo wczoraj czułam bardzo słabo ruchy i kilka skurczy. A dzisiaj na razie cisza, jeśli chodzi o małą :(
W poniedziałek jeszcze bardzo się wypychała.
Wezmę chyba torbę na poród na wszelki wypadek, a resztę w razie czego mąż mi dowiezie, bo muszę jechać autobusem.

Dodatkowo jeszcze mieliśmy wypadek i aktualnie chwilowy brak samochodu :( Jak na złość oczywiście teraz.

moja mała od godziny tak szaleje w brzuchu ze zaczynam sie zastanawiac czy wszystko ok bo tak imocno i tak długo jeszcze nigdy sie nie ruszała

Martka gratuluje !!!

ja chyba muszę przestać was czytać hahahah bo jak zaczynam czytać co piszecie to zaczynam panikować i mi brzuch twardnieje :)

Witajcie dziewczyny,25.02 o godzinie 14.30 na świat przyszła nasza córeczka Aurelia.Poród Sn na klinicznej,malutka waży 2870g. Resztę dopisze jak wrócimy do domu.Pozdrawiam

Ja ogólnie ciąże i na początku i teraz znoszę raczej tak sobie... miałam WSZYSTKIE możliwe dolegliwości jakie zostały opisane i trafiało mnie ciągle pytanie "jak się czujesz" skoro wiedziałam że inni mają moją prawdziwą odpowiedź tak naprawdę w d....(kto chciałby sluchać, że rzygam na okrągło, mdleję, śpię i najchętniej nic bym nie robiła) Później zamiast wsparcia od bliskich mi przyjaciół słyszałam tylko że o jeju jeju bedziesz miała dziecko i już nie bedziemy sie spotykać, i robić tego czy tamtego... No i teraz poza PYTANIAMI które doprowadzają mnie do szewskiej pasji i RADAMI, które mam ochotę tym radzącym wsadzić głęboko pojawił się nowy trend - najgorszy z możliwych! Głupie teksty typu "no wyśpij się bo później to już spać nie bedziesz przez tyle i tyle" "no idźcie do kina/teatru/na koncert/kolację/spacer bo później to juz tylko przy dziecku" "naciesz sie kotami bo jak bedzie dziecko to chyba je oddasz prawda?" "najedz się czekolady/owoców/ fast foodów bo póxniej jak bedziesz karmiła to juz nie bedziesz jadła" a także milion innych... najlepiej położyc się po porodzie i umrzeć bo co to za życie będzie....

Yoasia no popatrz! U mnie to samo.. Z każdym dniem częstotliwość telefonów (szczególnie od teściowej) nasila się.. Sto pytań do.. O to samo.. Nie mam siły powtarzać i tłumaczyć wszystkim tysiąc razy ze mnie boli, co mnie boli i czemu mnie boli.. Jestem chodzącym kłębkiem nerwów i te pytania wcale mi nie pomagają.. Wręcz przeciwnie..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja mam już coraz bardziej dosć wszystkiego i wszystkich... jeszcze jedna osoba zapyta"nooo, to co by wam się przydało??czego jeszcze nie macie?""a może to, a może tamto?"a może s****to... szlak mnie trafia - wiem że ludzie chcą dobrze, ale całą ciaże jestem tak rozdrażniona, że pytania doprowadzają mnie do szału. Wszystkie pytania! z "jak się czujesz?" na czele ;/ poprzez "no a co tam dzidzia robi?" a na "ooo to Ty jeszcze nie urodziłaś??" skończywszy... Każdy o coś pyta i ma milion "dobrych" rad...

Chyba jestem chora psychicznie...

Oj a ja myślałam,że to tylko mój ślubny mnie nie rozumie...Nawet zaczęłam się zastanawiać czy za dużo romantyczny filmów się nie naoglądałam,bo jakoś inaczej wyobrażałam sobie zachowanie mojego męża w czasie ciąży.
Całymi dniami siedzę sama w domu,a jak mój M ma akurat wolne(zdarza się to bardzo rzadko,nawet w niedziele często pracuje)to siedzi przed komputerem lub ogląda mecze.
Kurde ja wiem,że ciąża to nie choroba,zresztą ja się bardzo dobrze fizycznie czuje,więc robię zakupy,piorę,sprzątam,gotuje-wszystko jak przed ciąża,nawet w 6 miesiącu malowałam korytarz bo mój mąż czasu na to nie miał...Więc On chyba jakoś automatycznie uznał,że w trakcie ciąży jakość szczególnie dbać o mnie nie musi.A ja bym właśnie chciała,żeby troszkę skupił swoją uwagę na mnie(może to egoistyczne z mojej strony)I jak czasami mu przypominam,że jestem w ciąży to On mówi,że mam się ciążą nie zasłaniać,bo mój stan nie tłumaczy mojego zachowania.A ja się pytam jakiego zachowania?!
Nawet zbuntować się nie potrafię.Parę dni temu stwierdziłam,że mam to wszystko w d*pie,jestem w ciąży i nic nie będę robiła.Wytrzymałam do 19-stej,ale już mnie krew zalewała jak widziałam ten syf w mieszkaniu,a po godzinie zadzwonił mój Królewicz,ze wraca z pracy i strasznie źle się czuje i poległam-ugotowałam mu kolację,zrobiłam herbatkę z cytryna i położyłam Go do łóżka i tak się skończył mój bunt:)

kurcze sama już nie wiem, muszę jutro mojego ginekologa przycisnąć żeby mi wszystko wytłumaczył. Ja pierwszy poród miałam wywoływany przez OXY. Teraz naczytałam się o tych krwotokach, jeżeli gdzieś jest jakiś skrzep i przy podwyższonym ciśnieniu (ja rozumiem wysiłku np poród) on sie oderwie i dostanie do serca lub płuc to można umrzeć, kurde znowu będę myślała w nocy :/

hehe, tesula ja również słyszłam słowo rozwód ...

Z tego co mi wiadomo o prawach ciężarnej to jeśli pierwszy poród był CC to nie mają prawa zmusić do kolejnego porodu SN i jest nawet taki gotowy druk do podpisania, że nie zgadasz się na SN, ale jak wygląda w 3miejskich szpitalach wszystkie wiemy...

Natomiast nie mogą wywoływać porodu oxy po CC bo skurcze są zbyt silne i zbyt gwałtowne po oxy i może dojść do pęknięcia macicy, także jedyne pocieszenie - jak nie będzie szło naturalnie to od razu CC muszą zrobić, a nie kombinować...

Ja w sobotę mam USG a w środę wizytę, najchętniej bym cały czas spała, a żeby płakać to nie muszę mieć filmu w TV odpalonego... małż już się do mnie nie odzywa i zapowiedział, że jak trochę odchowam małą to zabiera mi dzieci i bierzemy rozwód... tyle jeśli chodzi o moje nastroje i znoszenie ich przez otoczenie...

do mnie też to nie dociera, każdy opowiada jak to będzie a ja na razie się nie udzielam czekam na rozwiązanie oby tylko malutka urodziła się cała i zdrowa dopiero wtedy będę mogła cieszyć się w pełni :)

mi również bardzo szybko minęło i o dziwo, myślałam żę jak już pójdę na zwolnienie i będę w domku siedzieć to będzie mi się nudzić niemiłosiernie, a było inaczej, ja nawet ostanio mam myśli, że nie wierzę że jestem w ciąży, że w brzuszku mam małą istotkę, takie jakieś to dla mnie dziwne,nieprawdopodobne ...

dziewczyny z początku marca za kilka dni ruszamy :D będzie się działo :D pomyśleć że to już koniec 9 miesiąc mija:) ja osobiście nie mam pojęcia jak i kiedy to zleciało

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...