Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 11

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 11

http://forum.trojmiasto.pl/Marcowo-kwietniowe-mamusie-2013-vol-12-t454425,1,160.html

proszę bardzo nowy wątek

Yoasia, no to może dotrwasz :) A skurcze się w ogóle nie rysowały?

Wecie załóżcie nowy wątek, bo mi się na telefonie ten już dłuuuugo otwiera...

Melduję się w dwupaku w dalszym ciągu. Po ktg, wszytko ok wyszło.

Czekając na lekarkę na IP w redłowie aż mnie skręcało jak w tym czasie 5 dziewczyn wyszło z dzidziusiami do domu, jedna przyjęta na oddział, a jedna na ktg miała skurcze silne.

A u mnie dalej nic i czekamy, więc mam nadzieję że do poniedziałku doczekamy.
Dziś na kiepską zmainę na IP trafiłam, jakieś dziwne położne, wiecznie niezadowolone, ktg kiepsko podłączyły i mialy do mnie pretensje, że nie pilnuję i nie przytrzymuję mocno przy brzuchu elektrod bo nie ma zapisu...(to moje 2 ktg i nie wiedziałam, że tak trzeba...)

w sumie to takie bardziej bujanie było właśnie niż skakanie, ale po tym się ruszyło chyba

a pod prysznicem też mi się nasiliły skurcze, jakbym nie poszła to pewnie jeszcze dłużej by to trwało... im szybciej tym lepiej :)

mi na patologi np mówiły położne że mogę biodrami robić ósemki, ale to było w 42 tygodniu, chodziło o to że dziecko wtedy w kanał rodny się lepiej ustawi.

Szuwarkowa pocieszyłaś mnie. :)
Dzisiaj waga pokazała 4000g, czyli mała przybrała w ciągu tygodnia 300g. :)

Ja skakałam na piłce i korzystałam z prysznica, Pod prysznicem było fajnie w początkowej fazie, ale jak poszłam drugi raz w połowie to mój mąż myślał, że umieram tam, tak wzmogły mi się skurcze. Jak dla mnie prysznic tylko na początku porodu i też bardziej dla wyjścia z sali. Piłka za to super sprawa dla mnie, rozluźnia i skurcze są jakby mniej bolesne. :)
Część najgorszych skurczy spędziłam też na siedząco (na złożonym do pozycji krzesła łóżku porodowym) i powiem wam, że niebo a ziemia w porównaniu z pozycją leżącą. Nie dziwię się, że kiedyś kobiety rodziły w tej pozycji.

Asia DK Weronika miała robione badanie przesiewowe słuchu . Badanie na mukowiscydozę , na fenyloketonurię , wrodzoną niedoczynność tarczycy , usg jamy brzusznej i usg główki. Jest zaszczepiona na gruzlicę i żółtaczkę.

ale skakanie pomogło? idzie wogóle usiedzieć na piłce w czasie skurczów?

Anik ja przy drugim porodzie skakałam na piłce, bo rozwarcie ciężko szło.
Teraz nie wiem kiedy się zrobiło hehe :P więc nie było czasu na takie atrakcje :)

Mara Jade ja też wieczorem muszę sie dłuzej 'nagimnastykować' żeby Kubuś zasnął na dobre :P Karmię, zasypia, odkładam i za kilka minut znowu to samo, aż w końcu za którymś razem zaśnie. Wydaje mi sie że na wieczór tego pokarmu jest mniej i to dlatego. Kacperka przez pierwsze dni w domku wieczorem dokarmiałam z butli, a potem jak juz przestałam to też długo wisiał na cycku zanim zasnął.
Teraz mi Kuba o dziwo śpi od pół godz. ale pewnie jak wrócą starszaki to się obudzi :PP
Asiaczek zdrówka dla Tomka, dobrze że CRP spada po antybiotyku :) Ja poprzednie dwa razy zaliczałam antybiotyk u chlopaków, a teraz obyło się bez :))
Pozostałym życzę powodzenia w rozpakowywaniu w wybranym przez Was terminie :))

Dziewczyny, a czy na porodówce korzystałyście z rzeczy typu piłka, worek i z prysznica? Przyspieszało to poród?

Ja od wczoraj nadal mam brazowy sluz...

ja tą grzybicę miałam miesiąc temu i wyleczyłam do końca a jednak... no ale może to z innego powodu akurat, nie wiem

skoki rozwojowe- http://oi39.tinypic.com/2qbrihy.jpg

a dzis tylko z rana miałam ten różowy śluz a teraz juz wszystko ustało tzn jak jest to tylko przezroczysty. myślałam ze akcja sie rozkręci wzięłam kapiel trochę ogarnęłam w domu i byłam juz zwarta i gotowa do szpitala ale jak widać to chyba jeszcze nie czas na Nikosia, chyba sie zwyczajnie rozmyślił i moze da mamusi czas do 18 ? :)

Ja miałam trzy tygodnie przed porodem zapalenie pęcherza, a moja mała była tym maluszkiem, który nie miał infekcji, więc niekoniecznie twój maluch musi ją mieć.

Zaczęłam się zastanawiać czy nie wziąć jednak dziekanki. Za wszelką cenę chciałam tego uniknąć, ale nie mam praktycznie czasu żeby się uczyć. Przede wszystkim jednak nie chcę zostawiać córeczki na całe weekendy, wczoraj się poryczałam na myśl o tym, że mam ją zostawić w sobotę na dwie godziny z moją mamą. Powinnam się wziąć w garść, bo po pół roku przecież nie będę mogła z nią całych dni spędzać.

Dziewczyny, wiecie może kiedy dzieci przechodzą pierwszy skok rozwojowy?

a co doi mycia okien,mieszkam blisko ulicy więc okna muszę myc co 2-3 tygodnie bo inaczej nic przez nie nie widać:)Firanki też często piorę i zawsze wydawało mi się,że to przesada z tym gadaniem,ze w ciąży niewolno tego robić-a jednak coś w tym musi być.
Z sexem to się wstrzymam do 38 tygodnia aż ciąża będzie formalnie donoszona donoszona-będzie bezpieczniej;)

Powiedzmy, że dużo czytałam w pierwszej ciąży, a że pamięć mam dobrą to zostało w głowie...

Julka też miała podwyższone CRP a rodziła się przez CC w prywatnym szpitalu także nie ma reguły, tym razem pewnie też dzidźka nie ominie antybiotyk bo ja nosicielka paciorkowca jestem i na dodatek ciągle chorowałam w ciąży i teraz znów mam katar :/

No to sobie pospałam:)Ale głodna jestem!!!Szkoda tylko,ze nadal czuje się kiepsko.
Asiaczek ja nigdy nie miałam problemów z zaparciami w ciąży też żadnych problemów w tym temacie,potrafię 4 razy w kibelku być dziennie:)A jak organizm się oczyszcza to coś jeszcze można zaobserwować?
Mimo wszystko wydaje mi się,że czymś się zatrułam:(

to mnie przestraszyłyście... mi po ostatnim badaniu też wyszła grzybica, ale ponoć tak niewielka, że nie będzie miała wpływu na poród i dziecko

Mnie po porodzie pytali czy miałam jakąś infekcję w ciąży, a miałam grzybicę. I od razu powiedzieli, że może być coś u małego przez to. U mnie na sali 4 też są (wczoraj jedna wyszła i przyszła nowa, więc 5 się przewinęło) i tylko Tomek ma. Na szczęście po antybiotyku spada. Czekają jeszcze na wynik posiewu moczu, to będą wiedzieli coś więcej. No i jeszcze USG nerek ze względu na to będzie miał.

Nie ma czegoś takiego jak chudy pokarm :) może ma po prostu tak silny odruch ssania. Moim dziewczynom pomógł smoczek :) bo też wisiały po 40 min, 20 min spały i tak w kółko całymi dniami. Pokarmu nie miałam za mało- karmiłam Zuzię ponad rok, pół roku tylko cyckiem.