Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 11

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 11

Asiaczek podwyższone CRP? U mnie na sali trzy dzieciaczki na cztery musiały z tego powodu zostać dłużej w szpitalu. Dziewczyny nawet zaczęły podejrzewać, że to jakaś infekcja szpitalna a nie ciążowa. Co w połączeniu z nikłymi informacjami udzielanymi przez pediatrę spowodowało małą aferę. :P

Co do wagi z usg, to w środę przed porodem na IP lekarz wyliczył mi dokladnie 3850g. :D Nieźle co.

Dzisiaj idziemy z Emilką na ważenie, jestem bardzo ciekawa czy prawidłowo przybiera, bo od kilku dni mam problem, żeby ją nakarmić :( Jest karmienie, staram się żeby trwało przynajmniej 20 min. (generalnie nigdy jej nie przerywam, a jak zaśnie wcześniej niż po 10 min. to staram się ją obudzić), gdy mała zaśnie odkładam ją do łóżeczka, a ona zamiast spać budzi się po 20 - 30 min. i domaga się jedzenia (tak jest szczególnie wieczorem). Myśleliśmy, że może po prostu chce się poprzytulać, więc mój mąż ją wczoraj nosił - od niego nie czuć mleka, no i się okazało, że ona naprawdę głodna dalej jest, bo przysysała mu się do koszulki albo pakowała swoje piąstki do buzi.
Pokarm mam, ale może jakiś "chudy" albo jednak za mało :( Mała też ulewa, pomimo że zawsze staram się żeby jej się odbiło. Już nie wiem może źle jem, chociaż ograniczyłam już prawie wszystko.

no też tak myślałam, że będę mogła normalnie chodzić i siedzieć, ale kość ogonowa mi mooocno doskwiera :/ nie wiem czemu... ale z każdą chwilą jest lepiej, więc mam nadzieję, że do pon będę już normalnie śmigać :D

brzuch prawie płaski :P jak założę bluzkę to pewnie nie będzie go widać ;) bo pod luźną piżamą troszkę skóry odstaje :)

Asiaczek super masz ze obylo sie bez nacinania. Mozesz sobie normalnie chodzic. A brzuch juz plaski? :)

http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,13565047,Kobiety_w_ciazy_sciskaja_kolana___Byle_do_poniedzialku__.html#LokPozTxt

powoli robi się z tego komedia...

potwierdzam to mycie okien i wieszanie firan, prania na wysoką linkę

Tomek miał podwyższone CRP i antybiotyk, już dziś ładnie spadło na szczęście, więc w pon na 99% wychodzimy :) bo w nd o północy ostatnią dawkę dostanie
ma wenflon w główce :(

ode mnie już nic nie chcą, więc wyskakuję dziś z koszuli i zakładam piżamę :P

melduje się nadal 2w1 :), choć co drugi dzień mam bóle podbrzusza i mała się bardzo kreci ... myśle, że do poniedziałki dam radę :)

ehhhh no i od poniedziałku biorę się za sprząanie, spacerowanie itd.

Tesula kurczę ale Ty masz wiedzę. Normalnie podziwiam. Te nazwy są ciężkie do przeczytania a co dopiero do zapamiętania i pisania o tym. No a z tą ciążową abstynencją to chyba mam problem bo ja sobie nie żałowałam czyli w takim razie sex u mnie nie koniecznie może coś zdziałać.

ta - podobno sex jest najlepszy - prostalgandyny zawarte w przyspieszają naturalne rozwieranie się szyjki macicy, także od poniedziałku możecie sobie odbić ciążową abstynencję :p

Mnie czekają jeszcze 4 tygodnie...

Co do mycia okien, to nie chodzi o samą czynność, tylko o to, że ma się ręce podniesione do góry, firanek też wieszać nie należy, ale podobno pastowanie podłóg jest wskazane ;)

Ok czyli ze względu na ryzyko okna zostawię :-). Ale ten spacer 2 godzinny i sexxx a raczej dużo sexu to jak najbardziej. Ciekawe czy mąż wytrzyma takie ujeżdżanie :-D

Z moich notatek spisanych dwa lata temu w szkole rodzenia, co przyspiesza poród:
-spacer 2h,
-duże zakupy,
-sexxx

dziewczyny odradzam mycie okien!!!!
Położna mi mówiła że to jest niebezpieczne i ze może się łożysko odkleić i dojść do krwotoku, lepiej iść na dłuższy spacer:) ja od niedzieli wieczór już zaczynam coś działać:)

Ech, a ja po wizycie u lekarza.
Dwa tygodnie maksymalnego wypoczynku, bo szyjka skrócona i rozpulchniona, a to wg terminu z karty ciąży jeszcze 35 tydzień. Jakoś sobie tego wypoczywania nie wyobrażam:P
No, ale mały przybrał ładnie na wadze, już 3kg;) Oby trochę przystopował przed końcem, bo mi się nie uśmiecha ponad 4kg klocka rodzić.

Asiaczek a jak Ty się czujesz? Tomuś grzeczny? Ja tak planuję, żeby w poniedziałek trochę poszaleć to może coś się zacznie no i w razie czego torba na porodówkę już spakowana w aucie :-). No i poniedziałek lub wtorek planuję pojawić się u Was :-)

Rona może to oczyszczanie się przed porodem? j tak ponad tydzień latałam na kibel kilka razy dziennie gdzie przez prawie całą ciążę zaparcia miałam

Ale miałam noc.Obudziłam się około 1 z bólem brzucha,myślałam ze to skurcze,ale jak wstałam żeby pójść do łazienki to tak mnie zemdliło ze wymiotowałam do 2.Do 4 nie spałam bo tak mi było niedobrze i w końcu nie wiem czy skurcze miała,czy brzuch mnie tak bolał i cały się napinał.Może się czym zatrułam?Ale w sumie nic takiego nie jadłam,żeby mnie do takiego stanu doprowadziło.W przeciągu tygodnia to już druga taka akcja,mam nadzieje ze na koniec mi nudności nie wrócą tak jak to było na początku ciąży,bo chyba zwariuje.
Obudził mnie głód,zjadłam kanapkę i idę dalej spać-może jak się wyśpie to będę się czuła lepiej:)

Monika pewnie, że jak już donoszony to można pomóc :)

Bombelkowa po oxy dziś i niestety nic się nie rusza...

Anik mi na USG godzinę przed porodem wyszło 2,5 kg a urodził się 3 więc idealnie 0,5kg różnicy :P a położna mówiła, że taka granica błędu to ok 10% :) u nas wyszło 20% :P

Hej dziewczyny. Melduję się w dwupaku. Tak jak Anik czekam do niedzieli i od poniedziałku okna pomyję jak pogoda pozwoli, ogarnę, zajmę się porządnie domem. Już wczoraj to mężowi mówiłam to tylko zapytał czy to już ciąża donoszona. Powiedziałam, że tak więc tylko mruknął, żebym nie przeginała bo do małego należy decyzja, kiedy będzie chciał wyjść. Zgadzam się ale lekko pomóc można prawda?

Yoasia no ja od tygodnia to ledwo co wstanę i już ziewam. Najchętniej to leżałabym w łóżku cały czas bo co chwilę mnie sen łapie.

w domu mam ciśnieniomierz to będę sprawdzała sobie w razie czego co jakiś czas...

Anik ja miałam termin na 10 lutego wg okresu, ale z USG z 13 tygodnia miałam coś na 5 lutego,
18 lutego miałam mieć wywoływany a że mieli kongo na porodówce to przesunęli na 21 lutego, zostawiając mnie na weekend na patologii.