Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 11

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 11

Dziewczyny a ja jestem zalamana,wlasnie wrocilam od lekarza i miekka rozpulchniona szyjka. Pierwszy porod w 36 tyg i boje sie ze nie wytrzymam do 18stego. Nie ruszam sie z lozka. lekarz czul glowke,tak napiera.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również melduję się jeszcze w dwupaku. wydaje mi się, że dzis jakieś delikatne skurcze od rana mam, ale nic nie wskazuje na to żebym miala sie rozsypać do środy:)

Co do zdjęć to mnie też się marzy dla dzidzi sesja, ale nie znalazłam jeszcze fotografa.

Ja jutro dopiero na 15:20 mam wizytę więc pewnie dopiero ok 17 wrócę to napiszę jakie nowinki się pojawiły.
A u Ciebie coś wskazuje na niedaleką wizytę w szpitalu?

na porodówce, u lekarza byłam dzisiaj :)

Bombelkowa ale dołączysz do wizyty u lekarza czy raczej do wspólnych chwil na porodówce? ;-)...w sumie wszędzie mile widziane towarzystwo.

MamaDawidka chętnie dołącze ;-)

a ja dzisiaj i jutro sama, mąż musiał ojechac służbowo do katowic .... no i mały stresik jest - oby sie nie zaczeło, a jak na złosć mam twardy brzuch ... idę wziąć jeszcze jedną nospęi może pochodze troche, bo mam wrazenie ze te leżenie to jakoś mi nie służy ...

Szaga gratuluje!!!

Hej dziewczyny.
Melduję się jeszcze w dwupaku.

Mara Jade i Szaga gratuluję :-) kolejne szczęśliwe mamusie :-) a ja może będę następna. Wczoraj miałam straszne skurcze, które po kąpieli zanikły na szczęście ale dziś też są choć rzadko. Jutro mam wizytę u lekarza to może coś mi powie więcej np czy już mam się szykować czy raczej jeszcze sobie w dwupaku posiedzę.

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś

nie pojechlismy do szpitala bo stłuczka nie była mocna...wiecej strachu...ja pasy miałam zapięte dzis wszystko w porządku nic mnie nie boli czuje sie dobrze jak bym miała jakieś wątpliwości to a pewno bysmy pojechali do szpitala bez dwóch zdań! a co do wagi to ja juz 20kg przytyłam i juz na wage nie chce patrzeć ale na sesje z chęcią bym sie wybrała nie trzeba przecież na twarzy sie koncentrować tylko na brzuszku a teraz takie fajne robią przyciemnione i w ogóle...chce męża namowić i najlepiej już zaraz bo tu lada dzien i zaczne rodzić choc chce trzymać do 18:)

Ola zasnęła, Zuzia po przedszkolu też padła :O muszę to wykorzystać i też się położę! a co :D

Aniuleczka a nie pojechałaś do szpitala po tej stłuczce? Jak byłam na patologii to właśnie leżała dziewczyna, której ktoś wjechał w tył na czerwonym świetle i była 2 dni na obserwacji czy wszystko ok
pasy miała zapięte, więc nic się nie stało tylko plecy ją bolały trochę i jednak ją zatrzymali

A ja dzisiaj odpoczywam bo wczoraj byłam z mężem u moich dziadków jako taka ostatnia wycieczka przed porodem ale nie wiem czy nie żałować w drodze powrotnej brzuch sie cały napinał i mały okropnie sie wiercił w dodatku chyba miałam skurcze i w dodatku bóle od kręgosłupa masakra a co najgorsze jak staliśmy na światłach w tym czasie jakis samochód wjechał nam w d*p... szarpnęło nami niezłe wystraszyłam sie maż jeszcze chyba bardziej...a ja miałąm przed oczami policje awantura z drugim kierowca a ja w ty czsie bym zaczeła rodzić! ale na całe szczęście skończyło sie na strachu koleś wjechał nam w hak i obeszło sie bez większych strat wiec już dalej dojechaliśmy spokojnie do domu .jak wróciliśmy padłam ze zmęczenia i ze stresu jak długa i zaraz zasnęłam....miałam dość wrażeń jak na jeden dzień...

Szaga gratulacje!

Hania, na Zaspie nie używają teraz parafiny - chyba że to zależy od zmiany położnych :PP Nam w każdym razie powiedziały, że już nie smaruje się dzieciaczków :P ale pediatra na obchodzie mi powiedziała zeby jakimś kremem smarować Kubusia bo ma suchą skórkę, zapytałam o parafine to powiedziała ze może uczulać :p, ale od powrotu do domku smaruję parafiną tam gdzie skóra się wysusza i jak na razie jest ok :)

Retusz retuszem, z taką ilością paskudztwa, jakie mam na twarzy nawet photoshop by się zawiesił :):) Autentycznie, NIGDY nie miałam tak paskudnej cery, nawet podczas pierwszej ciąży. A to, że wyglądam jak wielorybica wyrzucona na brzeg to zupełnie inna bajka. W sumie jestem 13 kg do przodu od wagi startowej, a przy moim wzroście (164) stanowi to niemały balast. Wkrótce łatwiej będzie mnie przeskoczyć, niż obejść.

Ja miałam dwa tygodnie temu sesję i mimo tego,że wyglądam jak prosiaczek,zdjęcia wyszły bardzo ładnie:)Dobry retusz czyni cuda:PA jak się Zuzia urodzi to,to też chcę jej sesje zdobić-świetna pamiątka:)

A mnie wszystkie bez wyjątku produkty syossa uczulają :( A szkoda, bo farby maja ciekawą paletę kolorów.
Chyba namówię męża na taką sesję, ale po porodzie, już w czwórkę. Po prostu teraz nie mogę na siebie patrzeć...

Używałam wiele razy - polecam z czystym sumieniem (nie śmierdzi, ładnie kryje, dobrze się nakłada, nie spływa, długo trzyma się na włosach )

dzięki tesula, właśnie rozglądam się za jakąś farbą, a powiedz mi pierwszy raz sayos czy już używałaś tej firmy?

Tesula też już o tym myślałam, ale właśnie jeśli chodzi o smoczek to próbowałabym go uniknąć, chociaż podałam go jej dwa razy i wcale nie chciała ssać, więc tym bardziej dałam sobie spokój. To samo z noszeniem, czasami faktycznie o to jej chodzi, uspokaja się i rozgląda do okoła, ale przeważnie tylko jedzonko daje radę.

W każdym razie dodatkowo podziwiam moją mamę za to, że urodziła czwórkę, każde ponad 4kg i ok. 60cm.