Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 13

***Rozpakowane Mamusie:***
21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN
17.03 (15.03) Aniuleczka25 - synuś Nikoś 3150g i 54 cm/ Wojewódzki SN
21.03 (25.03) Madzia i Krzyś - synek Bartuś 3850g i 61 cm/ Wejherowo SN
25.03 (07.04) Bombelkowa - synek Bartosz 3780g i 55 cm/ Redłowo CC

2w1
*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

Anik - 02.04/ córeczka/szpital kliniczna
d@nte - 04.04
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Dimis - 17.04 /syn
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 13

Aguss ja juz sie w nic nie mieszcze. Kurtka ok ale jeansy juz za male,chodze tylko w legginsach i jedynym dobrym na mnie swetrze. To pewnie bedzie moj swiateczny zestaw:)

Dimis,
aż tak źle dziś z tymi przyjęciami?
Byłam tam wczoraj na ktg i jakby trzeba było to by zostawili...
Hmmm. Ciekawi mnie, że teraz taki boom jest...i takie jazdy.

a ja byłam u lekarza dzis z ałym bo miał na buzi jakas wysypke i ja to samo koło sutków LE PODOBNO NIC STRASZNEGO NIE KAZAŁ NICZYM SMAROWAC...ALE OGÓLNIE JAKAS DZIWNA... BYŁA....MOWI ZE NIE MOGE ZA KAZDYM RAZEM MAŁEGO BRAC NA RECEJAK ZAPŁACZE I NIE TRZYMAC PRZY CYCU ALE JAK ZACZEŁA MOWIC ZE MAM GO KARMIC CO 30-40 MIN A JAK MŁODY PŁACZE TO NA 2-3 MIN TYLKO DO CYCA I GŁASKAC TO W OGÓLE ZGŁUPIAŁAM I POWIEDZIŁA ZE ZADNYCH OWOCÓW NIE MAM JESC BO SIE SPASE BO ZA DUZO CUKRU MAJA...A I ZADNEGO NABIAŁU TYLKO TROCHE MLKA TO CCO JA MAM JESC JAK JA UWIELBIM NBIAŁ I OWOCE.....? NIE WYDAJE MI SIE ZEBYMM JEJ POSŁUCHAŁA..

Ja wczoraj i dzisiaj miałam sprzątanie,myłam okna,meble,kafelki,podłogi wypastowałam,a teraz wstawiłam pranie i odpoczywam przy herbatce.Wieczorem zabiorę się za gotowanie...Zawsze tak reaguje na stres-sprzątam.Tylko mąż krzyczy na mnie,no bo ja te skurcze miałam i lekarz kazał mi odpoczywać,ale jak leże i nic nierobie to same czarne myśli mam w głowie-to co bardziej szkodzi Małej?A sprzątam pomału-cały dzień ale z bez szaleństw,a przynajmniej czysto w domu będzie.

No ja dziś jednak na izbie w Redłowie byłam, ale na szczęście nas nie zatrzymali, mamy się zgłosić do szpitala jeśli znowu mi ciśnienie skoczy:)
Ale masakra jakaś, tylko weszłam i "nie przyjmujemy!" ani na patologie ani na na porodówkę... Położna mówiła, że nie będą przyjmowaći najlepiej od razu do Gdańska....
Jeszcze się wkurzyłam, bo miałam czekać godzine na wyniki, a czekałam ponad dwie, bo zagineły w akcji o.0

O jak miło.... znowu pada śnieg, a ja się już prawie nie mieszczę w zimową kurtkę :/

U mnie pizza, ale postna ;) ze szpinakiem i feta

A ja jadłam na obiad kotleta - jestem dziś u mamy i ona stwierdziła, że cieżarnych post nie obejmuje ;) wytnie się, że moja siora dzis o chlebie, wodzie i frytkach...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aquss :) w sumie pizza też by była dobra.
jak ja nie lubię jak jest post i jest zakaz jedzenia tego, bo ja wtedy właśnie mam na to ochotę :/

U mnie marzenie po troszku sie spelni - pizza i coca cola bedzie! A co ;)

no u mnie okna od środka tylko umyte, bo od zewnątrz marznie płyn :)
ja bym najchętniej dzisiaj kupiła sobie kubełek KFC, piwo KArmi (chociaż marzeniem byłby desperados) i tak cały dzień pod kocem bym spędziła :) ahhh nie ma to jak marzenia

Ja naszczescie nic nie musze robic bo wyjezdzamy do rodzicow... Ach nasz ostatni wyjazd z jednym brzdącem...
Ps: co nie oznacza że moim oknom mycie by sie nie przydało ;-)

Ja dzis zamiast ze scierka to w lozku leze. Nic mi sie nie chce. Pogoda okropna. Do sprzatania jutro meza zagonie. Uparl sie ze okna umyje,ale czy w taka pogode jest sens?

Cisza dziś... Wszystkie marcowo- kwietniowe zamiast na porodówkach to pewnie po domu ze ścierami latają albo w garach siedzą ;-)
No tak w końcu święta... Dzyń dzyń dzyń, dzwonią dzwonki sań ;-)

ja po nocy się melduję, dzisiaj trochę chcę posprzątać, w końcu żeby jakoś na te święta wyglądało

Bratowa dziś pojechała na porodówke, to ją z Redłowa odesłać chcieli... Wiec się nie śpieszcie jak chcecie tam jechać;)

Ja wczoraj myślałam że już na porodowce wyląduje, bol jak na miesiaczke i kilka bolesnych skurczow miałam ale rzadkich takich co ok 30 min. Na szczęście przeszły później tylko mi brzuch twardnial ale nic się nie rozwinęło dalej.
Tylko stwierdziłam że chyba jednak torbę muszę spakować bo potem jeszcze w biegu będę pakować.

Ja też sobie tak to tłumacze-tym bardziej,ze czuje normalne ruchy i brzuch mnie nie boli.

Rona ja tez sie niedawno uderzylam kantem stolu w brzuch i mialam takie same mysli jak Ty.Ale wytlumaczylam to sobie,ze przeciez nasza skora i wody chronia dziecko. I nie pojechalam,mysle ze nie ma sensu.

Hej dziewczyny,gratuluje kolejnym mamuśka.
U mnie złej passy ciąg dalszy,nie dość mi było zmartwień w ostatnim tygodniu to jeszcze wczoraj poślizgnęłam się w wannie.Na szczęście tylko zjechałam pupą po krawędzi,ale dostałam takiego ataku histerii ze nie mogłam opanować płaczu-wyłam w tej wannie jak małe dziecko.Chyba cały stres nagromadzony w ostatnich dniach mi puścił.Nie pojechałam do szpitala,bo Malutka ruszała się cały czas,mi też nic nie było więc odpuściłam.
A dzisiaj uderzyłam się w brzuch o szafkę-tzn nawet się nie uderzyłam tylko zrobił mi się siniak nad pępkiem.Zuzia się rusza,brzuch mnie nie boli - myślicie,że powinnam pojechać do szpitala?Mąż wróci do domu dopiero około 22 więc i tak muszę na niego czekać,ale zastanawiam się czy w ogóle jechać?Nic niepokojącego się nie dzieje,tylko ten siniak na brzuchu- myślicie,ze mogłam zrobić Malutkiej krzywdę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

Olej kokosowy (80 odpowiedzi)

Wczoraj jedna z Forumek zaciekawiła mnie tym produktem :) Zaczęłam szukać informacji, czytać i...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...