Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

Musze tylko dołożyc do torby kapcie , które musze jeszcze kupić . I te papierkowe sprawy . A tak torby stoją w przedpokoju i czekają na wyjazd do szpitala :)

To w ramach uzupełnienia:)

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek / szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś

karolkarumia - wow :D wyprzedziłas mnie w poczynaniach.
Jestem uspokojona :)

Ja juz wczoraj spakowałam torbę.

Mara Jade, może ja za wcześnie, bo ja generalnie wszystko robiłam dużo wcześniej ;) nie wiem, nie interesuje mnie to :)
będę spokojniejsza jak już będzie spakowana. a rzeczom nic sie nie stanie jak poleżą w torbie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ooo to ja chyba muszę się zmobilizować :)

Mara_Jade ja pakuje za 3 tygodnie.
Część rzeczy już przygotowana, leży w łóżeczku, część trzeba dokupić jeszcze.
Moj synus nie miewa czkawki (albo ja nie czuje).
Dziś za to znów ślicznie kopie :)
więc jestem spokojniejsza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skarabeusz moja lekarka też mówiła, że nie ma się czym przejmować. Kiedyś córeczka dostała nawet czkawki w trakcie usg i pani dr się śmiała, ze chyba się stresuje, że ją ktoś podgląda :)
Zawsze jednak pozostaje jakiś niepokój czy wszystko w porządku. Szczególnie, że jej się to zdarza bardzo często - kilka razy dziennie.

Od którego tygodnia powinnam mieć spakowaną torbę?

Aquass, nie wiem czy dobrym pomysłem jest stosować od razu tak dobre środki do kąpieli, bo jeżeli pojawią się jakieś problemy ze skórą to potem już nie ma czego już stosować. Tak mi bynajmniej pediatra podpowiadała

Mara Jade ja też się martwiłam czkawkami bo mój maluch ma co najmniej 5 razy dziennie;) ale w poprzedniej ciąży córcia też tak czkała i wtedy pytałam lekarza i mówił, że to całkiem normalne.

Ja to już chyba od 2 miesięcy mam straszne ciśnienie na przygotowywanie wszystkiego na przyjście maluszka i w związku z tym zostało mi jeszcze pranie, prasowanie i kupienie kilku kosmetyków czy takich aptecznych rzeczy.
Nie umiałabym czekać z tym wszystkim na koniec, bałabym się że nie zdążę i chyba wtedy już w ogóle bym nie spała:)

Dokładnie czkawka to takie delikatne pukanie w jednym miejscu (tam gdzie maluch ma główkę) - takie rytmiczne puk puk w bardzo krótkich odstępach czasu.

Mój mąż ma tak samo, :P więc ja już mam ubranka wyprane. Została mi jeszcze do wyprania pościel, kocyki, rożek i kombinezony.
No i zakupić muszę pieluszki, chusteczki, kosmetyki (może uda się dzisiaj) i niestety nadal nie mamy wanienki, wózka i fotelika. Fotelik koniecznie trzeba mieć przed, bo jakoś małą do domu trzeba przewieźć, a resztę też będę musiała nabyć niestety wcześniej, bo mój mąż w kwestii robienia zakupów związanych z dzieckiem wpada w jakąś dziwną panikę ;) Niestety teraz cierpię na brak czasu, bo jestem w trakcie sesji :( i poza tym boję się, że zacznę rodzić w czasie egzaminu. Ostatnio nawet mi się śniła taka sytuacja. Niby termin mam 3 tyg. po ostatnim egzaminie, ale przecież nigdy nic nie wiadomo.

U mnie czkawka to takie rytmiczne podskakiwanie brzucha w jednym miejscu, wiem wtedy przynajmniej, gdzie ma głowę :) Ja mam ciuszki pościągane i posegregowane, ale wszystko do prania. A mąż pralki nie umie obsłużyć (zawsze mnie to bawi, że najbardziej skomplikowany telefon/komputer itp to pikuś, ale pralka czy piekarnik to czarna magia...) Na szczęście mieszkamy z teściową (kochana jest, nie stereotypowa), więc jakby co, to ona ogarnie.
Najbardziej się boję, żebym nie trafiła wcześniej na patologię ciąży, bo raz, że zatęsknię się za córą, a dwa- kto się nią zajmie? U teściowej w firmie ciężko o urlopy, mąż też może pomarzyć, a na l4 patrzą krzywo...

no wlasnie ja tez nigdy nie wiem czy mala ma czkawke.Tak samo w pierwszej ciazy nie umialam jej rozroznic.

Jak się objawia czkawka u dzidzi?

moje w domu... zasmarkane :/ Zuzia już tydzień do przedszkola nie chodzi, kaszle jak gruźlik :/ w pt byłam o coś zapytać to na ponad 20 dzieci było 8... Ola od lutego ma iść do żłobka, mam nadzieję, że nie będzie tragedii z chorobami
właśnie, auto... ja muszę jechać w końcu zarejestrować na siebie bo kupiliśmy dwa mies temu :P

No właśnie Asiaczek u mnie jeszcze mniej, a do tego może sie okazać ze trzeci maluch nie będzie zwlekał tyle co jego bracia i postanowi wykluć się przed terminem :PPP Juz teraz co jakiś czas mnie straszy jakimiś dziwnymi bólami itp. :P tydzień temu pokazałam mężowi gdzie są ciuszki i gdzie jest płyn do prania :P
U nas już na szczęście po przemeblowaniu, a wczoraj przyjechało łóżko dla Mikołaja, więc mamy za sobą pierwszą noc na właściwych łóżkach, a łóżeczko zniknęło :)) Na razie w miejscu przeznaczonym na łóżeczko stoją szafki, które chyba pójdą do pokoju chłopaków, ale to najpierw trzeba zrobić przegląd w zabawkach :PP
Dzis dzieci w przedszkolu i złobku :)) to zmykam ubezpieczyć auto i na zakupy :))

Mój mały strasznie szaleje w brzuchu - najbardziej wieczorem i w nocy mnie budzi. Czkawki ma pawie codziennie.
My z kosmetyków mamy johnsons (na razie małe próbki) i zobaczymy czy mu to będzie pasowało .
micasia - ja chodzę do szkoły rodzenia w Szpitalu na Zaspie.

Szuwarkowa, ja też jeszcze nic nie mam powyciągane, a gdzie tam pranie :D ale jakoś mi nie spieszno... jeszcze nie wiemy co z łóżeczkiem- gdzie je ulokować, czy może kołyska będzie lepsza, zero organizacji :D a raptem dwa miesiące zostały... u Ciebie jeszcze mniej ;)

Mój maluch 27 grudnia, tj. w 31 tyg. ważył prawie 2 kg i wydawało mi się, że to dużo, termin wyszeł na 20 lutego :P Ale jak sprawdziłam usg z poprzednich ciąż to chłopaki też tak ważyli, termin też był dużo wcześniej niż z miesiączki, a potem stopowali z wagą i termin się przesuwał na dużo późniejszy. A przy porodach w 42 tyg. ważyli 2810 i 3300.
My na początek do kąpieli będziemy mieli szare mydło, nawilżanie parafiną, a na potem mam nivea sensitive.
Któraś pytała o porodówkę na Zaspie: tam jest 5 sal obok siebie, które są połączone ze sobą przejściem dla personelu, słychać co się obok dzieje, ale są drzwi oddzielające, więc trochę wycisza. Wejście dla pacjentek do każdej sali jest z korytarza, po którym można się swobodnie poruszać. Pomieszczenie z prysznicem i toaletą jest jedno.
Wy już szykujecie sie do pakowania toreb, a u mnie nadal ciuszki w kartonach leżą :PP

Też zaginęłam w akcji wiec się jeszcze raz dopisuję:

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki