Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5
hej, oczywiscie wtrace sie jesli chodzi o ciezarowki cukrzycowe.
Bombelkowa, mialam cukrzyce od 16tc z Nell, w uk bada sie ja 2x w ciazy a nie raz jak to w pl, i glukoza i cialka ketonowe pojawily sie mi ok 30tc zawsze w moczu, ale zaraz zaczelam brac insuline itp.
ja mialam cukrzyce z komplikacjami iwszystkie komplikacje z dzieckiem nas rowniez spotakaly niestety, ale wszystko pieknie po d kontrola...oczywiscie u mnie ok 10tyg byla dieta, pozniej 2 tyg na metforminie i zaraz insulina i tak do konca, w momencie porodu wszystko odstawilam, niestety w czasie porodu mialam podawana glukoze i insuline, i nie pozwolono mi rodzic naturalnie plus duze dziecko, od 28tc co 2 tyg usg, i od 32tc staly pobyt w szpitalu, wiec Asiaczek czasami szpital jest lepszy, bo dzieki temu donosilam dziecko do tego 37tc, a i tak urodzila sie duza, bo 3900g, aha celem lekarzay byla donoszona ciaza, dziecko do 4kg, i fakt po insulinie nie rosla juz, ale urodzila sie z niskim cukrem itd.
i powodzenia. aha nie mam cukrzycy juz, ale w uk jest takie prawo, ze teraz mam robione co roku hemoglobine cukrzycowa czy cos takiego, przynajmniej nie musze pic tej glukozy, bleee
plusem calej ciazy bylo to, ze nic nie przytylam, niestety juz wrocilo hihi
0
0