Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5
Witam Dziewczyny :)
Dołączę do Was... może i późno, ale nigdy nie mam czasu pisać, czytam Was jednak od początku.
Mam termin porodu na 18 marzec, spodziewamy się synka (to nasze drugie dziecko, mamy córeczkę 2 lata i 4 miesiące obecnie).
Ciąża przebiega bez konfliktowo. Jedynie lekki niedobór żelaza i problem z żylakami (dotąd mi zupełnie obcy).
Wyprawka już powoli kompletowana, mamy już większość ciuszków. Teraz kosmetyki, dodatki itd. Łóżeczko mamy tradycyjne drewniane, po córce, materac gryka-kokos.
Wózek też mam po córci (beżowy Emmaljunga, więc będzie pasował dla chłopca również). Miałam wózek 3 w 1.
Butelkę kupię na start bo różnie z tym karmieniem bywa... mam też podgrzewacz TT i u nas przydał się dopiero od momentu wprowadzenia innych posiłków.
Teraz muszę kupić troszkę pieluszek tetrowych, jakieś ręczniki itd. no i dla siebie kilka drobiazgów.
Pisałyście o pieluszkach. Przy córce tylko Pampersy się sprawdziły... przy innych było odparzenia pupy. Pupę myłam przy każdej zmianie pieluszki i smarowałam specjalną maścią pośladkową (na receptę od pediatry).
To chyba tyle z przygotowań :)
Przytyłam jak dotąd 11 kg.
Czuje się super :) i już się nie mogę doczekać maluszka.
Widzę, że i u Was do przodu :) Pozdrawiam wszystkie mamusie.
0
0