Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

ciocia dobra rada, cieszę się, że masz takie wrażenie, że wszystko wiem - to bardzo budujące :) Dzięki!

Mi też puchną i nogi i ręce ale najgorsze jest drętwienie rąk w nocy!Masakra,szału można dostać budząc się co pół godziny.
Mój ginekolog twierdzi,że puchnę bo zbyt dużo ważę- ale czy normalne jest to,że jednego dnia ważę więcej o 4 kg niż dnia poprzedniego?Woda zatrzymuje mi się chyba w organizmie,ale na to też ginekolog ma jedną opowiedz-za dużo ważę.Więc z nim nie dyskutuje,póki wyniki mam dobre,ciśnienie też mam prawidłowe(specjalnie kupiłam ciśnieniomierz,żeby kontrolować ciśnienie w domu)niech sobie gada,ze zbyt dużo tyje-ja wiem swoje:)Chociaż rzeczywiście waga waha się od 11-stu do 15-stu kg na plusie!No ale co ja poradzę?Słodyczy nie jem,smażonych,tłustych potraw nie jadam(od paru lat mięsa nie jem)codziennie spaceruje wiec co innego mogę zrobić? Tyje-trudno będę się martwiła po porodzie,teraz najważniejsza jest Zuzia-żeby z nią było wszystko dobrze a ja jestem na drugim miejscu,jakoś przeżyje te spuchnięte nogi i drętwiejące ręce:)

Cześć dziewczyny co do łóżeczka to jeszcze nie mamy , ale upatrzone mamy łóżeczko firmy KRUPŚ takie z którego pózniej zrobimy tapczanik . Cenę ma przystępną , 293 zł kosztuje w Tygrysku w Rumi .

mam pytanie bardzo puchną mi ręce i nogi , Palce u rąk mam tez spuchnięte i bolą mnie opuszki palców . Byłam tydzień temu u lekarki i poleciła mi diohespan max , wzięłam już 5 tabletek i na razie nie ma żadnej poprawy. Też tak macie ?

http://parenting.pl/portal/skracanie-szyjki-macicy-w-ciazy

miałam wizytę u gin na przyszły wt do kontroli szyjki, ale policzyłam, że nie wystarczy mi tabletek, więc dziś zadzwoniłam i w pt mam przyjechać :) cieszę się, szybciej będę wiedziała, że jest już lepiej (mam nadzieję!) :)

no my też jakby w kawalerce, tyle że u teściów ;) mamy jeden pokój, kuchnię i łazienkę, ale wejście osobne niż reszta domowników na szczęście :D

My też mamy mało miejsca-mieszkamy w kawalerce wiec każdy centymetr na wagę złota:)
Ja rozstępów nie mam póki co,ale tak jak AsiaczeK_S_88 mam rozstępy na udach(ale bardzo małe-prawie niewidoczne)i na piersiach:(
smarowałam się od końca 3 miesiąca balsamem dla kobiet w ciąży z rossmanna,dużo kobiet go nie poleca bo długo się wchłania,ale mi on odpowiada bo jak się rano nasmaruje to jeszcze wieczorem przed kąpielą czuje,że skórę mam nawilżona.

a którą stronę materaca kokos gryka najpierw się daje noworodkowi?
Twardą czy miękką? ja położyłam twarda i się zastanawiam własnie :)

no my mieliśmy dokupiony materac kokos gryka do turystycznego.

Rona_ napewno nie polecam Ci wiklinowych koszy-kołysek. Przy każdym przewrocie wiklina skrzypi i wrażliwce się budzą (wiem z doświadczenia z pracy w żlobku).
Dla mnie te kosze i kołyski, to tylko ładnie wyglądają, bo w praktyce, to nie bardzo...
My mamy drewniane łóżeczko, na początku też zastanawiałam sie nad turystycznym, ale stwierdziłam, że żadne mi sie nie podoba :P
a drewniane dobraliśmy idealnie do koloru szafy i komody :)

z rozstępami nie pomogę, bo na szczęście nie mam ani jednego na brzuchu z żadnej ciąży :)
za to mam na udach z okresu dojrzewania, ale niestety jak mi się to pojawiało to nie wiedziałam co to jest, nawet poszłam do dermatologa jak były jeszcze fioletowe i powiedziała mi, że to nic takiego!! co za menda... na takim etapie mogłam je jeszcze jakoś zatrzymać :(
myślę, że w aptece powinni coś doradzić

co do łóżeczka, to może być turystyczne od początku, pod warunkiem dokupienia materaca takiego do normalnego łóżeczka, bo te w komplecie to są takie tylko lekko obite gąbką deski
ja się zastanawiam nad kołyską teraz, bo koleżanka chce mi tanio sprzedać, ale nie wiem jeszcze jak to logistycznie ogarnąć :) mąż chce drugie zwykłe drewniane łóżeczko, ale miejsca za dużo nie mamy, więc musimy pomyśleć nad tym

Rona ja miałam turystyczne, ubzdurałam sobie że w drewnianym dziecko zrobi sobie krzywdę i po prostu nikt nie mógł mnie przekonać.
kupiłam turystyczne, z regulowaną wysokością, http://allegro.pl/lozeczko-kojec-turystyczny-sklad-2-poziomy-6-kolo-i2929801305.html i u góry miałam jeszcze duży przewijak zamontowany.
Na górnym poziomie mała spała do ok 5 miesiąca, bo jak już zaczęła kombinować to wolałam ją obniżyć na dół, i do teraz w nim śpi. A spokojnie jeszcze w nim śpi, pewnie jeszccze z pół roku mogłaby w nim spać, ale chce ją przełożyć żeby mieć łóżeczko dla małego.

dziewczyny mimo stosowania różnych kremów i oliwki, zaczęły pojawiać mi się na brzuchu rozstępy .... czy mozna jeszcze coś zrobić aby to zatrzymać ... please !!!

tutaj znalazłam taki który niby ma zabezpieczenie aż metr, więc długie się wydaje, i jest z tym lepszym materacem
http://allegro.pl/producent-lozko-miko-140-70-mat-kokos-gryka-i2906355024.html

A jeżeli chodzi o łóżeczko dla noworodka to jakie macie?Takie klasyczne drewniane?Mi się bardzo podobają kołyski ale czy to jest praktyczne rozwiązanie?A łóżeczka typu turystyczne dla noworodka mogą być?

Micasia materac mam na razie taki jaki był w zestawie czyli piankowy, wiem że nie jest najlepszy, w małym łóżeczku miałam kokos-gryka i był lepszy, pewnie też taki dokupię, choć na razie może trochę posłuży póki się nic z nim nie dzieje.
Ja właśnie kupowałam od innego sprzedawcy, niż ten co pokazywałaś bo wydawało mi się że na zdjęciach te podwyższone boki są dłuższe i muszę powiedzieć, że w zupełności wystarczają. Kładę na wszelki wypadek jeszcze przy łóżeczku gruby złożony koc, ale całe szczęście na razie nie był potrzebny:)

my używaliśmy podgrzewacza, bardzo się przydawał do MM, a potem do herbatki.
Skarabeusz a jaki masz materac? Czy te zabezpieczenia po bokach nie są za krótkie, bo to mnie jakoś przeraża że mała spadnie, i wg.
Co do bujaczka to mamy ale Tosia siedziała w nim może z 3 razy, kupiłam używany na szczęście nie dałam za niego dużo kasy, bo szkoda by było, może teraz mały będzie więcej siedział bo nie będę mogła mu poświecić tyle czasu co Tosi

Skopiowałam świeżą listę.. i tak patrzę, że połowa mamusiek z listy się nie udziela..

Pytałyście o podgrzewacz, mi udało się kupić okazyjnie na trójmiejskim forum od jednej dziewczyny. Mamy TT (jak butelki i laktator).

Jeśli chodzi o bujaczek to mamy bright starts Kaczuszkę, też od forumki jednej za okazyjną cenę :) Ma melodyjki i wibracje :)

*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Skarabeusz - 13.03
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo