Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

Ja raczej będę używać do kąpieli Emolium lub Oillan, myją i fajnie, delikatnie natłuszczają skórę i potem niczym nie smaruję. Do pupy Bepanthen.

Nie chodzę do szkoły rodzenia, w poprzedniej ciąży nie chodziłam i daliśmy radę, a w tej- dzieckiem wiem, jak się opiekować, a i tak na 99% będę mieć cc, więc... Zresztą chybaby mnie zdołowało oglądanie zdrowych, szczęśliwych mamuś z bezproblemowymi ciążami...

MaraJade, czkawka jest całkiem normalna. Dziecku smakują wody płodowe, nałyka się, i o :) Zresztą taki noworodek też bardzo często miewa czkawki :)

Ja na pewno nie będę kupować kosmetyków nivea, bo mnie strasznie uczulają (wszystkie oprócz klasycznego kremu) i nie chcę ich wypróbowywać na maluchu.
Moja mała za to ma bardzo często czkawkę i zastanawiam się czy to normalne.

nie ma to jak cały dzień nie zaglądać i mieć 43 nowe wpisy :) oj dziewczyny wariujecie :)
Czy któraś z was chodzi na Zaspę do szpitala do szkoły rodzenia?

Ja kupiłam oliwkę Bambino a resztę jak narazie mam z Johnson's baby. Zobaczymy czy będzie małemu służyła firma Bambino czy J&J i dopiero wtedy zdecyduję na ktorą się przerzucę. A bo nie podkreśliłam, że J&J to mam próbki, które firma za darmo wysyła. Warto spróbować :-)

no mój to wiecie jak szaleje :D

jeśli chodzi o porodówki to jak rodzi się z mężem to w osobnym pokoju, jak bez to na sali ogólnej z większą ilością kobietek

do kąpieli nivea baby, do smarowania chyba parafina

Dziewczyny,nie wiem czy juz bylo takie pytanie.Chodzi mi o kosmetyki.Co i jakich firm macie zamiar kupic? Bedziecie natluszczac skore od 1 dnia zycia?

Ja też brałam furaginę i w pierwszej ciąży i teraz...

Moja córcia waży na razie 1 kg, ale dopiero teraz dzieciaczki zaczynają obrastać w tłuszczyk i mogą tyć nawet 250g/tydzień

warto zwrócić uwagę na swoją dietę, bo teraz dziecko będzie potrzebowało dużo wapnia i żelaza a dodatkowo warto brać DHA bo się mózg intensywnie rozwija w tej chwili

Ja zauważy,że jak jestem zdenerwowana to Malutka jest chyba wystraszona bo się wtedy nie rusza.Zawsze myślałam,ze powinno być odwrotnie-Malutka powinna na moje nerwy reagować ruchem,ale już któryś raz obserwuje,że na moje zdenerwowanie Ona reaguje bezruchem.Biedna Malutka,powinnam mniej się denerwować -ale niestety nie zawsze to wychodzi:(

jezeli chodzi o ruchy - to zależy, np. przez 3 dni szalała, aż się zastanawiałam co jest :) a nastęnie, w weekend była cisza - cały dzień, aż kładłam dłonie na brzuchu aby wyczuć jakieś drobne ruchy, od dzisiaj znowu szaleje i potrafi kopnąć aż zaboli :)

dziewczyny a czy zaopatrujecie się w jakieś czopki p/gorączkowe?? bo spisuję listę co kupić w aptece i się zastanawiam

Bombelkowa u mnie to mały ruchliwy jakby ćwiczył wykop piłki. Im mniej miejsca ma tym bardziej daje mi się we znaki. Od rana do wieczora rozrabia i czasami to nawet w nocy mnie budzi. Najgorsze jest to, że te jego kopniaki są coraz bardziej bolesne.

Mara Jade mi też lekarz kazał zaopatrzyć się w tabletki żurawinowe. Możesz spróbować bo w końcu to nic dziecku nie zaszkodzi a może Ci pomóc.

Bombelkowa juz znalazłam :)

ja tez jak miałam problem z moczem to brałam na początku wit c potem żurawit i tez pomogło:)
co do maluszka to wydaje sie mi ze częściej sie rusza niz przed 29 tyg takie mam wrażenie obecnie jestem w 33tyg częściej go czuje i ruchy sa bardziej wyczuwalne maż sie śmieje ze czasami potrafi cała noc fikac....na całe szczęście tak fika ze nic mnie nie boli:)taki jest dobry dla mamusi:)

A teraz pytanie innej beczki bo sie mnie koleżanka pytała ale ja nie wiem...nigdy nie rodziłam jak wyglądają porodówki w szpitalach czy ...na jednej sali rodzi kilka kobiet czy tylko jedna? najbardziej interesuje mnie wojewódzki i zaspa...

Kurcze dziewczyny wszystkie brałyście jakieś żurawinowe specyfiki, a ja dostałam tą furaginę i teraz nie wiem czy to brać, ale chyba powinnam zaufać lekarzowi.

a ja chciałam kupić w aptece spirytus do pępuszka, hihihiih, aptekarka powiedziała że mam kupić piersiówkę i rozcieniczyć w stosunku 3:1 (alkohol:woda)
moja niunia w 31 tc ważyła 1570 kg, i najmniejszy miała brzuszek wg pomiarów,
co do układu moczowego już od dłuższego czasu systematycznie biore żurawit, przez obecność białka w moczu muszę robić badania na każdą wizytę (tak więc biegam z tymi pojemnikami :)), a też miałam raz dużo bakteri i erytrocyt - po 2 tyg brania żurawitu - wyniki idelane

Ja dostałam furaginę, którą mam brać przez 5 dni, po czym powtórzyć badania. Podobno po I trymestrze jest bezpieczna.

Moja zależy od dnia. Czasami wariuje bardzo, tak że widać jak mi się brzuch rusza, :) a czasami cały dzień spokój i dopiero jak się położę wieczorem to trochę się porusza albo jak zjem coś słodkiego.
To chyba normalne, bo dziecko ma mniej miejsca żeby wariować.

Jaki będziecie miały wózek? Ja przymierzam się do zakupu i chyba zdecyduję się na roan marita.

Ja miałam zapalenie na początku ciąży,brałam tabletki z żurawinę i witaminę C-niestety nie pomogło i dopiero jak zaczęłam brać femibion natal 2 moje problemy się skończyły.