Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 5

Weronika rozrabia jak mały łobuziak ;)

Mara Jade miałam robione, bo do diabetologa potrzebowalam.
mocz śliczny, jak nie u ciężarnej ;)
Do tych po 29tyg. - czy Wasze dzieciaki też mniej sie ruszaja?

U mnie tez wystapiło zakażenie dróg moczowych , lekarka kazała brać preparaty z dużą ilością żurawiny . Cały czas sie do tego stosuje i zakażenie minęło.

Ja dopiero mam od kilku dni. Myślałam, że to może z przemęczenia (sesja), ale to chyba jednak ten pęcherz.
Bombelkowa może zrób na wszelki wypadek badanie moczu, chyba że miałaś niedawno robione.

Mara_Jade o!
ja dziś właśnie mam identyczne bóle, jak na okres..
wzięłam nospę i czekam aż miną..

No chyba innego nie sprzedają ;) - taki to musi mocno wysuszać.

Mnie natomiast zastanawia jak wygląda to "twardnienie brzucha", ale chyba nie odczuwam czegoś takiego, bo pewnie bym się zorientowała, że to właśnie to. :P
Od kilku dni za to czuję w podbrzuszu takie bóle jakby przed miesiączką. Dzisiaj powiedziałam o tym mojej Pani Dr, która po zbadaniu mnie stwierdziła, że nic się nie dzieje - szyjka ok, łożysko też. Uznała, że to już macica przygotowuje się do porodu i zaleciła doraźnie no-spę.
Stwierdziła też niestety zakażenie dróg moczowych :( więc może to pęcherz mnie boli.

Hania, lista była już kilka razy.
Przewiń wątek do góry.

hehe :D no coś tam czyściłam jakieś piloty, zabawki i inne bajery odkażałam :D dla Oli znów kupiłam i pół butelki mi się wylało w łazience jak czyściłam laktator :P jak dobrze, że nie na dywan w pokoju, bo by nieźle waliło jak u żurów :D haha

Asiaczek do czyszczenia zuzylas?:)Ale sie zmarnowalo:))Niektorzy to by cie w reke za taka piersioweczke pocalowali;)

Ach no i znow pytanie pierworódki. Skąd wiecie, że saczą się Wam wody plodowe? Czy są to tak duże ilości, że wszystko przecieka? czy tylko bielizna wilgotna? Nie wiem jak się na to przygotować.
A mi też od 3-4 dni strasznie brzuch twardnieje.

Wieczorem przedzwonię do mojego lekarza i ustalę co dalej robić...

Do pupy od pierwszych dni stosowałam chusteczki nawilżone a przy kupie ciepła woda i waciki te dziecięce. Mała nie miała uczuleń, teraz też będę mieć i jedno i drugie. Do pępka używałam Octanisept, w szpitalu wojewódzkim go używali.

Torbę chyba zacznę pakować lada dzień, część rzeczy już jest. Dla Małej zabieram więcej rozpinanych pajacyków bo w szpitalu najlepiej się sprawdzają kiedy dziecko trzeba kilka razy dziennie ubierać i rozbierać do licznych badań. Ewentualnie rozpinane kaftaniki i śpioszki. Na samym początku najmniej wygodne wg mnie są zakładane przez głowę bodziaki.

aga, leć do szpitala, nie ma na co czekać...

u mnie twardnienie brzucha "zaowocowało" mega skróceniem szyjki... dwa tyg leżenia plackiem, leki i teraz się wydłużyła, mogę już normalnie funkcjonować w domu, ale na żaden spacer już się nie wybiorę...

Mi tez od jakis dwóch tygodni często brzuch twardnieje , Co to może oznaczać? coś poważnego?

U mnie w 31 tygodniu (na jego początku) Małą ważyła 1,5 kg i lekarz powiedział że idzie zgodnie z harmonogramem (USG wskazało termin na 21 marca a ten miesiączki mamy na 19 marca). Teraz wizyta za dwa tygodnie, ale nie wiem czy nie wybiorę się szybciej, bo coś często i mocno brzuch mi twardnieje. Poza tym mam już takie "objawy" jak na kilka dni przed pierwszym porodem, czyli wrażenie sączenia wód płodowych- wprawdzie zdarzyło się to dopiero ze 2-3 razy, ale w poprzedniej ciąży była to oznaka zbliżającego się porodu...

nasz synek w 31 tygodniu ważył 1,8-1,9 kg i mi się wydawało że jest duży ale po niektórych dziewczynach widzę ze nie :)

po woli trzeba będzie niedługo pakować torbę do szpitala, może macie jakieś aktualne listy co jest potrzebne to poproszę:)

Mara_Jade, no taki z monopolowego ;) nie wiem ile one mają, ale możliwe że 95% :) coś koło tego na pewno :) kupowałam piersiówkę i jeszcze duuużo zostało :) potem do czyszczenia czegoś zużyłam :P

Cześć dziewczyny , do lekarza idę dopiero za tydzień w poniedziałek i wtedy się dopytam ile Weronika waży . Ja jestem w 31 tygodniu , a przy ostatniej wizycie (29 tydzień ) lekarka stwierdziła że z usg jej wychodzi 30-31 tydzień ,że niby córcia jest sporą dziewczynką .
zastanawiam się czy może poprostu urodzę wcześniej o te dwa tygodnie.
Mam nadzieję że Weronika urodzi się w terminie , nawet torby jeszcze nie spakowałam , choć wszystko jest przygotowane , jakoś nie moge się zabrac ale będzie trzeba. A jak Wy sądzicie co jest bardziej prawdopodobne duże dziecko czy szybszy poród?

mój maluch w 30 tyg miał 1590g, teraz dowiem się w czwartek ile mu się przytyło:) jestem ciekawa bo mój brzuch jest ogromny i cały czas rośnie -a tu jeszcze tyle czasu zostało. Jak na razie od początku ciąży mam 6 kg na plusie więc nie jest chyba źle.

Ja teraz zmykam na akpolowe zakupy- mam nadzieję że ogarnę już wszystko z listy do szpitala :) i będę mogła spać spokojnie.

Taki 95%?