Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 6

*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek / szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Marcowo-kwietniowe-mamusie-2013-vol-5-t439580,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 6

Ja mam dwa kombinezony takie zimowe (nie wiem czy obydwa się przydadzą, ale dostałam je w prezencie). Będę rodzić na początku marca, więc w zależności od pogody mogą się nam zdarzyć nawet dwa zimne miesiące jeszcze. Poza tym mam trochę polarowych takich pajacyków. Właśnie nie wiem jak ubierać dziecko na dwór, tzn. wiem, że niby jest zasada, że jedna więcej warstwa niż u dorosłego, ale wolałabym nie przegrzać dziecka.

My na wyjście ze szpitala mamy misiowy kombinezon i kocyk - bo to w sumie początek marca będzie , ale to tylko do samochodu. Później zobaczymy jak będzie pogoda - mam dwa polarkowe dresiki - najwyżej babcie będą dokupować ubranka - bo mąż pewnie tego nie ogarnie.
Ja mam już wszystkie niezbędne rzeczy z listy do szpitala. Muszę jeszcze tylko w przyszłym tygodniu rozpocząć akcję pranie- prasowanie i zapakować wszystko do torby, żeby już nie panikować.
Chociaż wolałabym żeby nasz maluch jednak nie robił nam wcześniejszych niespodzianek i poczekał do marca -bo pokoik jeszcze w proszku -mamy tylko pożyczone łóżeczko/kołskę. Szafy nie ma, komody też nie nawet nie mam gdzie ubranek układać. Ale mąż twierdzi że on zdąży z remontem i meblami- ehh gdybym mogła to bym to sama zrobiła.

a co do samopoczucia na szczęscie dobrze sie czuję nie mam dokuczających dolegliwości i byle tak do konca ,jedynie co mnie meczy to czasem bezsennosc i wówczas wtedy w dzien chodze do tylu:P

Zyczę Bombelkowa Tobie i wszystkim dobrego samopoczucia:)

Ja to juz tez bym chciala miec wszystko poukladane ladnie ,gdybym miala mozliwosc to juz bym to dawno miala zrobione tylko ze nie mialam gdzie tego ukladac bo w starych meblach nie bylo miejsca juz ale mam nadzieje ze do konca przyszlego tyg z wszystkim sie uporam:) Co do ubioru naszych pociech to i tak wszystko wyjdzie w praniu bo zalezy wszystko od tego jaka pogoda bedzie bo nieraz maj byl gorący a nie raz byl zimny.

Jeśli chodzi o ubranka wyjściowe, to ja na wyjście ze szpitala mam ciepły, bawełniany śpiworko-kombinezonik + ewentualnie jakiś kocyk.
a spacerki kwietniowo-majowe.. albo materiałowy kombinezonik, albo jeśli cieplej będzie to bluza polarkowa + kolderka do wózka i kocyk, ewentualnie jeszcze jeden polarkowy kombinezonik mam.

Madzia i Krzyś, ja się cieszę że mam już poprane i poprasowane, od 3 dni kiepsko ze mną, więc leżę.. jednak moja zapobiegawczość czasem popłaca.

jeśli chodzi o zakupy, to dokończymy je pod koniec lutego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak ogólnie wasze przygotowania? Ja w koncu zabieram sie za pranie potem prasowanie bo dostalismy wczoraj mebelki nowe i bede miala gdzie ukladac tylko musze czekac do weekendu az mezus wroci i poskręca wszystko:) Wózeczek tez juz kupilismy więc pozostało mi jeszcze parę drobnostek pokupować:)

Też mam jeden taki względnie zimowy na 56 cm, a na maj to już takie cieplejsze dresiki z EarlyDays i kurtkę-wiatrówkę po starszej. Właśnie oglądałam zdjęcia z 2011 roku, jak się starsza obudziła i tak patrzę, że czerwiec i lipiec były upalne, bo większość zdjęć w sukienkach i bodach z krótkim rękawem :)

ojjj ja też mam nadzieję, że się synek nie pospieszy tak jak córcie :D one się urodziły tydzień przed, a teraz ta głupia granica 18 marzec na roczny macierzyński... kiedy ja mam termin na 20...
ja mam jeden kombinezon zimowy taki malusi, bo dostałam od koleżanki, jak będzie jeszcze zimno to pewnie kilka razy ubierzemy do wózka :) potem mam taki misiowy fajny wiosenny :) wszystko zależy od pogody...
bluz mamy dość dużo, ale to można wykorzystać na chłodne wieczory jeszcze w maju czy czerwcu :) my wiosną/latem całe dnie na dworze spędzamy, bo mamy duże podwórko :)

a co do bezrękawnika to wydaje mi się ze trochę może być nie wygodny dla takiej malej dzidzi, ale moge sie mylić:P a w czerwcu raczej bezrękawnik sie nie przyda.

hejka:) ja też mam nadzieje ze mój synuś wytrwa do terminu:)oby mu sie nie śpieszyło tak jak córci:D
Co do ubioru maluszka to myślę ze pod koniec kwietnia to juz nie bedzie taka zla ta pogoda i nie ma co przegrzewać dzidzi,ja mam termin na koniec marca i na wyjście ze szpitala nie mam mega grubego kombinezonu tylko komplecik welurkowy podszyty grubszą bawełną i mam nadzieję ze bedzie ok jak coś kocykiem sie mocniej przykryje:) w kwietniu to juz raczej bedzie temp ok15-18 stopni wiec to juz nie jest az tak zimno:)

Dziewczyny doradźcie proszę bo ja jak zawsze zielona jestem.Kupiłam dla mojej Zuzi ubranka-śpiochy,body,pajece,bluzeczki,kaftaniki,skarpetki-ok to mam.Ale nie wiem co kupić jako okrycie wierzchnie?!Termin mam pod koniec kwietnie,mam kombinezon na wyjście ze szpitala,zakładając ze spacery z Małą zacznę w maju-jak ubierać takiego noworodka?Kupiłam bezrękawnik i kurteczkę wiatrówkę,parę bluz zapinanych na podszewce-czy nie będzie jej za ciepło?!W maju może nie,ale w czerwcu ubierać dziecko w bluzy,bezrękawniki czy kurtki?Zgłupiałam zupełnie:(A Wy w co będziecie ubierały swoje Pociechy?

Ja mam nadzieję, że mojej nie będzie się spieszyło. :)

melduje sie :)
ciekawe ile jeszcze wątków przed rozpakowywaniem :)

witam, i zapraszam na ploteczki :)

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (34 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...