Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 9

Zapraszam :)

*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka Weronika / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 9

Hania i daj znac jak jest na klinicznej

aha :) no to leć, może coś się rozkręci :) daj znać przed wyjazdem :P może zostaw którejś swój nr tel na priv?

no własnie dzisiaj dużo leżałam i spałam:)

idę pod prysznic :)

A może trochę się przemęczyłaś po prostu? Leżałaś choć trochę? Mi takie dłuższe bóle przechodzą jak się położę na boku na godzinkę

kurde brzuch niby twardy mi się wydaje że cały czas:) i przy tym ból ale ból nie znika bynajmniej ja tego nie zauważam :) no i dzisiaj kilka razy sie załatwiałam a słyszałam że przed porodem organizm się niby oczyszcza. mąż właśnie wrócił z pracy zje obiad i najwyżej podjedziemy na kliniczną mamy blisko

nie no przecież będę siedzieć, fotele wygodne są :P nie jadę na jakiś horror :P :P

mi na IP powiedzieli, że jak będą regularne skurcze to mam przyjechać :) cały brzuch mi twardnieje już od dwóch miesięcy ale nieboleśnie i nieregularnie :)

Zeby tylko to kino nic nie przyspieszylo. Ja odliczam dni do 18 marca chociaz dziewczyny napisaly ze jeszcze nawet nie wiadomo czy bedzie ten roczny macierzynski.

Hania mi lekarz powiedzial,ze jak brzuch jest caly twardy to mam jechac na IP,a jak tylko w jednym,dwoch miejscach tzn ze dzidzia sie wypycha.

Haniu ja pierwszy poród też miałam mało bolesny- zaraz po powiedziałam, że mogę rodzić drugi raz :) za to drugi... masakra :/ powiedziałam, że nigdy więcej :P mam nadzieję, że trzeci nie będzie jeszcze gorszy :) a Tobie życzę drugiego jeszcze lżejszego :)
przy skurczach brzuch jest twardy jak kamień i te pierwsze bolą jak na miesiączkę jeśli nie są regularne to raczej jeszcze się nic nie rozkręca... wypij dwie szklanki wody niegazowanej, weź ciepły prysznic- jeśli to nie poród to powinno pomóc :) a boli Cię cały czas czy tylko przy napięciach brzucha?

ojj fajnie do kina pójść :)

kurde dziewczyny od 16tej boli mnie brzuch, ale nie są to takie typowe skurcze, bardziej mam wrażenie że brzuch jest napięty i po prostu boli. Mały się rusza dzisiaj dosyć spokojnie ale często. Brałam nospe 40 żadnych innych objawów nie mam i nie wiem czy jechać na IP? Czy przy skórczach brzuch jest twardy jak kamień?? niby jestem po pierwszym porodzie ale nie pamiętam już jak te skurcze wyglądały. w ogóle poród miałam moim zdaniem mało bolesny :)

hehe :) nie no mam cały czas nadzieję, na ten 18 :P

na Last Minute :)
mamy seans na 18.40 w Krewetce, wiecie może co tam będzie potem jeszcze otwarte min do 22, żeby sobie usiąść i pogadać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A juz myslalam,ze jestes nastepna:) To dobrze a na co sie wybieracie do kina?

mamoalanka a Ty co się tak mną stresujesz?:P miło mi, że ktoś tak o mnie pamięta :):)
żyję, żyję, jestem w dwupaku :P po prostu już miałam dość siedzenia w domu, przecież jajo można znieść :P odpaliłam auto, wpakowałam Olę i pojechałam do koleżanki na pół dnia co za różnica czy siedzę u siebie w domu czy u kogoś :) a jutro wieczorem jadę z koleżankami do kina a co! wieki już nie byłam :)
właśnie doładowałam konto, więc jakby coś się działo, to będę do Szuwarkowej pisać ;) więc się nie martwcie, wszystko będzie na bieżąco :) zresztą do szpitala też biorę tableta z netem, spoko luzik :)

aniu między moimi dziewczynami jest dokładnie 23 mies różnicy, teraz młodsza ma 16 miesięcy, a termin mam na za 3 tyg i 3 dni :) więc będzie około 17 miesięcy :) a ja w kwietniu skończę 25 lat :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

no ja dzisiaj troszeczkę posprzątałam w moim pokoiku zbiorów i przechowywania :) jutro zrobię w szafie porządek i postaram się jakieś miejsce dla małego zrobić. I wtedy mogę zacząć prać.

No proszę człowiek całe życie się uczy. Dzięki Yooki od jutra tak jak pisałam zaczynam znów pić siemię.

Właśnie mi położna poleciła to zaczynam pić ale ciekawa jestem czy działa:)
A siemię lniane pić żeby podczas porodu dziecko miało lepszy "ślizg" na wyjściu. Podobno wtedy sprawniej wychodzi:)

Bombelku, to chyba jestem nie w temacie. jakie mialas przeżycia? i w którym szpitalu? jak nie chcesz to pisać, to napisz na pasqudka@gmail.com

Yooki o liściach malin to słyszałam, że ułatwia i przyspiesza poród ale o siemieniu lnianym pierwsze słyszę. Chyba od jutra zacznę pić :-) siemię. Przed ciążą piłam dla naturalnej osłony żołądka ale jak się dowiedziałam o mojej fasolce to przestałam...trzeba wrócić do dawnych nawyków żywieniowych ;-)

Dziewczyny pijecie herbatę z liści malin, przywrotnik albo siemię lniane celem usprawnienia porodu?

M&ms ja mam : magnez, nospe, luteine.
magnez biore 3x2 tab., nospa 3x2 tab. i luteina 2x2.
boli, ale po ostatnich przeżyciach szptalnych nie pojawie sie na IP ot tak.. jak mnie bedzie zginac w pol, odejdą mi wody, albo bede miec regularne skurcze, to dopiero sie wybiorę..

Inne tematy z forum

białe blaty w kuchni (40 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??