Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 9

Zapraszam :)

*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka Weronika / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 9

AsiaDK ja też miałam w poprzednich ciążach takie doły, i teraz też :( dodatkowo martwi mnie cała 'logistyka', tzn. kiedy i jak się wszystko zacznie, kto przyjedzie do dzieci, no i wiem że potem już nic nie będzie takie samo :PP
Micasia najlepsze jest to że ja nic nadzwyczajnego nie robiłam :PP a poprzednimi razami to sporo chodziłam itd, a potem i tak trzeba sie było starać :)) żeby ten poród wywołać :PP :)) a teraz taka niespodzianka. Zreszta przystopować przy moich dwóch 'tajfunach' to niełatwe :P. Właśnie sie zastanawiam czy wyjść z nimi na spacer czy sobie darować :P

spokojnie to jak najbardziej normalne każda z nas się martwi....wiadomo coraz bliżej rozwiązania...ja na przykład zastanawiam się czemu lekarz nie kazał mi zrobić badań na tarczyce? czytałam was uważnie i tak teraz sobie o tym myślę...ja w ciąży przytyłam prawie 20 - koniec 37 tyg już na wagę nie mogę patrzeć!!

ja dzisiaj jakiegoś doła załapałam, nie wiem czy to normalne pod koniec ciąży, martwie się czy maleństwo jets zdrowe, niby wszystkie badania (usg) były ok, ale jest wiele choróbsk których nie wykrywają w czasie ciąży, martwi mnie jak ta moja cukrzyca i te ciągłe obecne białko w moczu i wogle ma wpływ na dzieciaczka, ach czy to normalne, taki strach czy wszystko jest ok?

na szuwarkowa do terminu coraz bliżej, może troszeczkę przystopuj, potem poproś męża o pomoc, i zrób wszystko jednego dnia, a następnego na pewno urodzisz.

Hehe, wiem ze większość dziewczyn na moim miejscu by się cieszyła :P ale ja się przyzwyczaiłam że do terminu porodu to spokojnie sobie chodziłam i miałam nadzieję ze teraz też tak będzie :P :)) szczególnie ze już 4 tydzień mam moich urwisów w domu i chciałabym chociaż chwilkę odpocząć przed narodzinami najmłodszego :P :)))

szuwarkowa, ale Ci fajnie, zaraz będziesz tulić synka :)

My też używamy Katarka i jest rewelacyjny ale dopiero przy infekcyjnym katarze, tak do zwykłej pielęgnacji to frida.
Kupiłam jak młodszy miał pół roku i różne były okresy, ale ściąga tak szybko, że maly czaem nie zdążył zapłakać a juz było po wszystkim :)

Rany, ale się rozpisałyście :))
Ja po wczorajszej wizycie jestem ciut wystraszona - myślalam, że usłyszę, że wszystko pozamykane i do terminu dotrzymamy, a tu się okazuje że jest rozwarcie na 1,5 palca i mogę urodzić w przeciągu tygodnia :PP Do tego skurcze na ktg się rysują, więc teraz tylko 'czekamy na porządną akcję' :PP aaaa a tu prasowanie czeka aż dzieci pójdą do przedszkola/żłobka :P i jeszcze kilka innych rzeczy chciałam zrobić na spokojnie :P i miałam nadzieję że w przyszłym tygodniu to załatwię :P

Ja niestety rodziałam dwa lata temu i mi się też położna na brzuch położyła, też nie wiedziałam czym to grozi i wg. Mam nadzieję że tym razem tego uniknę.

wiesz to było ponad 5 lat temu i ja nie byłam świadoma czym to grozi ale teraz sobie nie dam na pewno!!

Hania - ta praktyka z "wyciskaniem" dziecka od dawna jest zakazana i za coś takiego można skarżyć szpital, ale musiałabyś mieć to nagrane, bo oczywiście personel nie stanie po Twojej stronie...

Po to jest próżnociąg

lekarz się kładzie żeby dziecko sie nie cofało i szybciej wyszło, słyszałam ze na Zaspie tak często robią, ale to jest bardzo niebezpieczne i dlatego nie chcę żeby się to powtórzyło.

Ja kupiłam wózek w tygrysku w Wejherowie,mają duży wybór.W Gdyni głównej naprzeciwko pkp jest sklep z wózkami,też duży spory wybór jest.

Rayfall tak jak dziewczyny podają wózki są w akpolu, w Mapu w Rumi,w Smyku w Galeri Port Rumia, w Tygrysku w Rumi i Wejherowie no i w Gdyni Głównej jest sklep z samymi wózkami na przeciwko dworca PKP

większość wózków w trójmiejskich sklepach są firmy TUTEK szczególnie model Grander , firmy TAKO model Laret i Jumper, X-LANDER, JEDO

Boże Hania, dlaczego lekarz kładł się Tobie na brzuch? Ja wogóle przy porodzie na zaspie lekarza nie pamietam żeby był :-)

Jeszcze bobowózki, chyba w gdyni to jest

Rayfall w Gdansku jest jeszcze Akpol, w Gdyni tez Akpol i Mama i Ja i Mapu, w Wejherowie CHYBA Tygrysek? Cos mi sie kojarzy ale co do tego pewna nie jestem :-) a i Smyk na Matarni teraz ogromny pietrowy

tak do odkurzacza tylko że musisz mieć regulowaną moc bo to się używa na ok 800-1500 W

najtaniej katarek kupiłam w aptece Gemini cena 39,99 w innych aptekach nawet 60zł kosztuje
https://www.aptekagemini.pl/katarek-aspirator-do-nosa-1szt.html

Ja chyba zrobię ten PLAN PORODU bo na 90% będę rodzić na Zaspie i nie chcę żeby przy parciu lekarz kładł mi się na brzuch tak jak przy pierwszym porodzie.
Lewatywę mam i wezmę może mi zrobią jak nie to trudno, chyba że może sama sobie zrobię w co wątpię :/
Zastanawiam się nad tymi maściami na brodawki ja nic nie używam a może powinnam??

Dziewczyny, wiecie w którym sklepie jest duży wybór wózków? Byliśmy już w Mama i ja w Gdańsku i akurat nie było tam za wiele. Interesują mnie rejon całego Trójmiasta i Rumia/Reda/Wejherowo.

Ale ten katarek do normalnego odkurzacza trzeba podlaczyc? :)

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...