Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 9

Zapraszam :)

*MARZEC*

Mamulka - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
szuwarkowa80 - 02.03 /synek/ szpital Zaspa
Mara_Jade - 02.03 /córeczka/ szpital Redłowo
Marie - 03.03
Anecus - 04.03 /córcia/
Nefele - 10.03 /synek/ szpital zaspa
Skarabeusz - 13.03
Yoasia - 13.03/córeczka/ szpital Redłowo
Hania - 14.03/synek/Szpital Kliniczna
Aniuleczka25 - 15.03 / synuś /szpital Wojewódzki
szaga - 15.03 / synek
AsiaDK - 19.03 / córeczka/ szpital Redłowo
Aga007 - 19.03/ córeczka/ szpital wojewódzki
13maggie - 19.03
AsiaczeK_S_88 - 20.03/ synek Tomek/ szpital Redłowo
Yooki - 23.03/ synek Szymon/ szpital Wejherowo
Madzia i Krzyś-25.03/synek?/szpital wejherowo
BOYorGIRL- 27.03
Karolkarumia- 30,03 / córeczka Weronika / Szpital Redłowo
MamaDawidka - 30.03 /synek Dawid/ Szpital Redłowo

*KWIECIEŃ*

d@nte - 04.04
Bombelkowa - 7.04/ synek Bartosz / Szpital Redłowo
Tesula - 14.04/ córeczka
mamaalanka- 15.04 /coreczka/Szpital kliniczna
kapiszonka19767-15.04/ synuś
M&ms - 16.04
micasia- 17.04 / syneczek/ szpital Zaspa
Aska84 - 21.04 / synek/Szpital kliniczna
Rona - 26.04/ córeczka Zuzia
Aquss - 27.04 / synek Tymon /szpital zaspa
Rayfall- 30.04/ synuś Antoś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie 2013 vol. 9

no jeżeli dobrze kojarzę to na zaspie nie robią lewatywy.

Mi polozna powiedziala zebym nie robila,bo dla nich to normalne. A czasem jest tak,ze zrobisz lewatywe,pozniej na porodowce lezysz 12 godz i tak cos poleci i tak. Ja pamietam akcje jak Alana rodzilam:)ale jakos bylo mi to obojetne,czy ktos na to patrzy czy nie. Jesli chodzi o golenie to nie wyobrazam sobie isc na porodowke z gaszczem:))

to pewnie zależy od szpitala...
ja nie wiem czy bym sobie sama zrobiła :P

Niby nie, ale bałam się, że będę zmuszona robić ją sama w domu, bo też nie chciałabym żadnej niespodzianki ;)

ja miałam kupioną, ale w Gdyni robią swoją
oczywiście pytają czy chcesz lewatywę, czy zgadzasz się na golenie
ja chciałam, bo wolałam tak niż potem jakieś niespodzianki ;) teraz też będę robić
nie taki diabeł straszny jak go malują :)

Mam jeszcze pytanie odnośnie lewatywy. Czy w ogóle będziecie ją robiły i jeśli tak to same? Czy jak zakupię swoją i poproszę w szpitalu pielęgniarkę, to czy mi ją wykona? Powiem Wam, że boje się tego bardziej niż samego porodu hehe ;)

No tak wiem co czujesz, ale spokojnie obrona to nic strasznego już jedną w swoim życiu przeżyłam i bardzo miło wspominam. :)
A antyplagiat też nie taki straszny jak go malują. U mnie na roku na poprzednich studiach nikt nie miała problemu żeby się zmieścić w tych dozwolonych procentach.

W razie czego poród to bardzo dobra wymówka do przesunięcia terminu. ;)

Czekam teraz na maila od wykładowcy czy zdałam, :( bo ona w normalny sposób wyników nie potrafi ogłosić.

Mara Jade nie martw się, jakoś to będzie. Ja z kolei siedzę jak na szpilkach, bo czekam na maila od promotora z terminem obrony pracy magisterskiej, ale zanim to nastąpi muszą ją sprawdzić w tym śmiesznym plagiacie, który wyrzuca wszystko,więc nie ma pewności, że zdążę przed rozwiązaniem. Sen z powiek mi to wszystko spędza, bo boję się, że wyznaczą mi termin na przyszły, bądź co gorsza, kolejny tydzień, a wtedy to ja nie gwarantuję, że się na tę obronę stawię ;) hehe

Dziewczyny jestem całkowicie zdołowana :( Mam całą sesję zaliczoną, wszystkie podstawowy egzaminy i bujam się z zaliczeniem przedmiotu fakultatywnego (z którego na dodatek pierwotnie miało być zaliczenie po prostu za obecność na wykładach). Kobieta nie chce odpuścić, wczoraj miałam poprawkę i najprawdopodobniej znowu nie zdałam :(

Teraz na sam koniec ciąży mam takiego stresa, bo mnie mogą przez głupi dodatkowy przedmiot ze studiów wyrzucić, a powinnam spokojnie siedzieć w domu i przygotowywać się do porodu. Małej też to nie pomoże, tym bardziej, że przez to mam od kilku dni straszne bóle głowy, a dzisiaj o 4 rano obudziłam się z migreną, chociaż od trzeciego miesiąca jakoś udawało mi się przed nimi ochronić.

Tak musiałam się komuś wyżalić. :(

no mam, mam, ale nie wiem czy jakiegoś sernika jeszcze będzie pamiętał... bo już kilka lat nie robił :P teraz to tylko w domu robi torty (tzn ja piekę biszkopty a on kremy wymyśla), czasami francuskie i blok czekoladowy ;) ale zapytam, bo ma zeszyt z przepisami, może będzie pamiętał który jest puszysty :)

Asiaczek, czy ty mowiłaś że masz męża cukiernika?
Chciałabym zrobić sernik taki fajny wysoki puszysty i poszukuje natchnienia przepisowego czy ktoś takie posiada?

no mi też kazali chodzić i skakać na piłce, ale cały czas pod kablami byłam :P tylko pod prysznic jak szłam to mi odpięły

Mi jak pozwolili trochę pochodzić to było lepiej niż na leżąco i akcja szła szybciej :) a potem się zatrzymało jak leżałam :( a właśnie bałam się sytuacji że akcja zastopuje i będą mnie musieli kroić :((

ja też cały poród od wejścia na salę aż do parcia byłam podpięta pod KTG i pierwszy i drugi

MamaDawidka ja się nabawiłam niedoczynności, ale całe szczęście niewielkiej i mam nadzieję, że wszystko się unormuje po.
Podobno coraz więcej kobiet ma u nas problemy z tarczycą po ciąży, przynajmniej tak słyszałam od lekarzy.

AsiaDK ale u mnie za drugim razem mimo tego wysokiego ciśnienia udało się urodzić naturalnie :)) Zależało mi właśnie na porodzie naturalnym, wiadomo, że był to poród 'podwyższonego ryzyka', no ale akcja sama się zaczęła więc była szansa i się powiodło. Pierwsze cięcie było dlatego że malemu spadało tętno po oksytocynie, więc tak jakby bez związku z ciśnieniem, z tym że przez historię z pierwszym dzieckiem musiałam cały czas leżeć podpięta pod ktg :((

ja muszę mieć krew pobieraną na leżąco :D bo na siedząco mam odlot :) więc nie wyobrażam sobie w ogóle znieczulenia w kręgosłup, nie usiedziałabym...

Witam w kolejnym nowym wątku :-).
O hura nie jestem jedyna która boi się igieł. A już myślałam, że tylko ja taka dziwna jestem. Jak mam nawet krew na morfolofię oddać to już mi słabo przed gabinetem. No a jutro jadę niestety oddać krew na TSH. Czy któraś z was poza wysokim ciśnieniem i cukrzycą ciążową nabawiła się w ciąży niedoczynności tarczycy?

i Ty jeszcze żyjesz? :D ile razy to słyszałam od lekarzy hehe :P

Asia faktycznie nieciekawie u Ciebie z ciśnieniem... może zapytaj lekarza na następnej wizycie jak on to widzi
współczuję, bo ja z tych co nie chcą się dać pokroić :P oczywiście jak zajdzie taka potrzeba dla dobra dziecka to nie będzie wyjścia, ale strasznie się boję igieł a co dopiero cięcia :D

Ja wczoraj wieczorem źle się czułam, było mi strasznie gorąco i duszno, pomyślałam sobie, że może mam wysokie ciśnienie choć na ogół mam dość niskie, zmierzyłam, a tu 90/50 :)

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...