Marcowo - kwietniowe mamusie z maluszkami 2013 vol. 22

21.02 (02.03) szuwarkowa80 - synek Kubuś 3610g i 53cm/ Zaspa SN
25.02 (11.03) Martka - córeczka Aurelia 2870g / Kliniczna SN
02.03 (15.03) szaga - synek Alanek 2650g i 51cm / Redłowo SN
03.03 (30.03) Karolkarumia - córeczka Weronika 3300g i 52 cm/ Redłowo CC
05.03 (02.03) Mara_Jade - córeczka Emilka 3850g i 53cm/ Redłowo SN
13.03 (20.03) AsiaczeK_S_88 - synek Tomuś 3000g i 52 cm/ Redłowo SN
15.03 katarin- synek Kubuś
15.03 (20.03) Virae - córka Marta, Kliniczna CC
17.03 (15.03) Aniuleczka25 - synuś Nikoś 3150g i 54 cm/ Wojewódzki SN
18.03 (13.03) Yoasia - córeczka Lenka 2850g i 53cm/ Redłowo SN
21.03 (25.03) Madzia i Krzyś - synek Bartuś 3850g i 61 cm/ Wejherowo SN
25.03 (07.04) Bombelkowa - synek Bartosz 3780g i 55 cm/ Redłowo CC
25.03 (19.03) Aga007 - córeczka Natalka 4040g i 56 cm / szpital wojewódzki
26.03 (14.03) Hania - synek Kubuś 4670g i 61 cm/ Kliniczna CC
29.03 (19.03) AsiaDK - córeczka Anastazja 3500g i 54 cm / Redłowo CC
29.03 (15.30)Yooki - synek Szymon 3500 i 55cm/ szpital Wejherowo
31.03 (02.04) Anik - córeczka Hania 3870 g i 58 cm / kliniczna CC
01.04 (27.03) BOYorGIRL- córeczka Nina 3580g i 53 cm/ Redłowo SN
04.04 (30.03) MamaDawidka - synek Dawid 3390g i 54 cm/ Redłowo SN
05.04 (17.04) Dimis - synek Tymek 3430g i 53 cm/ Redłowo SN
07.04 (14.04) Tesula - córka Alicja 3490g i 57 cm/ Swissmed CC
07.04 (15.04) kapiszonka 19767synek antoś 3650g 52cm kliniczna SN
13.04 (26.04) Rona- córeczka Zuzia 4090g 60 cm/ Wejherowo SN
15.04 (27.04) Aquss - synek Tymek 2830g i 52 cm / Zaspa SN
16.04 (21.04) Aska84 - synek Szymek 2780g i 51 cm/ Kliniczna SN
16.04 (16.04) EmNEm/ M&ms córeczka Maja 3770g i 57 cm/ Kliniczna CC
19.04 (15.04) mamaalanka- córeczka Lenka 3580g i 58cm /Zaspa SN
24.04 (17.04) micasia- syneczek Bartuś 3945g i 57cm/ Zaspa SN
01.05 (30.04) Rayfall- synuś Antoś 3750g i 55 cm/ Swissmed CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Marcowo - kwietniowe mamusie z maluszkami 2013 vol. 22

a ubieracie już kombinezony?
My ubieramy body z dł rękawem,rajstopki,bluzę,spodenki dresowe,skarpetki wełniane i kurteczkę zimowa(czapeczka,kominek i rękawiczki)i w śpiworku jeździmy

my mamy kombik 1czesciowy ze stopkami, spiworek taki ktory mozna tez zapiąc i sa nogawki oraz cieplą kurtkę i futerko. Wszystko cieplutkie i ma śliskie rękawy w srodku a nie z polaru bo pozniej dramat przy zakladaniu rekawow

Mara_Jade u mnie dziś podobnie. Michał prawie nic nie zjadł, cały dzień marudny i nawet długo spał w dzień jak na niego (ok. 3h). A teraz już śpi i boję się nocnej pobudki ok. 1:00

Długo czytam co u Was.. i w końcu musze to napisać..
Rona, widze że u Was podobnie jak u nas ...
My też mamy problem ze spaniem.. nie wiem czy to "wina" tego, że Miś ciągle na cycu..
W dzień kompletna boanza.. Wygina się w "C" jak tylko zbliżam sie z nim do łóżeczka..
Najpierw wykrzykuje mi pół godziny, a ja próbuję go uspać w nim, ale daję za wygraną i kończy sie tak, że zasypia wtulony we mnie na kanapie. Po tym przenoszę go do jego łóżeczka, gdzie zwykle śpi 30 minut, więc biegnę i dosypiam Go dalej.. czyli wracamy na kanapię i tam już z nim zostaję.
Na spacerach nie śpi, wychodzimy miedzy drzemkami, bo obecnie ma je o 9.00 i 14, przy czym dzienna norma to 2-3h max. Kąpiel o 19.30 i sen nocny startuje o 20. W nocy budzi się od 23 co 2h.
Czyli ogólnie kolorowo nie jest.
Z jedzeniem tfu tfu - super.
Zęba mamy jednego :) Młody chodzi przy meblach a od wczoraj pchacz to jego ulubiona zabawka :)

My mamy jednoczęściowy bez stópek. Zakładam rajstopy i grubsze skarpety. Mam też butki od większego kombinezonu, który dostałam od kuzynki - na mojego wielkostopca są akurat :P Emilka może zacznie chodzić przed końcem zimy, więc musielibyśmy kupować nowy kombinezon (jeśli byśmy mieli pełne stopki).

Czy u was też taka tragedia dzisiaj :( Emilka cały dzień płacze, jeść nie chce, niczym dłużej się nie zajmie. Już mierzyłam jej temperaturę, jest w normie.

My mamy kombinezon z c&a ma buciki przyszyte. Juz przy starszym mialam ten kombinezon i super sie sprawdzal,dlatego polecam!

ja mam kompinezon jednoczesciowy,buty osobne-takie niby emu z tylu na rzep-w kompinezonie mam przy nogawkach takie gumki,ktore sie zaklada na stope i wtedy noga idzie do buta,zeby sie nogawka nie zwijala-tak mysle ze po to jest ta gumka,ale ja ja zakladam na buty i jakos sie trzymaja :) kombinezon ma tez takie podwojne rekawki i ten wewnetrzny jest obcisly i zachodzi na raczke z wycieciem na kciuk,co tworzy takie jakby rekawiczki-rewelacja( raczki sa osloniete i nic nie podwiewa..)o dokladnie taki mam:

http://www.hm.com/pl/product/08532?article=08532-E

co do zebow to mala tez jeszcze nie ma :(

My mamy kombinezon 2 częściowy+ciepłe wełniane skarpetki.
Zuza ma 8 zębów,wstaje przy meblach lub wspinając się po mnie i w łóżeczku,potrafi obejść łóżeczko trzymając się szczebelek,raczkuje.Ze spaniem w nocy nadal tragedia.Wczoraj usypiałam ja przy cycu do 23,wstała przed 1,wzięłam ja do nas i potem budziła się cała noc już nawet siły nie miałam patrzeć na zegarek:( Nie wiem czy za dużo śpi w dzień?Wczoraj na spacerze spała 2,5 godziny i w domu godzinę...dzisiaj już o 8,30 byłyśmy na spacerze,spała godzinę,teraz zasnęła pół godziny temu,zastanawiam się czy nie położyć jej jeszcze na drzemkę około 18stej a na noc dopiero koło 21.Bo bez tej drzemki o 18stej to wytrzyma max do 19stej i wtedy znowu pewnie do 22-23 będzie się budziła co chwile:(

To dołączam do was :) Mój mały też jeszcze nie ma ani jednego ząbka. I nic nie wskazuje aby w najbliższym czasie jakiś się pokazał. Ale zaczął wstawać i łazić dookoła łóżeczka.

Aquss super pomysł ze zszyciem nogawek, chyba też tak zrobię, przynajmniej kombinezon będzie na dłużej :)

też mam kombinezon bez stópek, a ostatnio przerabiałam buciki z twardą podeszwą, z miękką podeszwą z kożuszkiem, a nawet kupiłam ostatnio takie "kapciuchy" mają ściągacz jak skarpetka - wszystko ściąga!!!

No właśnie my też mamy jednoczęściowy kombinezon z odkrytymi stopami. Dlatego zakładam jej 2 pary cieplejszych skarpetek albo buciki z futerkiem, ale powiem szczerze, że te buciki się do niczego nie nadają, bo spadają, mimo, że są wiązane :/ Zawsze muszę zawinąć jej nóżki kocykiem i wtedy jako tako się trzymają.

Gratuluje pierwszych ząbków !

Adrienne skoro Twój wątek wygasa to przyłacz sie do nas, w koncu u nas też jest lutowy dzieciaczek - Bedzie dwoch starszakow ;-)

Kombinezon dopiero co kupilismy, jednoczesciowy, niestety ma odkryte stopy, bez butow, ale poki co jest za duzy wiec zszylam dziury na stopki
;-)

Buty oddzielne wydaja mi sie malo praktyczne, no chyba że super na nodze sie trzymaja, bo jak nie to sie caly czas zsuwaja sie bo maluch trze przewaznie nogami o wózek.

też mamy kombinezon jednoczęściowy ze stópkami jeszcze :)
zanim zacznie chodzić to już pewnie wiosna będzie, a jak nie to założymy kurtkę i cieplejsze spodnie
butów jeszcze Tomek nie posiada żadnych :P

mamaalanka jeszcze nie, ale mam nadzieję, że w weekend w końcu to nastąpi ;) póki co czekam na kuchnię, ma być w pt :)
więc muszę się streszczać z malowaniem, ale dzieci nie pomagają...

A u nas zębów brak :( Czy są tu jeszcze jakieś bezzębne dzieciaczki oprócz mojej Marty?
U nas dziś koszmarna noc... Marta obudziła się przed północą, gdy ja się dopiero kładłam. Była zadowolona i skora do zabawy :P Do 3 nie chciała zasnąć. Ale ja twarda byłam i jej z łóżeczka nie wyciągnęłam. Smoka wywalała ostentacyjnie na podłogę żebym usłyszała i do niej przyszła :P Pierwszy raz się coś takiego zdarzyło. Zawsze ładnie śpi i budzi się tylko czasem, ale jak daję smoka to natychmiast zasypia. W dzień prawie wcale nie spała, więc nie mogę sądzić, że wyspała się w dzień i dlatego nie chciała spać w nocy. Mam nadzieję, że jednorazowy incydent :P

Ja też kupuję jednoczęściowy, mam jeszcze ciepłą kurtkę i do tego kupiłam super buciki ale to pewnie rzadziej będziemy zakładać ale awaryjnie musi być.

Synek zaczął raczkować do przodu (wcześniej przesuwał się do tyłu)
no i wczoraj zawitał pierwszy ząbek:)

My mamy jednoczesciowy kombinezon.

W końcu wyszedł nam pierwszy zabek mam nadzieję że teraz noce będą lepsze.

Z racji, że wątek mam lutowych powoli umiera, a moje dziecko urodziło się 26.02 to zapytam tutaj :D

Jaki kombinezon na zimę kupujecie dla dzieciaczków? Ja już sama nie wiem, czy z bucikami z ortalionu jednoczęściowy, czy dwuczęściowy i dodatkowo buciki? Mam dylemat

Asiaczek przeprowadziliscie sie? Gratuluje:) i wspolczuje remontu. Nam sie teraz zachcialo okna wymieniac. Mamy stare pcv ale tak przez nie wieje ze masakra!

Virae jakbyś mogła :) umówimy się na jakieś spotkanko w Gdańsku może w końcu to odbiorę :) przykrywki też :)
Szuwarowa od herbatek dziękuję, więc niech Dimis bierze :D

tymi nóżkami bym się zmartwiła...

u nas Ola ze żłobka przywlokła wirusa bostońskiego :/ od piątku ma, póki co Zuzia i Tomek zdrowi i niech tak zostanie! remont i 3 dzieci w domu to stanowczo za dużo jak na moje możliwości :D
dziś malowałam ściany przy świeczce... bo nam prąd zabrali :P a akurat siostra moja przyjechała, więc wykorzystałam chwilę kiedy zajęła się dziećmi :)

AsiaDK Jakiś czas temu byłam na zajęciach o rozwoju dzieci i tam właśnie mówiono, żeby taką nóżkę poprawiać jak dziecko siedzi czyli wyciągać spod pupy i prostować do przodu, konsekwentnie.

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

krzywe ząbki (26 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...