Marek / USA

Wiem, że będziesz na Światowym Zjeździe Gdańszczan. Odezwij się do nas. Chcemy wiedzieć więcej!
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

paparazzi

To wlasnie przez ciebie Plagiat przestal przychodzic na HP, skoro cie jego zycie tak bardzo interesuje, trzebabylo nie wkuzac go do tego stopnia ze sobie poszedl. Ale skoro juz do tego doszlo, to uszanuj jego wybor i odwal sie od niego !!!! Ludzie ktorych interesuje zycie prywatne innych sa zazwyczaj impotentami jezeli chodzi o pomysly na swoje wlasne!

CIRI !!!!!

to TY ?!? ze starego dobrego HYde Parku ? łał....

pozdrawiam cieplutko-pomorzańsko:)

Texxt ?

łał ! ostatnio czytałam stare HP ( jak już wcześniej wspominałam ) i jestem wzruszona widzą Twoją xywkę

^_^

MAMUSIU !!!

skoro i tak to czytasz ^_^
to życzę Ci wszystkiego najlepszego, mało zmartwień a dużo radości :) z okazji zbliżającego się dnia Mamusi

TWEETY

kojarzycie takiego kochanego żółtego ptaszka, na widok , którego wszyscy się uśmichają ?

(:

((

: )

((

Cytokininko

Wiem...stare ludowe przysłowie..."każdy ma w sobie co z dziecka"
A i owszem.....do 18 roku życia chciałem abym miał w sobie jak najwięcej tego dziecka...
nigdy nie wchodzić w swiat dorosłych...Teraz pomimo iż dalej nie chcę tego robić, to jednak
irytuje mnie dziecinnosć innych ludzi....a moż edenerwuje i to własnie tego nie chcę sobie sam przyznać..
Chciałbym aby moje życie było zawsze beztroskie, żebym nie przyłączył się do wyscigu szczurów, tak
przecież charakterystycznego dla swiata dorosłych...
tak chyba rozumiem dzieciństwo(ale nie dziecinnosć)... i
pod tym względem zawsze chciałbym być dzieckiem...

NigdyNaZawsze

baaaardzo ladnie, a teraz biegnij do mamy, dostaniesz chlebka z miodem, zasluzyles...

po tym, ile sie napociles nad tym tekstem...

chore texty z antologi sowizdrzalskiej

W chorobie, we frasunku, gdy kto spać nie może,
nie pomogą pierzynki ni pisane łoże.
Coż na to czynić? Więc przyłożyc kamieniem,
Żeby gębą nie ruszył ni żadnym ramnieniem.
Niechże tak leży przez noc, nie puszczaj tam ludzie,
Wierz mi, żeć sie nierychło z tego snu obudzi.

Która szpetny warkocz ma, fortel na to powiem:\Nasmaruj go z kilka razy onym istnym krowiem.
Jedno takie obieraj, co dobrze doźrzałe,
I czarne włosy będą, i długie, niemałe

z antologii sowizdrzalskiej ciąg dalszy

Nie lękaj o mą cnotę byłam z dobrym człekiem
Takim mi ją w brogu przyśpilował ćwiekiem
Ażem czuła wyraźnie jak mi mijał pępek
Trza by go ozłocić za taki postępek

I jeszcze ulubiony wierszyk góralski

Pochwycon jest baca na kamieni kupie
Obchodzon wokoło i klepan po dupie

A może jeszcze 2 zwrotki piosenki góralskiej?

Hej tam na Giewoncie
Piorun scelił bace w proncie
Hej tam scelił cy nie scelił
Ale bace rozweselił

W Zakopanem psy fontannie
Zabrał baca cnote pannie
Hej zabrał cy nie zabrał
Ale kuśke se ubabrał

No może jeszcze jedna piosenka, ale już ostatnia!

Do sklepu na dole
przywieźli jabole
Do sklepu na dole
przywieźli jabole

Nie wyjdę Nie wyjdę
Nie wyjdę Nie wyjdę
Aż się napierdolę

Ajax

jak masz w tym cel?

FATE

milo pobyc znow ciri ze starego dobrego hp:) chocby we wspomnieniach. gdanszczanka jednak pozostane! pozdrawiam, gratkowiczko

IS Cirilla ...

back in poland?

SWIETLIKU..... Karolino....Boze...ile MY juz czasu ze soba nie mowilismy....... :(( Tak bardzo sie ciesze,ze zobaczylem

....rowniez szukalem krwi dla tego dziecka...Ja mam A Rh +...

Beta

i seek u

:))))

piątek - tygodnia koniec i początek ...
UDANEGO WEEKENDU WSZYSTKIM NETowiczom, CHATowiczom i reszcie robaczków

Magda

Tak, juz jestem. Bede u was w sobote poznym wieczorem.

wiesz kto

Milo Cie tu znoof widziec:))))))

szukamy krwi na teraz: zaczerpniete z grupy dyskusyjnej:

"to ja jako wieloletni dawca krwi cos moze wytlumacze...

szukanie krwi danej grupy to totalna bzdura..
po pierwsze: jezeli jest potrzebna krew to banki daja
jak bez pytania ..
po drugie: banki w zamian przyjmuja KAZDA grupe
po trzecie: jesli oddasz krew dla konkretnego celu
nie licz NIGDY ze ta krew dla tego celu zostanie wykorzystana
(za duzo by to kosztowalo)

wiec... (podsumowanie)
apale o krew traktujcie tylko i wylacznie jak apele
o krew ...

(kazdy dawca jest mile widziany!)

badzcie dawcami krwi zawsze
a nie tylko kiedy ktos o to prosi
bo tylko wtedy to przynosi porzadany skutek"

Hej

Nareszcie mam staly dostep do internetu.Moze bede sie czesciej pojawiac.Pozdrawiam wszystkich ktorzy mnie jeszcze pamietaja.

Do wszystkich

Czy ktoś był już na Gwiezdnych Wojnach- Atak klonów? Osobiście jestem rozczarowana, Lucas zrobił z tego Harlequina...

Kiwdul Nneb!

z niecierpliwością oczekuje...a narazie ciepło Cię ściskam chociaż nie jesteś kobietą ;)

alaways look on a bright side of life ^_^

Nefer i Ciri

..dobrze że jesteście...

pozdrowienia dla Fate

pytasz mnie o imie , a sama ukrywasz sie pod szalenie duzo mowiacym pseudonimie " Fate"(ang.: los, przeznaczenie) , poza tym skad pomysl , ze jestem jakims formara.....cos tam. jesli masz ochote, to mozemy pogadac np. na gg. p.s. z imprezkami juz widze coraz lepiej- w niedziele kolejna w bacowce , niestety w pon. skazany jestem na ustna fizyke wiec bede sie musial ograniczasc. pozdrawiam , do uslyszenia

Mała Żabko

Witam Witam
i Pamiętam

HI PHANTOM

Jak miło przeczytac te słowa.Są jednak ludzie którzy jeszcze mnie pamiętają.Pozdrowienia od MARGARITY.

NEFER

Najlepsze są efekty specjalne.

oooh...

kacik zlamanych serduszek zmienil sie w pamietniki wojenne...

WIESZ KTO??

Naprawde niewiem, mam tylko nadzieje ze ktokolwiek to jest to znalazl mnie do tej pory- jesli nie- to wracam jutro w to samo miejsce- czyli tu- i znajde wyjasnienie - KTO mnie szuka!! Pozdrowienia dla wszystkich!! A dla niektorych specjalne (ta fizyka)...

Mała Żabko i Phantomie

ja was pamiętam jak chyba nikt, bo jestem maniakalną czytelniczką starych gratek

miły kolego !

o moim przeznaczeniu decyduję ja sama...skąd pomysł, ze jesteś "formocośtam" ? to moja mała obsesyjka ( kto i ch nie ma ? ^_^) dziś jest poniedziałek wiec zdajesz fizyke ...łaaał...POWODZENIA!!! nie ukrywam sie ! pozdrawiam cieplutko

twoja kolezanka

mam problem

zgubiłam soczewki kontaktowe i jestem ślepa!!!!! ;)

he he he

dobra whisky nie jest zla ^_^
nie ma jak zaczynac pic
w podniedzialek ...
cala reszta tygodnia jest
wtedy .... kolorowa ;)))
hi hi hi hi hi hi hi hi hi

rozwazania nad whisky

Upojenie magiczne, w odróżnieniu od innych, bardzo pospolitych i szarych w swojej istocie upojeń, budzi się razem z rozkwitającym kwiatem paproci, kiedy saper szarpie zielony przewód, karciarz stawia swoją córeczkę na trójkę dziewiątek a żona Lota zamienia się w słup soli. Zamiast oglądać się za siebie, żona koncentruje swój wzrok na blacie , chwyta półpełny, półpusty, kieliszek i go przykładnie wypija, objawia jej się upojenie magiczne. Zostaje przedstawiona ulicom bez tabliczek z nazwą i numerami domów, oraz bohaterom bez imion i zawołań rodowych, ratujących dziewice po przejściach. Każdy magiczny zakątek pryska orgazmicznie miejskim wachlarzem przystępnych mitologii, pomiędzy którymi przemykają fantazyjnie zamroczeni nektarem stróże prawa. W magicznej chwili odciskają się magiczne słowa.

KREW

poszukiwana grupa krwi A RH MINUS na TERAZ.Na bialaczke gasnie dziecko. NRTel do mamy 0 604 947 367
POMOZ ALBO PODAJ DALEJ

Postregiment

Zdziecinnie innych bywa bolesnym i denerwujacym doswiadczeniem w naszym zyciu... ale zdziecinnie malo kiedy ma cosik wspolnego z tym czyms, ta czescia dziecka w czlowieku. Bo czesto Ci "zdziecinniali" ludzie gleboko chowaja ta wlasnie czastke.... ujawnaijac negatywne aspekty a tego pieknego spojrzenia na swiat tego "czystego", " niezabrudzonego" podejscia do zycia, braku leku przed opinami innych...
Powiem szczeze ze bardzo sie boje ze ja juz tez to zatracilam, choc bardzo sie przed tym bronie...

Postregiment czesc 2

Tak sie zamyslilam ze zdan zapomnialam po dokanczac, tak wiec przepraszam ze to tak bardzo chaotycznie wyszlo... ale chyba juz niebede tego poprawiac, jak czegos niezrozumiesz to pytaj... zostawie to tak a sama udam sie w kraine rozmyslan...

PS Milej nocki wszem i wobec zycze...

dzisiaj

to ja bede pic

Cytokininko

Wiem.Jest różnica pomiędzy dzicinnoscią danej osoby (i wła nie to jest czasami bardzo
irytujące- choć do takiego wniosku dochodzi się z reguły po jakims czasie...)
Fakt...ja sam długo nie chciałem sam sobie przyznać, że moje dzieciństwo juz sie skonczyło,
ale nie chciałem się oszukiwac...ten piękny czas juz bezpowrotnie minął...nie ma sensu się oszukiwać...

Postregiment

pelen dekadentyzmu czlowiek.
optymizm optymizm
a nuz kiedys bedziesz jezscze dzieckiem

Bajkopisarzu!

Milo ze jestes dawcą krwi... ale nie masz zupełnie racji. Ja tez jestem dawcą i wiem ze wszelkie apele o krew szczególnej grupy nie są bezpodstawne. Sama mam 0Rh- (podobnie jak moja matka). Wczoraj dzwoniłyśmy pod podany w apelu nr telefonu- za późno- dziecko podobno juz nie żyje.

Clemm

co za pech

ile dzieci umiera dziennie na swiecie?
ie nie od bialaczki tylko od nadmiaru olowiu?

?

nie wiem ilu ludzi umiera na świecie dziennie...
ale jesli jest jakis sposob zeby uratować choćby jednego człowieka- to chyba nie zawadzi spróbować?
W sumie mozna jak ty wybrać obojętność i dożyć szczęśliwie dziewięćdziesiątki. true....

Clemm

wole probowac ratowac samodzielnie jedna osobe niz wzywac na ratunek inne, a 99 moze Ci sie samo znajdzie.

poza tym wydaje mi sie ...

zalosne ze ktos takie rzeczy prawi tutaj.

od tego jest bank krwi.

gratuluje pomyslu.

a jesli SLUZBA ZDROWIA NIE POMOZE

to ja w nic nie wierze

CZeść kaczor

Wlazłeś już? odpisz

fate

Dzieki. To mnie podbudowalo.Sa jeszcze wsrod nas nalogowi gratkowicze.GRATKA GÓRĄ.........

droga Fate

te slowa pisze w chwili ogromnego wzruszenia- wlasnie zostalem absolwentem naszej niezwyklej szkoly i na dodatek mam mature!! ( niesamowite , prawda? ) bedac dzisiaj w szkole wpadlem na chwilke na lekcje do Rusaja - lza sie w oku kreci ! ( on chyba naprawde jest niesmiertelny) , dla takich momentow warto bylo meczyc sie te 4 latka. zycze powodzonka i wytrwalosci ( IX chyba jednak nie jest wiezeniem )

p. s . Fate

ogromna prosba! dbajcie o nasza szkolna stronke internetowa, o poczet sztandarowy, przywroccie radiowezel!!! ( pani ryba nim rzadzi ) , drukujcie gazetki( ta Odry jest naprawde niezla, ale ta tej no...... Asi Wolskiej to totalna porazka z mocno feministycznymi tekstami ! ) Twoje artykuly sa..... intrygujace i maja swoich zwolennikow- tak trzymac! oczywiscie wszystko w miare mozliwosci - wiem , ze sprzet w rad. jest nienajlepszy, sam to sprawdzalem . pozdrowionka

p.s 2

mala dygresja w kwestii przeznaczenia - zaufaj mi , ze o swoim " fate" nie decydujesz sama ( polecam ksiazke D. Diderota - " Kubus fatalista i jego pan " ) czlowiek juz dawno przestal byc " kowalem wlasnego losu"

IXtka, 9tka, dziewiatka!

ehhh, to byly czasy- popalanie za wegielkiem, 1000 plusow u Rusaja, testy z geografi u Ryby zaczerpniete z rocznikow statystycznych z czasow ZSRR... tak mi sie tylko przypomnialo, niesmiertelne wspomnienia, choc z tak dawna przeciez...
pozdrawiam wszystkich absolwentow i obecnych dziewiatkowiczow!

hi , all of you !!!

a ja mam coś czego wy nie macie !

Ciri

zapominasz o tym ze starzy znajomi chca piwo pic

pifffffko...

ja nie zapominam, ja po prostu jeszcze nie wrocilam ;)
poki co usycham z pragnienia polskiego pifffka, na szczescie w norweskiej lodowce czeka na mnie francuskie winko:)

Ciri

a kiedy "wielki powrot"

darki

Jesli tu bywasz to goraco pozdrawiam.

ŚWIETLIKU!!!!!!!!!!!!!!!

czesc malutka.to ja kaska .pamietasz mne jeszcze?co u ciebie?pozdrawam cie serdeczne i zycze powodzenia !!!!!!!!!!papapapapapapapap.caluski

Postregiment

Okres dziecinstwa owszem bezprowrotnie minąl, ale ta czastke dziecka w sobie ma wiele osob zyjac w swiecie doroslych... niezatracili tego i dzieki temu wiele chwil i wydarzen przezyzwaja glebiej, dostrzegaja wiele rzeczy, ktore dla innych sa niewidoczne no i przede wszystkim umieja sie cieszyc, nawet z malych, drobnych wydarzen, rzeczy....wedlug mnie to jest piekne...

PS Serdecznie pozdrawiam:)))

"Aby język giętki..."

Wszystko, co tutaj zostało wpisane, jest językiem i niczym innym tylko językiem. Ja rozumuję tak: wzajemna pozycja części Mózgu jest językiem. My jesteśmy częściami Mózgu, zatem my jesteśmy językiem. Dlaczego więc tego nie wiemy? Nie wiemy nawet, czym jesteśmy, nie mówiąc o zewnętrznej rzeczywistości, której częścią jesteśmy. Słowo "idiota" pochodzi od słowa "osobisty", "oddzielny". Każdy z nas stał się oddzielny i nie uczestniczy we wspólnej myśli Mózgu, odbierając ją tylko podświadomie. W ten sposób nasze prawdziwe życie i nasz prawdziwy cel realizują się poniżej poziomu naszej świadomości.

Wróciłam

Kochani wypoczęłam i wyszalałam się... Przyjechałam godzine temu... ide spać- muszę teraz odpocząć po wakacjach - hihihi

kiwdul nneb

pamiętasz jeszcze indyjskie św. kroki

Clemm :))pPozdrawiam...nie wiem kim byles(as)w Gratce-nie znam takiego pseudonimu...ale zapewniam Cie,ze pare osobnikow z

istnieje jeszcze w tym virtualnym swiecie i...ma sie dobrze :)))
pa Trzymaj sie !

"___" jak mozna nazwac PECHEM odejscie DZIECKA....?????!!!!!!!Nie te slowa dobrane :(((Nie tak...Pech to zlamany

...Urazony jestem niedostatkiem ...wrazliwosci...a moze to tylko zwykly brak zasobow slownych?mam taka gleboką nadzieje, ze wlasnie tak jest...

FATE :)))))))))

...PalTalk to wyzsza forma komunikacji internetowej :))Stajemy sie tam mniej anonimowi...mniej bezduszni w swych postaciach cyfrowych-bo glos i obraz i txt zarazem Nas przybliza...Trudno ukryc-zaklamac -niektore wewnetrzne i zewnetrzne obrazy NAS samych :)))Dlatego jest on tak dobry....Dlatego wykorzystuje go do pomocy innym i poznawania nowych ludzi....Spotykamy sie rowniez w swiecie rzeczywistym i....jeszcze sie nie rozczarowalem negatywnie...
Fate :)))-do dzoiela -pisz i wybrobuj te forme bycia w tym cyfrowym....niekiedy bezdusznym swiecie :)))
Ucalowania serdeczne :)))

`

"Nie mam pojęcia, pod jaką postacią mogę ukazać się światu; ale ja sam odnoszę wrażenie, że nie byłem nikim innym jak chłopcem igrającym na brzegu, zabawiającym się od czasu do czasu wynajdywaniem wygładzonego kamienia lub muszli piękniejszej od innych; przede mną rozciągał się tymczasem wielki ocean prawdy, którego nie poznałem".

Zyczonka

Wszytkim ktorzy choc odrobine czuja sie dziecmi skladam najserdeczniejsze zyczonka, spelnienia marzen, szczescie i milosci oraz niezatracenia tej przepieknej czastki:)))

Ludwik

Telefon mi "padł" na 2 dzień, jutro go muszę zanieść do reklamacji!!! Byłam kilka razy na tlenie, wiesz, bo pisałam do Ciebie... z prośbą.....nie odpisałeś!
Pozdrawiam

IFCIU...nie mam zadnych wiadomosci na TLENIE od Ciebie :(((( chlip chlip chlip ....i GG mi nie dziala:((Wyslij mi smsa na kom

ale tę na nr 608... itd :))))))

Kiwdul NNeb

ja nigdy nie miałam telefonu komórkowego i nię będę go miała... Nie dam sie uwiązać na smyczy!

KIWDUL NNEB

Tak. Z wiecznie kwitnacymi kaktusami na okiennym parapecie i ciaglym deficytem czasu. To ja.

Ludi

Teraz to już za poźno, pisałam do Ciebie na tlenie jak byłam na wakacjach... teraz to juz nieaktualne.

to znowu ja Obiecujący

czytam wasze wypowiedzi i nic w nich ciekawego nie widę , jestsście bez serca i nadziei do życia . Mówiąc krótko jesteście bez duszy .

Drogi kolego ...

..teraz już wiem, że Jacku :) na Twoją prośbę będę haftowała sztandar, śpiewała do radiowęzła (żałuj, że tego nie doświadczysz ;) , oddawała na makulature gazetkę :0 i dbała o Rusaja&jego zdrowie psychiczne !
Gratuluję zdania matury ! (łaaaał z fizyki %-) nie wiem , skąd przeswiadczenie, że naszym zyciem rządzi Fate ( no moim tak ale nie o to...:) ? ja kiedyś mocno w to wierzyłam.... teraz jest inaczej ...Bóg dał nam wolną wolę i tylko od nas zależy jak ją wykorzystamy. Byłam na Waszym" Zakończeniu Roku Szkolnego "- aż się łza w oku kręci.... ten rocznik był taki....hmmm...fajny :)
ale sie rozpisałam -gomena
ściskam ciepło

Ciri

kończyłaś dziewiątkę ? czyli bywałaś w tych samych szacownych muracz co ja teraz...może nawet siedziałaś na tym krześle, co ja teraz ...
cieplutki promyk z IX LO przesyłam spcjalnie dla Ciebie ja...

Kiwdul N.

widzisz...hmmm..zdradzę Ci pewną tajemnicę : otóż ja jestem niezbyt inteligentna, więc do mnie trzeba prostym językiem.... ^_^ ale pozdrawiam wszystkich z PalTalka, cokolwiek to jest :)

Ciri

zainteresowana zjazdem absolwentów 28.IX.2002 ?

Mała Zabko

czytałam Twoje texty w gratce, więc pozdrawiam serdecznie jeszcze raz i dziękuje...

...

Z zainteresowaniem zjadłem absolwentów, 28 było

Romano, już się spieszę

Wystawiać duszę na widok publiczny. Miej choć tę odrobinę szacunku i zaproponuj jakiś dobry alkohol zanim zaczniesz wysuwać takie oczekiwania...

Nigdy na Zawsze

Jaki jest Twój cel?

Witjacie

Ano, że Anonse nas powoli zaczynaja likwidowac, zawitałem tu i widzę, że bywa tu także Kiwdul, Witaj.
Witam zreszta wszystkich, którzy maja chęc w życiu do poznawania zdań innych ludzi

Fate

nasze zakonczenie roku bylo naprawde wzruszajace a to min. za sprawa naszych kolegow z mlodszych klas - jezeli bralas udzial w tym no.... przedstawieniu to serdeczne gratulacje , bo bylo napr. ok. ( byloby jeszcze lepiej gdybym nie musial kwitnac polowe imprezy ze sztandarem w dloni .... chociaz w sumie trudno bylo mi sie z nim rozstac , ale coz...zycie.)pozdrawiam

?

Co wynika z rownania Einsteina ?

PLAGIAT

CO SIE DZIEJE ?

Beta

plagiat robi prace dyplomowa
dzisiaj napisze
mowil zebys sie o niego nie martwila

Dzisiaj skonczylismy

prace
z plagiatem

Człowieczku

O które z jego równań ci chodzi? Zależność pomiędzy masą a energią, czy może o efekt fotoelektryczny? No w sumie był jednym z wielu, lecz tym jedynym wyniesionym na publizne ołtarze badaczem który umożliwił zapoczątkowanie mechaniki kwantowej, podważył podstawy mechaniki klasycznej (choć sam dokładnie tego nie opracował, poruszanie się przy prędkościach bliskich prędkości światła opracował dokładnie Lorenz) a co z tego wynika, postęp.

Inne tematy z forum

Gdzie oddać ubrania? (3 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście oddam ubrania, nowe, męskie po zamknięciu sklepu?

Grzyby! (451 odpowiedzi)

Nie będę zaczynał wątku od "yyyy...".. no i stary się przeterminował (za długo się ładuje) :D...

Stop LGBT - wasze opinie na ten temat (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Ostatnio podczas spaceru zauważyłam na ulicy bilbordy z hasłem Stop LGBT....