ostrzegam i odradzam! Nieprofesjonalnie, niesolidnie, nierzetelnie, nieelastycznie, z lekceważeniem! Kontakt (brak z serwisantem i do kierownictwa), pani w tel i serwisant podają sprzeczne info. Dla własnej wygody, a klient ma się podporządkować i dostosować. Ustawienia kotła źle wykonane. Przy naprawie zerwano gwint śruby, i nie dali rady odkręcić (z dużym kuferkiem narzędzi)-inni robią to w 2 min, 1 lub 2 narzędziami-brak umiejętności. Niedorzeczne (zweryfik.) narzekania na producenta kotła. Działanie "na słowo" i brak/bałagan w dokumentacji zleceń. Błędne info o war. gwarancji i naciąganie na koszty. Kłamią, że części załatwili, a po tygodniu, że "dopiero zamówili i trzeba jeszcze poczekać kiedy producent wyśle". Umówiłem się na ostatnią godz. w dniu (urwanie z pracy i dojazd 20km). Z powodu korka byłem 5 min. później, pod domem mijając samochód serwisu. Zostawił kartkę "byłem...i nikogo nie zastałem". Lekceważenie klienta, jedynie "proszę pisać maila", dzień stracony, odp. że serwisant pojechał do następnego klienta, choć ta godzina była zarezerwowana na moją usługę - taka "lekcja wychowawcza dla nie całkiem korzącego się klienta". Standardowe czynności, a już taka porażka!