Maria Peszek - Maria Awaria

Temat dostępny też na forum: Maria Peszek - Maria Awaria
Biletów Brak"Ja, ocean niespokojny, w mojej głowie gwiezdne wojny." Nowa płyta Marii Peszek. Uwaga! Maria - Awaria! 3 razy M w 3mieście: Maria, miasto, miłość. Introwertyczny świat "Miasto Manii" ustąpił miejsca pieprznemu i pozbawionemu eufemizmów językowi "Marii Awarii". Artystka wyznaje "polifonię rozkoszy" i przenosi nas w arktyczne rejony, gdzie "pod lód ciągnie ją arktyczny ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sluchałam w trójeczce .Super płytka.Śmiały ale humorystyczny język.Nietuzinkowa artystka.Jaka szkoda że nie mogę się wybrać na koncert...

Tez

sluchalem wczoraj, fajne, ciekawe, jeszcze bym posluchal

psychoanalityk

by sie przydal panience

do Leona

A jak taki Tymon o ch..u śpiewa, to nikt go do psychoanalityka nie odsyła. Dziwne.

koncerty

czy ktoś orientuje się czy m. peszek będzie miała koncert np. w gdyni? kiedyś jakoś?

niech ida razem z leonem i bedzie gut

oczarowony

Od wielu sezonów, nareszcie coś istotnego w piosence rodzimej!

:)

wreszcie!!!!!!!!!!!! ktos originalny i niebanalny, wrazliwy i urokliwy....mnie sie podoba, ciekawa jestem jaki bedzie odbior tej plyty?

suuuuuper

mario, ty i twoj klan peszkow, przelamujecie wszelkie konwencje. wspanialy tata ma wspaniala córkę. tak trzymaj. tata gratulacje. genijalni to nie tuzinkowi, oni chcą coś powiedzieć tym ktorzy nie widza i nie slyszą

do mirosława

tymon śpiewa dla beki, a marysia z nadęciem, robiąc wokół siebie dużo hałasu by zwi ększyć nakład. to taki warsiawski styl

nadęcie

tymon kiedyś śpiewał dla beki, teraz jest tak nadęty że może się w nim przemieszczać ruchem swobodnym kilka nadętych maryś.jedno, co dobre w tym wszystkim, to że oboje prezentują w miarę wysoki poziom artystyczny.

Nieszczęsna, niedopieszczona,

pobawiona głosu i urody aktoreczka, która ma nadzieję na zaistnienie, jeśli tylko będzie dostatecznie skandalizować.
Co prawda, także i to ostatne trzeba umieć robić z pewnym wdziękiem, którego nieboraczce brak.
Ale - jak widać - niejakie sukcesy odnosi.
Cóż, jeśli są odbiorcy, a samemu nie potrafi się inaczej ....

extra

Przesłuchałem raz, potem drugi, jest dobrze. Powiem więcej jest extra. Od kilku lat nie było tak dobrej płyty na naszym rynku muzycznym. Może się to podobać może niepodobać ale obojętnie przejść nie mozna.

bezsens

totalna kicha. trzeba miec 18 lat zeby wejsc na glupi koncert///

Polihistor - żałosny jesteś...

Jak potrafisz lepiej, to sam coś stwórz i wydaj. Zawiść, zazdrość i polactwo - jedne z naszych cech narodowych...

Nieintymnie

To doskonały sposób by pod artystyczną kreacją zwierzać sie z siebie w sposób bardziej od innych - INNY.
Moze to efekt lepszego pozycia jakiego Maria z powodów wielu doświadczyć wcześniej nie mogła? Taki efekt jojo-sex...... i tak na oczach innych, nieintymnie...
Może z potrzeby lustra?
Generalnie zaczęłam od tekstów. Im dziwniej tym lepiej myślę, kolejny lans byle trącił prowokacją. No ale to Smolik zrobił z niej kobietę na tej płycie.... kobietę, na ktorą napewno sie wybiorę.
Andrzej jestem na fuck.

pod prąd...

i tak trzymaj, wbrew tym zakłamanym filo...to nie nadmierna autokreacja, a chęć pokazania drugiej twarzy, czy to grzech? Wśród nieentuzjastów zawsze będą uduchowione, czytaj świętojebliwe, istoty, że to be, że to na pokaz, że niedopieszczona kobieta, itp. bzdury. Entuzjastów, tych jest wystarczająco dużo, nie trzeba przekonywać do alternatywnych form przekazu...A że dosadnie, momentami, tym lepiej dla wrażeń!

UWAGA!!!! Brak Biletów

jestem zawiedziony......ze nie ma biletów...limit sie wyczerpał ...a to pech :(

Wg mnie

Warstwa liryczna 8,5, głównie za dwuznaczne dwuwiersze, którymi każdy z nas chciałby tak operować.
Warstwa muzyczna 2,5, czyli plumkanie i zapychanie tła.
Całość na 6, bo jeden punkt ekstra za bezkompromisowość, a minus 0,5 za mentalny ekshibicjonizm.
MiastoMania na 8 dla odmiany.
W sumie - lepsze to niż Golce.

UWAGA!!!! Mam bilety

Sprzedam bilety na koncert Marii Peszek...18.10...w Żaku
telefon kontaktowy....668-436-465

POSZUKUJĘ 2 BILETÓW !!!

Witam,
poszukuję 2 biletów. Jeśli ktoś ma do odsprzedania bardzo proszę o kontakt pod nr tel 691 891 202 Kamila
dzięki

KUPIE 2 BILETY

Prosze o kontakt
nr tel 501 006 747
Tomasz
Dzieki....

/Przygarne dwa bilety/

Z najwieksza przyjemnoscia przygarne dwa bilety na Marie Awarie.
tel. 792 235 144

żenujący brak biletów

Brak biletów - żenada. A później się narzeka że w Polsce niewielu ludzi chodzi na koncerty, że artyści mało zarabiają i w ogóle w Polsce życie kulturalne nie kwitnie.

bilety kupię!!!

3 bilety potrzebuję, ewentualnie 2!!! 600474006

to chyba dobrze, ze limit biletow jest ograniczony, bo nie sadze czy przyjemnie byloby stac scisnietym jak sardynki w puszce podczas koncertu;)

no to..... peszek!!!!

Bilety już mi się skończyły.....następnym razem zakupię więcej....pozdrawiam

Bilet

Mam 1 bilet do odsprzedania

Desperacko potrzebuje 3 biletów

Byłabym niezmiernie wdzięczna komuś, kto był juz na koncercie marii Peszek i komu sie ta płyta nie podoba, a jednocześnie dysponuje biletem na koncert i może go odsprzedać.

502-780-131

odpow. żenujący brak biletów

drogi S. - u Ciebie żenujący brak mózgu

Awaria...

... i wszystko jasne

kupię jeden bilet:)

791 791 219

EMERGENCY

Czasu wprawdzie mało, ale jeśli ktokolwiek dysponuje biletem, prosiłbym ogromnie o kontakt pod numerem 505402794. ;)

extra !!

było maxymalnie !!...jeszcze chcę !!....Ciało !!

awaria

maria awaria inwentaryzacja, przerwa w dostawie pauza spacja- delicje live

Ciało z ciałem się spotkało...

Było soczyście, dosadnie i czule. A pamietacie "Pora na dobranoc" przez tubę? Maria rulez.

Inne tematy z forum

Spotkanie (nie)zwykłych Kobiet (3 odpowiedzi)

Spotkania (Nie)zwykłych Kobiet to inicjatywa, która powstała z myślą o kobietach mierzących się z...

Solidarni z Ukrainą 2026 (3 odpowiedzi)

Trudno uwierzyć, ale mija dwanaście lat odkąd Rosja napadła na Krym i cztery, gdy najechała...

DERBY: ARKA Gdynia - LECHIA Gdańsk (14 odpowiedzi)

Derby Trójmiasta Arka Gdynia kontra Lechia Gdańsk już w piątek, 27 lutego 2026 roku o godz. 20:30...