Masa Krytyczna

Witam!

Właśnie przyjechałem do domu po swojeje pierwszej MASIE KRYTYCZNEJ i nasuwa mi się kilka uwag w tym temacie. Tak więc ilość uczesników byla nawet nienajgorsza i przejazd był prawie udany, gdyby nie grupa tępych ograniczonych umysłowo trepów na rowerach typu fr, którzy ewidentnie maja tak skur..ale rozumy ze nie pojmują jaka jest idea masy i że jazda ma być w grupie a nie jakiś wyścig. Jak chcecie się ścigac to macie pole do popisu na lokalnych wyścigach, ale jesteście zwyklymi bulwar-lamerami i tylko przynosicie wstyd chociażby grupie HCFR i na dodatek do fr duzooo wam brakuje. Także moja prośba - następnym razem jeźdźcie sobie gdzies poskakac z chodników (bo to jedynie umiecie), a nie psujcie dobrej zabawy innym uczestnikom. Pozdrawiam i do zobaczenie na natepnej masie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Masa Krytyczna

Bez przesady, niektórzy się już gorzej zachowywali na masie :)
Ale fakt na Władka troche przesadzili, jak chca sie scigac to niech wsiada na kolarzówy i możemy jechać za miasto :)

hmm... powiem tylko tyle ze to byla najkrotsza i najszybsza Masa i ze te strone forma masy nie powinn isc:/poza tym znow bylo duzo rozbrykanych rowerzystow wiec nie dziwmy sie ze ktos zadzwonil po policje(slyszalem ze podobno tak bylo)

pozdRower

poproszono mnie zebym prowadzil po starej trasie i takie bylo zalozenie, mialo byc spokojnie, w grupie i z namiastka kultury, byloby dluzej i bez takiego syfu, ale banda jelopow koniecznie musiala zapie....ac, po prostu trepy.

Dla zainteresowanych:

http://www.gdynia.mm.pl/~maciek_gdy/masa_29.07.2005/moje/index.htm
http://www.gdynia.mm.pl/~maciek_gdy/masa_29.07.2005/araval/index.htm

Zapraszam!

dzięki za te zdięcia... ja jestem na ośmiu zdięcaich ;]

Klaniam,
Hej Zywy! Czyzbys zmienil sprzeta???
Gruzz!
I.

Ivan napisał(a):

> Klaniam,
> Hej Zywy! Czyzbys zmienil sprzeta???
> Gruzz!
> I.

Hehe, nic podobnego. Nadal jestem wierny mojej Birii:D Po prostu rozwaliłem tylną przerzutkę na maratonie, a zamówiona na allegro nie zdążyła dojść do czasu masy(przyszła następnego dnia po masie krytycznej) i pożyczyłem rower od mojego staruszka:) No bo przecież na masie trzeba być:)

Pozdrawiam serdecznie:)

P.S. Napisz co tam u Ciebie.

ja znalazłem się na dwóch a na trzecim swoje przednie koło :)

a co do harcowników na chodnikach i okok ścieżki na bulwarze, to myślę, że można by ich przywoływać do porządku, strzałami z zabawki typu AirSoftGun.

No faktycznie masa była średnio udana - następnym razem bedzie trzeba jasno i wyraźnie powiedzieć o zasadach i o zachowaniu podczas całej imprezy (wydawało mi sie, ze po tylu imprezach jest to już oczywiste... a jedenak nie jest)

Z tego co mówił ten miły pan w fajnym małym niebieskim samochodziku ze światełkami na dachu to na następnej masie osoby łamiące przepisy beda zatrzymywane i bedą im wlepiane mandaty!

Ma ktoś skana foty z poniedziełkowego Dziennika Bałtyckiego??

A kiedy jest palnownana następna gdyńska Masa ? Koniec sierpnia ?
Bedzie okazja do wprowadzenia w zycie powyższych uwag i postulatów.
Uważam, że w letnim okresie takie "imprezy" powinny być cześciej organizowane. Zwłąszcza, że władze Gdyni mają rowerzystów w 4 literach...

moze od razu ustalimy termin nastepnej masy?zostanie to tez dzieki temu dobrze naglosnione i mozemy liczyc na duza frekwencje;)proponuje tradycyjny ostatni piatek sierpnia...poza tym dobrze by bylo jasno okreslic zasady Masy,tzn.przejazdu,trase itp.

pozdRower

Co do trepów to się nie dziwie są to ludzie którzy mają starte mózgi nie wszyscy oczywiście ale jaki trep jest normalny?
Wystarczy sie popytać o niektórych w Pruszczu, najwyrażniej znalazło się paru ludzi którzy niezrozumieli idei "Masy Krytycznej" to wydaje się być raczej bardziej niż wyścig:) manifest, rowerzyści chcą mieć prawa i być traktowani jak każdy uczestnik ruchu drogowego u nas jest tendencja wyrzucania wszystkich rowerzystów na niebezpieczne ścieżki rowerowe.
Jednemu kierowcy powiedziałem raz że jestem takim samym uczestnikiem ruchu drogowego jak on a on do mnie: nie masz żadnych praw.

co to jest ta masa krytyczna

Jest to manifestacja niezadowolenia rowerzystów, skierowanie do władz apelu o "równouprawnienie" na drogach.

Aha dzieki!!!