Masakra

To tak szkoła jest fajna. Dobrze wyposażona. Niestety niektórzy nauczyciele do dupy dosłownie. Osobiście zastanawiam się czy nie przepisać sie do inne szkoły. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Codzienne wstawanie o 5 aby jeszcze cos powtórzyć mnie wykańcza. Siedzenie do 2 w nocy żeby się czegoś nauczyć. Wielu nauczycieli nie poświęcają czasu na pomocy uczniowi , zamiast tego skupiaja się na podwyższeniu poziomu szkoły , można często usłyszeć od nauczycieli "musimy być najlepsi". W tej szkole trzyma mnie tylko to, że jestem w wymarzonej klasie i ,że mam super osoby z klasy. Nauczyciele niesprawiedliwie oceniają i często faworyzuja inne osoby. Jeśli chcesz przeżyć te 3 lata w liceum wybierz inne. To liceum jest jednym wielkim bagnem i pułapką.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Masakra

liceum do niczego a nauczyciele fałszywi i dwulicowi nie nają szacunki do uczniów i wydająfałszywe opinie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgadzam sie z opinią nauczyciele są fałzywi i dwulicowi nie pomagaja uczniom tylko dołuja i mają z tego przyjemnosci
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ktoś chyba nie dostał wymarzonej oceny, że pisze bzdury o faworyzacji.
Nauka do 2 w nocy i wstawanie o 5 żeby coś powtórzyć? A gdzie czas na odpoczynek? Taką metodą nie da się niczego nauczyć:) Poza tym od czego jest czas w dzień? Lekcje nie trwają przecież do godziny 22 tylko do około 15, więc jest duuuuuużo czasu i na naukę i na odpoczynek.

Dwulicowi nauczyciele? Jestem bardzo ciekawa, którzy to, bo ja się z takimi nie spotkałam jeszcze w XIX. Starają się, żeby było nam, uczniom jak najlepiej, idą nam często na rękę, nie robią pod górkę... Ale co ja tam wiem, najłatwiej jest krytykować, gdy się czegoś nie dostanie:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ha ha ha ! Chyba osoba nade mną podszywa się pod ucznia bo wątpię, żeby jakikolwiek uczeń tak zaciekle bronił swojej szkoły i pedagogów w niej uczących. Nie znam osoby, która opublikowała tą opinię, ale najwyraźniej nie byłem jedyną osobą, która odniosła identyczne zdanie o tej szkole. Taka jest prawda dla tej szkoły liczy się tylko i wyłącznie podwyższenie jej poziomu i nie respektowani są tam uczniowie, którzy potrzebują trochę więcej czasu na naukę, nie wszyscy urodziliśmy się z talentem do szybkiej nauki i dla niektórych potrzeba więcej czasu żeby się czegoś nauczyć, tak więc czasem nauka do 2 w nocy czy też wstawanie o 5 nad ranem jest konieczne! I ja również czasami nie wyrabiałem psychicznie jak i fizycznie - a szkoła mi nie pomagała w odpoczynku, bo czasem nauczyciele nie odnosili się do praw ucznia i nieraz bywało ze mieliśmy do napisania 10 sprawdzianów w tygodniu ... Tak więc drodzy nauczyciele, proszę was zamiast zaciekle próbując poprawić opinię tej szkoły, zacznijcie lepiej zwracać uwagę na uczniów, bo nie każdy uczeń z problemami jest kałmukiem, który nie chce się uczyć!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie rozumiem po co nauczycielom byłaby reklama tej szkoły bo i bez tego trudno tam się dostać tyle maja chetnych????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ech, masz błędne wrażenie, co do mojego podszywania się, bo w tym roku idę do drugiej klasy tego liceum:)
Dlaczego zaciekle bronie pedagogów i szkoły? Bo są gorsi nauczyciele i dużo gorsze szkoły, nie przekonałeś się o tym nigdy?:)
Skoro ktoś nie urodził się z talentem do nauki i musi siedzieć przed książkami do 2 w nocy i wstać o 5 żeby powtórzyć, to chyba wybrał złe liceum, lub ogólnie złą szkołę. Skoro nauczyciele nie respektowali praw ucznia, to dlaczego nie było to zgłoszone wychowawcy/pedagogowi?

Podwyższenie poziomu szkoły? Nauczyciele GADANIEM nie podniosą tego poziomu. Poziom szkoły uzależniony jest od wyników MATUR, a to UCZEŃ pisze maturę, nie nauczyciel.
Pozdrawiam cieplutko, może jednak uczeń z problemami powinien się 3x zastanowić zanim wybierze XIX, lub jakiekolwiek liceum, skoro nauka mu ciężko przychodzi (nie mówię, że ktoś się nie chce uczyć, ale przy problemach z nauką to albo wybiera się GORSZE liceum, albo idzie się do technikum - proste.)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

chodziłam do tej szkoły. Zawsze byłam osobą spokojną, z dobrymi ocenami itd... Obecnie już jestem po studiach. Niestety jedna pani nauczycielka ewidentnie pastwiła się nade mną. Z tego powodu wpadłam też w depresję i musiałam brać leki. Przykra sprawa, niewiele osób wiedziało co się dzieje, bo ja raczej byłam skryta. Szkoda, bo to taki spory cień, który przysłania to co było dobre i fajne. Długo odbudowywałam poczucie własnej wartości. Nigdy nie zrozumiem jak inny człowiek, do tego pedagog, zamiast starać się zrozumieć inną osobę, uprzedzi się i tak będzie się zachowywał. Nie wiem czy ta osoba jeszcze tam uczy.Ale kiedy inni nauczyciele uczyli mnie tego przedmiotu to miałam zawsze dobre stopnie, a u tej pani mogłam mieć max 3 i jeszcze szukała pretekstu żeby wytknąć mi jak niewiele wiem. Rozumiem,że to się mogło trafić w każdej szkole ale dzięki temu nie mam najlepszej opinii o tymże liceum.
Na koniec dodam,że sama jestem obecnie nauczycielem i pracuję z dziećmi z problemami ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0