Masaż leczniczy dobry na... wszystko

Opinie do artykułu: Masaż leczniczy dobry na... wszystko.

Regularne korzystanie z masaży może pomóc w pozbyciu się wielu dolegliwości. Sprawdziliśmy, jakie masaże lecznicze dostępne są w Trójmieście.

Masaż to nie tylko doskonała forma relaksu, ale także element wspomagający procesy leczenia. Poprawia krążenie krwi i limfy, podnosi elastyczność mięśni, ścięgien i więzadeł, redukuje migrenę i poprawa sylwetkę.

W Trójmieście znajduje się ponad 200 profesjonalnych salonów masażu.

Rodzaje masaży leczniczych ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepsze masaże są w Tajlandii.

Pod sukienkę nie zaglądam, bo się boję. :)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

Masz racje, bo mozna sie z lekka zdziwic .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taaaak! W Tajlandii znają mnóstwo masaży wewnętrznych, poczynając od masażu doodbytniczego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

akupresura- hmmm znam wielu.masazystow

I robią to ..... Bo wszyscy to robią .... Nie polecam. Blokowanie odczuć nie usuwa i nie lecz! A tym zajmuje sie uciskanie punktów spustu lub nakluwanie. Doda ze do tego powinny byc osobne uprawnienia i ostrzegam przed cudakami po kursach 1-2dniowych...... Na wszystko razem.

PS ja biorę 250zl/h a te działania opisane powyzej to ok 30% tego co umie specjalista, rolfing i prawdziwy gleboki do tego sacral carnial i zabiegi manualne- i znowu licencja a nie słowa ze umiem - bo do wózka jest naprawde niedaleka droga! PS po fijoterapii ma sie 30-40h doświadczenia czyli HAHAHAHA.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

wow

hehehehe niezły jesteś! się uśmiałem, hehehe dzięki:))) mam nadzieję, że to nie na poważnie. KOSMOS :D
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

niestety

Prawda
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jestes oszust
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nowa moda. Naciaganie na kase. Wielu masazystow to oszuści. Dobry masaz to rzadkość.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 5

To prawda
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaka moda?

Żałuję, że nie mogę sobie pozwolić na ten luksus,a raczej konieczność. Korzystam tylko podczas rehabilitacji, czyli raz na pół roku. Ulga dla kręgosłupa i napiętych mięśni. Kto nie musi, ten nie zrozumie. A, że w tych czasach każdy pędzi zestresowany, to wszystkim by się przydał.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

a zapobieganie bólowi?

czy uprawiasz gimnastykę?
każdy profesjonalny masażysta przygotuj ci zestaw ćwiczeń
które znakomicie poprawią jakość twojego życia,
często całkowicie zliwkidują problem zwykłę,
prawidłowe nawyki ruchowe

w tylek se wluzcie

Te wasze komentarze. Moda nie moda 250 czy 25 za masaż jeden pies jesli to pomaga gdyby nie masaże to bym nie mogl pracować i utrzymać rodziny a lekarze tylko tabletki i zastrzyki! Skandal nie sluzba zdrowia. Ale oszustów nie brakuje trza uważać!
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 3

to rusz zad

a bóle przejda, ćwiczyć trzeba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chętnie poddałabym się takiemu masażowi :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zzaprasżam

Wykonam za darmo drogiej Pani :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nie wiem czy mój mąż by się ucieszył ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

co za problem- kup sobie klasyczny lub relaksujący masaż - ciagle te podteksty

korzystam z masażu często
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepszy jest pan Wojtek z Gdyni z Armii Krajowej

Jedyny jakiemu ufam w kwestii kręgosłupa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

ale ceny to raczej nie na kieszen Polaków,jesli srednio zarabiają 2 tys zł

to kogo stac na masaz za 120zł?
Szczegolnie,ze zeby cos pomogło,to powinno sie brac serie co najmniej 10 masazy....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dla Ciebie

Wykonam za darmo

Taką foczkę...

...godzinami bym masował :-)...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

nie dałbyś rady

wysiadłbyś po 20 minutach,
do tego naprawde trzeba mieć lata praktyki,
ręce w d.ę dostają, że tak powiem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przydałby mi się.....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kupcie sobie wałek piankowy tzw. Roller. Jest pełno filmów na yt jak spustowe punkty uciskać. Samemu można się masować nawet przy pomocy piłki tenisowej leżąc na ziemi czy opierając się o ścianę. Wiecie jaki jest mechanizm powstawania bólu? Przez przykurczony mięsień nie przepływa prawidłowo krew, przez co nerwy w obrębie przykurczu są nieodżywione i zaczynają się bóle, mrowienia i rwania. Cały problem polega na zniesieniu patologicznych napięć. Polecam kanał na yt Pana Marka Purczyńskiego, który pokazuje jak pracować z własnym ciałem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

to prawda

Ale to tylko jakiś procent przyczyny bólu. Brak odżywienia tkanek nie jest jedyna przyczyna bólu, a często nie jest jego przyczyną bo ta może być w miejscu dość odległym od bólu. Walek nie rozciągnie powięzi i nie zwiększy jej przesuwalności a to tez ma wpływ na ruch i bol. To tylko ucisk. Nie mniej jednak czasem skuteczny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobry masażysta

Polecam z całego serca Pana Mariana z Evi Med na Świętojakiej jest to wspaniały fachowiec i człowiek swoim masażem wyleczył mnie z bólu ręki i kręgosłupa. POLECAM
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

No

Nie znam, ale wierzę ci;) Fajnie jest też w masazwgdansku.pl, różnego rodzaju masaże są do wyboru, m.in. masaż gorącymi kamieniami;) warto się zainteresować.

polecam masaże i ćwiczenia

na dąbrówce
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Thao Thai

Polecam gorąco !! Masażystki prosto z Tajlandii, przekwalifikowane u siebie w Bangkoku, naprawdę znają się na rzeczy !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko wtedy jak lekarz zapisze i na fundusz

a mojego kręgosłupa nie dam ruszyć nikomu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

lekarz?

A co on za przeproszenie wie o pracy manualnej? Te parę zdań na studiach? Proszę cie... Obyś nie musial nigdy dawać ruszać kręgosłupa nikomu. Bo z takim pacjentem to ja dziękuję...współczuję ewentualnemu specjaliście. Do lekarza to po tabletki i zwolnienie. A co tam. Samo przejdzie :P

masażysta a.....

Masażysta a masażysta 3 dni kursu a 2 lata szkoły +praktyka w szpitalu . Najlepsza metoda znalezienia dobrego fachowca to poczta pantoflowa .
Dobrego masażystę charakteryzuje to ,że pomoże też człowiekowi za 60 zł a nie tylko za 250zł .

pozdrawiam Michał Z .

masaż leczniczy

jeśli masaż leczniczy to tylko u p. Jakuba na Dąbrowie!

masaż tantryczny Dewi

oj masaż uwielbiam, od masażu kamieniami, po masaz relaksacyjny, leczniczy, lomi lomi . Ostatnio próbowałam w naszym gdynskim Studio Masażu Dewi masażu tantrycznego. Niesamowite doświadczenie, rozkosz, relaks, nie da się tego opisac od tak, to trzeba poczuć

Najlepsze stoły do masażu

Największy wybór stołów do masażu i rehabilitacji znajdziesz w
sklepie medycznym Meden-Inmed. Polski producent stołów.
https://meden.com.pl/oferta/278-stoly-do-masazu-i-rehabilitacji