Re: Mąż zrobił imprezę beze mnie
Myślę, że czasem warto ocenić na podstawie ogólników niż próbować usprawiedliwiać. Prawdopodobnie facet ma tzw. "kryzys wieku średniego", którym tłumaczy się wszystkie złe ich zachowania po kilkunastu latach małżeństwa...:/ Nie musiał autorko wcale Cię zdradzić, tak nie twierdzę. Ale na pewno ukrywa spotkania z tymi ludźmi, podoba mu się to, a może i nawet któraś z dziewczyn, skoro Ty nie możesz być obecna.
On próbuje odwrócić kota ogonem Ciebie obwiniając - typowe w takich sytuacjach. Nie czuj się absolutnie winna czy czepialska.
Wyjaśnij sytuację i jak chcesz to powalcz. Pytaj, dlaczego tak się zachował. Prawdopodobnie rozmowa z jego strony będzie polegać jedynie na oskarżaniu Ciebie i odbijaniu piłeczki, ale jak masz siłę to się nie poddawaj i wyjaśniaj. Powiedz, że też masz ochotę z nimi pójść. Powiedziałaś trochę mało faktów. Nie wiemy, jak Wam się układa, czy problem jest głębszy, czy to jednorazowe.
Jeśli układa Wam się gorzej, on szuka atrakcji poza domem to jeśli masz siłę to możesz walczyć o niego, póki nie zrobił czegoś gorszego (bo możliwe, że to chwilowa głupota z jego strony).
Myślę jednak, że źle zrobiłaś dając się spławić w tamtym momencie. Czemu wyszłaś z imprezy? Rozumiem jednak, że pewnie to był szok.
1
2