poprawki i opinia
~..::H:a:r:e:S::..
(15 lat temu)
Nie wiem kto pisał ten opis Mazdy MX-3, ale jest kilka błędów, niedociągnięć:
po 1.primo - silniki 1.8 V6 (opracowane przy współpracy z działem sportu Porsche) miały moc 133KM roczniki 1991-93, zaś 129KM (inna charakterystyka z powodu nowych norm Euro) podaje fabryka w rocznikach 1994-98, czyli po lifcie (inne także wnętrze auta)
po 2.primo - silniki 1.6 miały dwie odmiany, pierwsza to 1.6 SOHC z jednym wałkiem rozrządu w głowicy (88KM), druga jest z dwoma wałkami rozrządu w głowicy (107KM)
po 3.primo - w 1994roku MX-3 przeszła lifting (inna charakterystyka silników 1.8 V6, kompletnie inny kokpit, w ofercie znalazły się poduszki powietrzne i zapomniano o półkubełkowych fotelach)
Moja opinia:
Mazda MX-3 1.8 V6 1993r. - to autko przede wszystkim dla ludzi młodych, którzy chcą małego gokarta ulicznego o niepowtarzalnym charakterze, który dała jej szalona Japonia z silnikami V6, przez co spalanie jest spore, ale za to frajda z jazdy tym autkiem jest niezapomniana. Zawieszenie autka sprawia, że dobrze trzyma się ono nawierzchni, dźwięk silnika szepce do ucha kierowcy o swym charakterze, a wnętrze zapewnia wystarczający komfort podróżowania jak na autko sportowe.
Eksploatacja - silniki Mazdy (szczególnie V6) powinny być naprawiane i remontowane tylko i wyłącznie na oryginalnych częściach Mazdy (zamienniki tańsze o "paczkę fajek" kiepsko wychodzą po kilku tys. km przebiegu); olej dobry (np. Castrol, Mobil1) i wymieniany na czas; nadwozie zaniedbane lubi korodować na lewej "ćwiartce" (błotnik lewy tylny); immobilizer potrafi odmówić posłuszeństwa po latach i aparat zapłonowy (dot. V6)
Ekonomia - praktyka pokazuje nam spalanie 1.8 V6 na poziomie 11-13 litrów benzyny na 100km przy ekonomicznej jeździe do 3000obr/min w mieście, na trasie spalanie spada do około 8-9 litrów na 100km
Osiągi - rozpędzenie się od 0 do 100km/h zajmuje autku 8.5s (wg. producenta), a w praktyce 8s (ruszanie z obrotów), zaś prędkość maksymalna to około 220km/h
1
0