Mechanik do Golfa

Cześć, potrzebuję sprawdzonego mechanika do mojego golfa, któremu niedawno skończył się okres gwarancyjny. Muszę zrobić przegląd i chyba wymienić klocki bo coś piszczą hamulce ostatnio.
Jestem kobietą, więc prosiłabym raczej o polecenie sprawdzonego warsztatu, niż garażu pana andrzeja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mechanik do Golfa

hey, a gdzie go wcześniej serwisowałaś?

Najważniejsze pytanie skąd jesteś?
Dzwoń pod 883 93 92 91 okolice Gdyni
jak coś w Gdańsku to dzwoń Nagengastu, wiem że nie najtansi ale nigdy nie było problemu z niczym

Hmmm może spróbuj AMS Kowalski?
Gdańsk Oliwa, ul. Kwietna 1.

Dobry lakiernik i blacharz.
Nie wiem jak reszta napraw, czysto mechanicznych, ale na stronie mają notkę, że warsztat przyjazny kobietom :) A do tego wymiana klocków, nawet z tarczami, to jest prościzna nawet dla nie-mechaników.

Jeśli chodzi o VW to można tak samo polecić tune-up. Robert - ogarnia temat niesamowicie. Zajmują się głównie tuningiem, ale robią też zwykłe wymiany, specjalizują się w autach VAG (czyli VW).

Do tego zostają zwykle warsztaty i warsztaciki, Twoja wymiana nie jest skomplikowana raczej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro auto jest w miarę nowe, celowałbym w ASO. Mamy kilka serwisów w Gdańsku, byłem u Plichty i w Fota-Groblewski i obstaję przy Focie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

a ja bym za ASO nie celował, proste to głównie wymieniacze, poszukaj na trojmieście blisko Ciebie warsztatu, podjedź i pogadaj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ASO? Oni nie mają pojęcia o mechanice. Jedyny atut ASO to posiadanie dokumentacji producenta. Lepiej jechać tam, gdzie stoją 15-25 letnie auta. Przynajmniej mechanik ma doświadczenie w naprawach realnych usterek a nie wad fabrycznych producenta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja się z tym nie zgodzę - jadąc do ASO masz zawsze pewność standardów i gwarancji - czego nie da Ci zwykły mechanik. Tak ktoś wyżej, z trójmiejskich ASO wybrałbym Fota-Groblewski.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

standardy i gwarancja nono ja wiem oddają super czyste auto.. ale czase nie naprawione
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

po to masz gwarancje i ich standardy, że możesz zgłosić reklamację, chociaż ja jeszcze nigdy się nie spotkałem z nienaprawionym autem przez serwis.

sam kiedyś jezdzilem tylko i wyłącznie do mechaników, ktorych polecali znajomi, jednak po kilku ich wpadkach i braku jakiegokolwiek udowodnienia im, ze zrobili coś źle, postanowiłem jeździć do ASO.

Utarło się, że w ASO to tylko na nowe potrafią wymieniać, i nie znają się na mechanice, co jest w ogóle nie zgodne z prawdą.

W trójmieście mamy trzy autoryzowane serwisy, jeździłem kiedyś do Benepolu, od pewnego czasu jeżdzę do Foty i moim zdaniem w trójmieście najlepiej ogarniają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja z kolei zawsze naprawiam swój samochodzik tutaj ag expert . Mają bardzo dobrych mechaników. warto zadzwonić i zapytać czy naprawiają również golfa.

Inne tematy z forum

Wypożyczalnia samochodów (131 odpowiedzi)

Szukam dobrej i taniej wypożyczalni! Samochód będzie mi potrzebny na okres świąt.

M4K Garage (23 odpowiedzi)

Witam. Czy byl juz ktos w warsztacie Michala, prowadzacego na youtube kanal Milosnicy Czterech...

Wynajem długoterminowy samochodu czy leasing dla firmy? (24 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad wzięciem w tym roku auta na firmę. I nie wiem jakie rozwiązanie wybrac:...