Mechanik do Golfa

Cześć, potrzebuję sprawdzonego mechanika do mojego golfa, któremu niedawno skończył się okres gwarancyjny. Muszę zrobić przegląd i chyba wymienić klocki bo coś piszczą hamulce ostatnio.
Jestem kobietą, więc prosiłabym raczej o polecenie sprawdzonego warsztatu, niż garażu pana andrzeja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mechanik do Golfa

hey, a gdzie go wcześniej serwisowałaś?

Najważniejsze pytanie skąd jesteś?
Dzwoń pod 883 93 92 91 okolice Gdyni
jak coś w Gdańsku to dzwoń Nagengastu, wiem że nie najtansi ale nigdy nie było problemu z niczym

Hmmm może spróbuj AMS Kowalski?
Gdańsk Oliwa, ul. Kwietna 1.

Dobry lakiernik i blacharz.
Nie wiem jak reszta napraw, czysto mechanicznych, ale na stronie mają notkę, że warsztat przyjazny kobietom :) A do tego wymiana klocków, nawet z tarczami, to jest prościzna nawet dla nie-mechaników.

Jeśli chodzi o VW to można tak samo polecić tune-up. Robert - ogarnia temat niesamowicie. Zajmują się głównie tuningiem, ale robią też zwykłe wymiany, specjalizują się w autach VAG (czyli VW).

Do tego zostają zwykle warsztaty i warsztaciki, Twoja wymiana nie jest skomplikowana raczej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skoro auto jest w miarę nowe, celowałbym w ASO. Mamy kilka serwisów w Gdańsku, byłem u Plichty i w Fota-Groblewski i obstaję przy Focie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

a ja bym za ASO nie celował, proste to głównie wymieniacze, poszukaj na trojmieście blisko Ciebie warsztatu, podjedź i pogadaj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ASO? Oni nie mają pojęcia o mechanice. Jedyny atut ASO to posiadanie dokumentacji producenta. Lepiej jechać tam, gdzie stoją 15-25 letnie auta. Przynajmniej mechanik ma doświadczenie w naprawach realnych usterek a nie wad fabrycznych producenta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja się z tym nie zgodzę - jadąc do ASO masz zawsze pewność standardów i gwarancji - czego nie da Ci zwykły mechanik. Tak ktoś wyżej, z trójmiejskich ASO wybrałbym Fota-Groblewski.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

standardy i gwarancja nono ja wiem oddają super czyste auto.. ale czase nie naprawione
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

po to masz gwarancje i ich standardy, że możesz zgłosić reklamację, chociaż ja jeszcze nigdy się nie spotkałem z nienaprawionym autem przez serwis.

sam kiedyś jezdzilem tylko i wyłącznie do mechaników, ktorych polecali znajomi, jednak po kilku ich wpadkach i braku jakiegokolwiek udowodnienia im, ze zrobili coś źle, postanowiłem jeździć do ASO.

Utarło się, że w ASO to tylko na nowe potrafią wymieniać, i nie znają się na mechanice, co jest w ogóle nie zgodne z prawdą.

W trójmieście mamy trzy autoryzowane serwisy, jeździłem kiedyś do Benepolu, od pewnego czasu jeżdzę do Foty i moim zdaniem w trójmieście najlepiej ogarniają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja z kolei zawsze naprawiam swój samochodzik tutaj ag expert . Mają bardzo dobrych mechaników. warto zadzwonić i zapytać czy naprawiają również golfa.

Inne tematy z forum

gdzie kupić auto? (5 odpowiedzi)

Nadeszła pora na zmianę auta. Przeczytałem fora, opinie itd. Wszyscy odradzaja komisy, handlarzy,...

Wynajem długoterminowy samochodu zamiast kupna (11 odpowiedzi)

Hej, zastanawiam się czemu tak wiele osób decyduje się na wynajem długoterminowy czy leasing...

pierwszy samochod (12 odpowiedzi)

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?