Melancholia

Temat dostępny też na forum: Filmy
Opinie do filmu: Melancholia.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

opinia

genialny film
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

NUUUDA

masakra , szkoda kasy, czasu, po prostu dno
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

tak jak w jakimś filmie nie ma strzelaniny i dowcipów a la Pazura to już film leci w 2 kinach na całe trójmiasto i zaraz zejdzie z po tygodniu, pewno najlepiej wmówić ludziom że Pazura robi z*******e filmy a Żmuda-Trzebiatowska jest najlepszą aktorką i w ogóle o co chodzi tym jełopom którzy narzekają!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

KLAPA

Bardzo słabe kino. Kilka zgrabnych zabiegów reżyserskich. Zdjęcia w stylistyce amatorskiej - niepasująca konwencja. Do tego brak skomponowanej muzyki. Von Trier cytuje jedynie Wagnera i uporczywie powtarza wstęp do Tristana i Izoldy. W finałowej scenie muzyka brzmi jak silnik odrzutowy a nie orkiestra symfoniczna. Brak wyczucia, wstyd.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

Re: KLAPA

wstyd. że Mazan nie ma pojęcia o stylu von Triera i kinie skandynawskim, a zabiera się do krytyki tematu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Porażka

Film bez żadnej akcji , emocji, totalne dno ,stracone 2 godz czasu oczekiwanie na jakis cud ,że jednak cos sie wydarzy ciekawego ..Bo to ,że zbliza sie planeta to wiemy :)..Tani film ... akcja dzieje sie w jednym miejscu ciągle.... Kupa jakich dużo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 22

Re: Porażka

Tak uważam -DNO!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Piekny film

Dla zwolennikow kina emocji i estetow. Nie polecam milosnikom filmow " w ktorych sie dzieje". Piekne obrazy i oniryczny klimat. Polecam
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Klimatyczny

Zgadzam się z JJ - oniryczny klimat i wspaniałe zdjęcia. Znakomicie zagrany - zarówno przez nagrodzoną w Cannes Kirsten Dunst, jak i Charlotte Gainsbourg. W subtelny sposób traktujący o ważnych, jeśli nie najważniejszych, sprawach - miłości, śmierci, sensie życia, zagubieniu, zawodowym spełnieniu. To wyjątkowe, wrażliwe kino - z pewnością nie dla wszystkich.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Klimatyczny

Obejrzałem wczoraj. Ten film nigdy by się nie udał gdyby nie genialna gra aktorska (i to nie tylko Kirsten Dunst i Charlotte Gainsbourg). Spodziewałem się dość banalnej historii a film okazał się o wiele głębszy. Wprowadza w specyficzny nastrój. Film o czymś - 10/10
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

rewelacja 10/10 !!

byłam jakieś półtorej tygodnia temu, film doskonały pod każdym kątem...budowane cały czas apięcie nie dawało oderwać wzroku od filmu....siedziałam wbita w fotel i zapatrzona w ekran zapomniałam o popcornie, który musiałam dojadac na przystanku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Fuj! Nie cierpię popcornowców!!! Ani innych takich w kinie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

piękny

Lars ponownie pokazał swój geniusz. Film jest tak piękny, że nie da się opisać, a muzyka.. ahhh płynęłam a nie siedziałam w sali kinowej :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

wytrzymałem 30 minut

od wzniosłości do śmieszności jest niedaleko, tutaj w zasadzie nuda nie śmieszność
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

BEZNADZIEJA

PUSTKA NUDA DNO !!!!!!!!!!!!!!!!!! LARS JEST SKOŃCZONY !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

geniusz Larsa

nie rozczarowalam się, na filmie multum ludzi, kino klimatyczne a film przewspanialy i ta muzyka...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

GENIALNY

genialny!!!, genialny!!! no po prostu genialny!!! aż miałem koszmary senne na drugi dzień. Śniła mi się katastrofa!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

MELANCHOLIA TO BEZNADZIEJA

Przełamujac fale i tańcząc w ciemnosciach bardzo mi się podobały -poruszały do głębi serca ,dawały do myślenia więc wybrałam się na MELANCHOLIE - która okazała się BEZNADZIEJNA -GORSZEGO FILMU NIE WIDZIAŁAM !!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

piekny

wspanialy film, mowi sie ze Lars kominuje, ale co ma zrobic skoro chyba wszystko juz zużył? :) Dla mnie genialnie nowatorski
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Orientuje się ktoś może dlaczego Melancholia od ponad miesiąca w Gdańsku i nie może zawitać do Gdyńskiego DKFu?

Re:

widocznie kino neptun wykupilo kopię filmu na bardzo dlugo.

Melancholia była wyświetlana w Klubie Filmowym pod koniec czerwca, więc nie ma co się dziwić.

no właśnie

też czekam i czekam żeby to obejrzeć w końcu w kinie w Gdyni..

Film dobry, choć muszę przyznać że widziałem lepsze filmy Larsa von Tiera. Bardzo dobra gra Kristen Dunst....