Men's Dance

Temat dostępny też na forum: Men's Dance
Opinie do spektaklu: Men's Dance .
Men's Dance (Tamashi, Kilka krótkich sekwencji, Tango Life)"Men's Dance" to męskie spojrzenie na taniec, spektakl składający się z trzech indywidualnych, autorskich części zrealizowany przez trzech, nigdy dotąd nie współpracujących ze sobą choreografów: Wojciecha Misiuro, Jacka Przybyłowicza i Romana Komassę. - Spektakl baletowy trzech choreografów, z których każdy wart jest osobnego ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

skad ta cena

biletow

Ja już wiem

Powiedziano mi, że taka cena ponieważ jest to spektakl premierowy. Ale odżałowałam te 25 zł więcej niż powinnam zapłacić- mam nadzieję że warto.

Ceny biletów

Hmm... Wszędzie praktykuje się tak, że ceny biletów na premiery są troszkę wyższe niż na późniejsze przedstawienia. I tak powinniśmy się cieszyć, że na Wybrzeżu ceny są niskie i nie płaci się za premierowy bilet 200 zł czy więcej jak to bywa w stolicy czy we Wrocławiu.

Zawsze można przyjść miesiąc później i kupić studencki bilet za 21 zł.

To półprawda, że w TW-ON w W-wie bilety są droższe. Normalnie kosztują w zal. od miejsca od 15 (sic!!!) do 120 złotych. Na premiery dwa razy więcej.

WOW

Wojciech Misiuro to postać kultowa - tancerz, mim i choreograf. Urodził się w Gdańsku. Mieszka w Sopocie. Jest absolwentem Gdańskiego Studia Baletowego oraz Studia Pantomimy przy Teatrze Pantomimy Henryka Tomaszewskiego. W 1987 roku założył autorski Teatr Ekspresji, z którym zrealizował własne spektakle: "Umarli potrafią tańczyć" (1988), "Dantończycy" (1989), "ZUN" (1990), "Idole perwersji" (1991), "College No 24" (1992), "Miasto mężczyzn" (1994), "Pasja" (1995), "Kantata" (1997) i "Tango" (1999)--BRAVO!--TAK DALEJ!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

za drogo i ...sam przeczytaj

Komassa-nadal nie potrafi wyjść z poziomu harcerskiej"Gawędy",brawo dla autora muzyki. Przybyłowicz-to nie jest nawet liga okręgowa,jego układ to tragedia.Co kilka sekund tancerze zwijaja sie jakby "kopał"ich prąd a taniec w piórach to już zupełnie mnie rozwalił. Misiuro-czyli samuraj Jack i męskie kabuki w jednym zapowiadało sie interesująco ale niestety japońskie fascynacje"made in Poland"rozczarowują jednak z tych trzech części chyba tylko ta zostaje w pamięci chociaż spodziewałem się czegoś więcej po tak znanym twórcy.Ogólnie -kiepsko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Men's Catastrophe

WItam
Wrazenia po tym jakze strasznym dziele nie moga byc inne jak straszne. Panowie Choreografowie
1. Zeby robic spektakle demiklasyczne trzeba do tego przygotowac tancerzy. Skandalem jest pokazywanie sierot po baletowkach ktore wspolczesny w szkolach mieli raz w tygodniu.
2. Idea zrobienia super show z ladna nazwa poloczenie sily przez 3 choreografow (jak widac po spektaklu sredniej jakosci) troche malo trafna, idea poza tym nie przeklada na zapelnienie widowni.
3. Tesknimy za starym dyrektorem Nawotka i dzielami takimi jak "Mane Tekel Fares" czy "Fantazja Polska" angazowanie Ani Krzyskow czy Izadory Weiss jak dla mnie zla wybor kadry ktora nie przyczyni sie do wzrostu zainteresowania wsrod mlodych ludzi, a na tym powinna wam zalec.
4. Serdecznie NIE polecam przedstawienia. Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

niekoniecznie

baaardzo mi sie podobał jeden balet izadory weiss, "...z niebia" byłam na nim 3 razy, był boski, poszłabym jeszcze raz, za każdym razem kiedy przejeżdzam koło opery bałtyckiej patrze na repertuar, ale za każdym razem rozczarowanie. pewnie juz tego nie bedzie, szkoda. mane tekel fares tez było dobre, ale nie przebije "wiosna lato jesień zima" które było w podobnym okresie.

PONOWNIE SIE WYBIERAM!

Dokladnie, teraz bedzie ponowna okazja zeby zobaczyc Men´s Dance, swietne trzy balety nie wspominajac wielkiego Wojciecha Misiuro! On pokazuje dopiero to co jest WIELKIE! Dwa pozosale kawalki sa oczekiwane i rowneiz bardzo dobre! gratulacje dla wszystkich z Opery Baltyckiej! WSZYSTKIM

Niestety, muszę się zgodzić z tą opinią....

WSPANIAŁE

Przedstawienie wspaniałe :) Nie wiem skąd w poście Iketaon tyle jadu... a obrażanie artystów naprawdę chyba nie jest sposobem na "ulepszenie" jakości przedstawień.
Ja chciałabym bardzo podziękować tancerzom za piękne chwile, które mogłam spędzić oglądając Men's Dance i czekam na więcej...Jesteście wspaniali :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

z oczekiwaniem!

widzialem premiere i chetnie zobacze to jeszcze raz. sa to trzy wspaniale kawalki nowego tanca, nie tanich chwytow, tu mowa o naszym z wybrzeza w.misiuro. przez przypadek trafilem na youtube nagrane balety z opery baltyckiej. mimo ze sa to urywki z przedstawienia to jest ponownym przezyciem jak juz sie widzialo wczesniej. gratulacje dla zespolu tancerzy!

you are CATASTROPHE!!!

nie znasz sie chlopie, idz orac lepiej, tam poczujesz sie na swoim miejscu....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak widać z załączonych notek ...

p. Misiuro od dekady nic konktertnego nie zwojował. Jak kto ciekawy tańca współczesnego, to lepiej ominąć rodzime produkcje i schować kasę na przyjezdne gwiazdy (raz do roku się Operze zdarza!)

Hmmmm

jestem dyplomowanym tancerzem który piszę tego posta z Kanady, Vancouver Z Harbour Dance Theatre uwierz mi na słowo znam sie na tańcu i Men's Dance to dla mnie jak oszukiwanie publlicznosci mowiac im ze to DEMI KLASYKA!!!! Poza tym miała śpiewać Agnieszka Kaczor, Romanie wake up!!! w szkole baletowej cie bardziej potrzebują!!!!!! a Sławek Gidel niech wraca !!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

BRAWO BRAWO

TO JEST JAK SPOTKANIE Z KREMOWKA, PYSZNE WIDOWISKO. WSPANIALE. BRAWO MISIURO!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

robi wrazenie

jestem pod wrazeniem wczorajszego spotkania z wspolczesnym baletem, tak to nazwe. wspaniali tancerze i wysoki poziom choreografii. swiatla, kostiumy, to wszystko na poziomie swiatowym. polecam bardzo!

ciekawe....

hmmmm, tak sie zastanawiam panie 'iketaon' jakim cudem widziales spektakle skoro piszesz z kanady?? z tego co mi wiadomo grano je tylko w gdansku. ... i co masz na mysli wspominajac o niobecnej agnieszkce kaczor?? a moze to tylko zwykle kolesiostwo a nie recenzja - tak to czesto bywa w 3miescie... ja nie przepadam a men's dance, ale to co tutaj wypusciles to tyko jad -szkoda, ze w taki sposob sie dowartosciowujesz////.../

mam propozyjce dla ikatona

Zatrudnij wiec w swoim teatrze Kaczor, Gidla i Nawotke. Pewnie, gdy nie pracuja w Operze Bałtyckiej to maja troche czasu i chetnie Cie wespra w Kanadzie. No juz! Czekamy na fotke tej trojki przed siedziba Twojego teatru z kontraktami (chociaz rocznymi) w reku.

swietne trzy aktowki

Polecam innnym jak maja jeszcze szanse zeby zobaczyc to. Jest to wejscie w nowa ere balatu i nowych przekazow w tancu. Brawa dla wszystkich trzech Men's Dance, Misiuro pokazuje magie ruchu i symboliki. Brawa!

bardzo udane

wiecej takich pokazow prosimy, tego typu przedstawien jest bardzo malo u nas w Polsce. bardzo udane!

Pod wrazeniem jestem!

Z ciekawosci wpadam tu zeby przeczytac co sie pisze i widze ze duzo jest podobnych opini do mojej. Jestem pod wrazeniem i bardzo mi sie podobalo. Z oczekiwaniem na nastepne. dziekuej!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

hmmm

Gdybym wyszła z opery po pierwszej części tj. po "Tango Life" to miałabym przynajmniej miłe wspomnienia z tego wieczoru. Pozostanie na dwóch kolejnych sprawiło niestety, że wyszłam ze spektaklu zniesmaczona i z poczuciem zmarnowanego czasu. Zdecydowanie, nie podzielam zachwytu wcześniejszych opinii.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Strata czasu .....

Niestety...nie polecam....nudne strasznie....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tongo Life jeszcze ok
środek słaby - tancerze jakby od niechcenia
samuraje - na początku bardzo dobrze a potem cały czas w dół

niestety jednym z najważniejszych problemów jest to że tancerze mają ogromny problem z utrzymaniem synchronizacji (również na każdym spektaklu operowym)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

zawiodłam się

Dobrze, że kupiłam bilet na Gruponie, inaczej żałowałabym wydanych pieniędzy. Tylko w pierwszej części czuło się trochę magii i emocji płynących z tańca ( brawo dla zespołu muzycznego grającego na żywo na scenie ). Reszta, to ewidentnie przerost formy nad treścią. Kilka osób w moim rzędzie głośno chrapało na 2 i 3 części spektaklu. To była prawdziwa klapa...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dziewczyna, która podeptała chleb (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Dziewczyna, która podeptała chleb . PIERWSZE PRÓBY DO SPEKTAKLU...

Księżniczka czardasza (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Księżniczka czardasza . "Księżniczka czardasza" Imre Kálmán reżyseria:...

Psi Patrol Live "Wielka piracka przygoda" (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Psi Patrol Live "Wielka piracka przygoda" . DRUŻYNA POWRACA! Psi Patrol...