Mężczyzna 30+

Popiszę, pogadam, poznam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mężczyzna 30+

A jesteś samotną matką i masz 30 lat?

Mam 33 lata i fakt, jestem mamą samotnie wychowującą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łatwo nie będzie.
Samotne matki nie są zbyt atrakcyjnym kąskiem dla faceta 30+
I jest jeszcze ta zasada odnośnie wieku, że idealny wiek kobiety to wiek faceta podzielić na pół i dodać siedem.
Wobec tego sądzę że powinnaś się lepiej zareklamować;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie jestem towarem na sprzedaż żeby się reklamować ;) i nie mam ciśnienia na związek, chce po prostu poznać kogoś z kim czasem będę mogła się spotkać :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łącząc tą wypowiedź z tytułem wątku, na usta ciśnie mi się pytanie, czy dobrze czytam między wierszami i masz na myśli seks?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakoś mnie nie dziwi to pytanie, biorąc pod uwagę że jesteś mężczyzną. Odpowiem pytaniem na pytanie: czy mówiąc o "spotkaniu" mówimy zawsze i tylko o seksie? Czy przyszła Ci do głowy np najzwyklejsza kawa?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyszło mi to na myśl, ale uznałem że wtedy propozycja skierowana by była do obu płci.
Myślałem że chodzi o związek, ale napisałaś że nie masz ciśnienia, co zabrzmiało jakbyś powiedziała że nie na tym Ci zależy.
I że chodzi o cykliczne spotkania.
Seks był najbardziej prawdopodobny.

Brak odpowiedzi negatywnej i to "zawsze i tylko" utwierdzają mnie w przekonaniu że moje wcześniejsze pytanie nie było bezzasadne:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdyby nie zależało mi na związku to wyraźnie bym to napisała. To, że nie mam ciśnienia nie oznacza, że całkowicie takowy wykluczam. Traktowanie każdego poznawanego mężczyznę jako kandydata do związku uważam za desperację a ja zdesperowana nie jestem ;) więc wychodzę z założenia że lepiej się nie spinać i nie ciśnieniować :).
Uważasz więc, że brak odpowiedzi negatywnej oznacza odpowiedź pozytywną? I nie rozumiem, dlaczego "zawsze i tylko" podkreśla zasadność pytania...
:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podobno jak kobieta mówi "nie" myśli "nie wiem",
gdy mówi "nie wiem" myśli "tak"
a gdy mówi "tak" to nie jest kobietą:P

Kobietą jak widzę jesteś, ale jak ognia unikasz zaprzeczenia:d
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Więc zaprzeczam, stanowczo zaprzeczam, że zaczynając ten wątek miałam na myśli sex :) i wcale nie myślę "nie wiem" :D

No tak, tylko teraz mój analityczny umysł wyłapał stwierdzenie "że zaczynając wątek" i tą formę przeszłą:P

Tak skromnie zauważę, że może nieświadomie, ale udzielając się tutaj, coraz bardziej się reklamujesz;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widzę, żeś strasznie czepliwy ;)
Nie miałam, nie mam i mieć nie będę na myśli seksu.
Teraz pewnie Twój analityczny umysł będzie się zastanawiał, czy stwierdzenie "i mieć nie będę" nie oznacza przypadkiem wstrzemięźliwości seksualnej do końca życia ;)

Nie tylko ja udzielam się na tym forum więc czyżby wszyscy tutaj się reklamowali? Łącznie z Tobą, oczywiście ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Widzę, żeś strasznie czepliwy ;)"

Chyba coś podobnego o Panu Społecznym też już gdzieś dzisiaj pisałam :)
przypadek?

Na pewno nie plagiat ;)

Antyspołeczniak starał się po prostu pocieszyć dziewczynę :)

Pocieszyć?? Przeanalizować :)

no tak....a jak się z Tobą kontaktować ?

RutG, myślisz że to sprawka Onych?

Aconitum, nawet pokusiłem się o subtelny intelektualny komplement, ale gdzie tam, nie zauważą:(

To sprawka jednego Onego który uwielbia czepiać się słówek

Skąd pewność, że subtelny komplement został niezauważony?

kawosz ze mną chcesz się kontaktować?

no tak ;)

Nie ma pewność - nic dla mnie nie jest pewne, nawet moje istnienie tutaj:)

> To sprawka jednego Onego który uwielbia czepiać się słówek

Onych nie ma pojedynczo:P
I na tym forum nie ma żadnego "jednego" co lubi się czepiać, chociaż jest taka "jedna":P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Antyspołeczny - informuję, że Twój subtelny komplement wywołał subtelną reakcję :). Niegodnym byłoby zareagować inaczej :)

Kawosz więc moje "reklamowanie się" jednak odnosi jakieś skutki ;). Podaj jakśs kontakt do siebie - odezwę się.

gg 44702080

>Antyspołeczny - informuję, że Twój subtelny komplement >wywołał subtelną reakcję :). Niegodnym byłoby zareagować >inaczej :)

Touche!:)

>Kawosz więc moje "reklamowanie się" jednak odnosi jakieś skutki ;).

To sobie pomyśl co by było gdybyś sobie założyła stały nick, i udzielała się tutaj codzienne i jeszcze na podforum towarzyskim;)
Nie bym coś sugerował, tak tylko mówię:P

Skusiłeś mnie :)

Ale reklamować się nie będę bo "reklama kłamie" :D

A teraz dawaj duszę!:D

Nad reklamą też popracujemy. Jak rozumiem problemem jest nazwa? Może zatem nazwijmy to "kreatywnym rozporządzaniem opiniami o sobie i świecie"?:P

Bierz jeśli takiej Ci trzeba ;)

Więc zaczynam kreatywnie rozporządzać opiniami :D

Może wymienię ją u Lucka za coś:p

To tyle masz na sumieniu że uciekasz się do handlu z Luckiem? :P

Sumienie mam czyste. Ino szkoda by się dobra dusza u mnie marnowała;)

No skoro sumienie czyste to znaczy, że wszystkie dobre duszyczki przehandlowane :)

"To sobie pomyśl co by było gdybyś sobie założyła stały nick, i udzielała się tutaj codzienne i jeszcze na podforum towarzyskim;)"
Co to, to podforum??

Forum nasze kochane ma swoje podfora- Hydeparkr, Inne i również Towarzyskie, na którym właśnie piszemy :)

Piszemy na "Poznajmy się" i chyba można by je uznać za podforum forum Towarzyskie.

Dziękuję Wam, już pojęłam :)

jak mama 30 ma domek i nie ma problemow z kasą to mozna byc sie zastanowić.

@krzysiek30

Czyzbys nie mial gdzie mieszkac??

Też uwielbiam kawę.........

czyli ja mając 38 lat mam spotykać sie z 65 latkiem???? :(((

Taka jest mentalność polskich mężczyzn o samotnych matkach.Mej córki samotnej matki też nie chciał żaden polak więc męża poszukała za zachodnią granicą w Niemczech i tam i ona i dziecko jest bardzo kochane, a samotne matki są czasem b. dobrymi porzuconymi przez nic nie wartych mężów lub jakaś wpadka dziewczyny, która nie była uświadomiona dobrze więc chłopacy nie gardźcie nimi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja lubie dzieci jak mamusia ma ladne oczy usta jest mila wesola.i nie ma problemow z kasa to .mozna by taka mausie zaadoptwac

proszę cie nie słuchaj maruderów i wydziwiaczy

kobieta z dzieckiem i z dziecmi tez ma szanse!

może tylko na zabawianie się mniej ma czasu
i dłużej może trwac znalezienie kogos-ale nie ma reguły

nie sugerujcie się kobiety zdaniem uczuciowych leni-którzy minimalizują swoje zycie do spędzania czasu tylko z partnerka umilajaca im czas,brzydzacymi się dziecmi-bojacymi się wyzwan!
samcami-niedojrzałymi do zycia..
niech sobie zyja jak chcą-ale po co wygłaszać bzdety--o niemoznosci innych wedle własnych niemoznosci!!!!!!!!!!
-----
moja córka jeszcze nie ostygła po jednym a drugi już jest i dziecko ma1
ja tez spotkałam ,co prawda nie udało mie się własciwego--ale dzieci nie ukrywałam w szafie

------
Józek -bo ja będzie mieć problemy z kasa-to dla ciebie nie starczy?
zaadoptuj sobie fretke---ona ma ładne oczy!

Facetów z dziećmi, panny także omijają.

Inna sprawa to taka, czy samotna matka na prawdę szuka partnera, czy tylko gościa co poprawi jej byt.

Druga sprawa, to ta, czy kobieta po tak ciężkich przejściach, potrafi jeszcze kochać ? Czy może juz pozostała tylko myśl o przeżyciu kolejnego dnia.

Ależ to łatwo sprawdzić kogo, czego szuka. Wystarczy zapytać czy urodzi dziecko nowemu Partnerowi jeżeli on tego będzie chciał. Z doświadczenia powiem, że 90% samotnych mam, które poznałem mówiło, że ma już dzieci i więcej nie chce. Męska psychika jest w tym wypadku prosta: skoro nie chce mieć ze mną dzieci, to znaczy że nie znaczę dla niej emocjonalnie tyle ile powinienem i szkoda czasu na osobę, która się w pełni nie zaangażuje.

@Artur, a czy twoja meska psychika wziela pod uwage wiek takiej samotnej mamy?
Bo jeśli ona ma lat np. 36, zanim znajdzie się jakis mezczyzna, zanim dojdzie do tego, ze zaczna się rozmowy o dzieciach i zanim taka decyzja zapadnie, kobieta bedzie już pewnie miala 40 lat...a przeciez moze miec nawet wiecej. Więc jak dla mnie, twoj sposob "sprawdzania" samotnych mam jest najzwyczajniej do bani :)
No chyba, ze Ty decyzje o posiadaniu dziecka z kims jestes w stanie podjac w kilka miesiecy. W takim razie gratuluje :)

Pomyślałem o "wieku produkcyjnym" kobiety. Po kilku miesięcznym związku można spokojnie zapytać o to drugą osobę, nie ma w tym nic złego ani dziwnego.

Z moją partnerką decyzję podjęliśmy szybko i jest ona słuszna ;)

"Wiek produkcyjny" kobiety trwa od momentu pierwszego okresu do menopauzy, która kobiety przechodzą w bardzo różnym wieku. Kobieta, która ma 50 lat też jest w stanie zajść w ciążę :)

No właśnie, zadam Ci hipotetyczne pytanie: "jutro poznajszesz kogoś (załóżmy, że jest starszy od Ciebie o 3 lata, bezdzietny bo swój czas "przespał"), dba o Ciebie i o Twoje dzieci, zamieszkujecie po pół roku razem. Jest Wam ze sobą dobrze (czyli jak to w związku raz lepiej raz gorzej, grunt, że zasypiacie pogodzeni), nie są to takie motylki jak za małolata ale czujesz się przy nim względnie bezpieczna, wszystko wydaje się być przejrzyste i poukładane, wydaje Ci się że w końcu wiesz co będzie jutro (pewności nigdy się nie ma). Po 10 miesiącach mówi Ci, chciałby mieć własne potomstwo, że jest to dla niego bardzo ważne (pewnie dlatego, że chce od kogoś usłyszeć proste "tato"). Nie wymaga od Ciebie tego w tym momencie, ale w przeciągu najbliższego roku bo czas ucieka i Tobie i jemu. Oczekuje od Ciebie konkretnej deklaracji i odpowiedzi. Co mu powiesz?" Zaryzykujesz poraz kolejny?

Na to pytanie odpowiem Ci, jeśli znajdę się w takiej sytuacji. Nigdy nie mówię co bym zrobiła gdyby, dopóki sama czegoś nie doświadczę.

Czyli odpowiedź na "NIE". Oczywiście ubrana w wymijające słowa bo tak lepiej wygląda. Niestety to taki standard u mam. ;)

Jedna z moich koleżanek kilka lat temu w pubie powiedziała tak : "Już jednemu ch.. dałam sobie zrobić dzieciaka, drugiemu już nie dam. Niech bierze to co jest, albo spada na drzewo." Niestety jej chłopak usłyszał to doskonale i nie podzielił jej poczucia humoru. Finału ich historii z pewnością się domyślasz.

Co do "wieku produkcyjnego" to czepiasz się szczegółów :P

Tak patrząc z boku to w sumie się nie ma co dziwić , bo co mają sobie te mamy mówić "do trzech razy sztuka" ,czwartemu odmówię i wogóle rezygnuje ?

Co do koleżanki to tylko się chyba cieszyć , bo swoją szczerością zaoszczędziła jemu i sobie czas.

A tak poza tym to chyba największe szanse mają związki gdy oboje rodziców ma już dziecko

Dla mnie lepiej żeby miała dwójkę albo trójkę dzieci. Bo jedynaka chcieć nie chcę. Jeśli dzieciaki takiej kobiety są nie wychowane, gburowate to nigdy się z taką kobietą nie zwiąrzę.

Natomiast jeśli ona nigdy nie zgodzi się na dziecko ze mną, to nigdy nie przysposobie jej dzieci, mimo, że będę je traktować jak własne.

Jeśli sama nie chce ryzykować to ja także nie będę. Bo gdy bym przykładowo się jej znudził, to miał bym alimenty do płacenia.

Acha czy ja się czepiam szczegółów ale że Ty moje słowa interpretujesz po swojemu to ok?
W takim razie, skoro tak doskonale znałeś odpowiedź jakiej udzielę, to po co zadajesz pytania?

oj tam :) niech Ci będzie

I o to Gundek chodziło :DDD

Co do wypowiedzi- zupełnie się z Tobą nie zgadzam.

Możesz się nie zgadzać.

Tylko, że nie ma znaczenia to, że nie zgadzasz się z tym co ja bym zrobił. Jeśli bym to zrobił to tak czy siak musiała byś się z tym pogodzić.

Oczywiście mogła byś się nie pogodzić z tym co zrobiłem ale wtedy to jak wierzyć w różówe słonie. Także można w nie wierzyć.

" A tak poza tym to chyba największe szanse mają związki gdy oboje rodziców ma już dziecko"

tu się zgadzam, bardzie klarownie to wygląda i chyba łatwiej o kompromisy

Dla mnie nie ma różnicy, czy facet dziecko będzie miał czy nie, jeśli dorośli ludzie są to i na kompromis każde z nich potrafi pójść. A jak uparte jedno czy drugie, to co za różnica czy maja potomków?

Niestety wielu ludzi, tych metryką dorosłych, nie potrafi pójść na kompromis.

Ja już kiedyś w innym wątku pisałam, że chciałabym, aby facet miał dziecko/dzieci. Oczywiście nie jest to jedyny wyznacznik. Ale myślę, że fajnie by było :-)))

Ba, pewnie że fajnie by było... Ja tam lubię rodzinny tłum w domu :) tylko że szukanie teraz jeszcze mężczyzny z dzieckiem, już chyba całkowicie ogranicza szanse samotnych mam do zera...

mi się podoba wizja patchworkowej rodziny :-)))

:)
Mi też, ale póki co muszę się zadowolić jednym Szkodnikiem wpełzającym rano do mego łóżka :)
No chyba, że szynszyle wytresuję :D

weź swego szkodnika i szynszyle, ja moją szkodniczkę i królika i będziemy miały patchwork :D

Model rodziny: ona + ona + dzieci + zwierzaki?

Hmmmm.... ;)))

no i w takiej kompilacji szybciej chętnego faceta znaleźć

@Cross - wcześniej nigdy na taką konfigurację nie wpadłam, ale może to jest dobre wyjście ;-)))))

Jak się nie ma co się lubi... :D

czytam ten watek i stwierdzam po kij marnujecie czas na odpowiadanie sobie na wiadomości idzcie sobie raz porządnie bzyknąć :)

nie pomogło , ale naprawdę było porządnie , może dlatego że dwa razy to się zneutralizowało w jakiś sposób ? :P

kogo bzyknąć...albo z kim się bzyknąć?
potrzeba tak samo ważna, jak jedzenie, picie, bliskość, czułość, odpoczynek, sen
wielu rzeczy można sobie odmawiać
niestety sami stawiamy sobie ograniczenia ( nie chodzi mi o całkowite rozpasanie, bo to skrajność);
a kobiety nader często eufemistycznie zaznaczają, że nie interesuje je tylko "przygoda"...

widze,że coraz mniej ludzi bawi się długie podchody

tyle ze romantyczności coraz mniej
a szkoda:)

czy nadal aktualne?- pozdrawiam

Inne tematy z forum

Osoba trans poszukująca bratniej duszy - trójmiasto i nie tylko (71 odpowiedzi)

Cześć! Szukam kontaktu do wszystkich osób, przy których mogłabym się zrelaksować, spędzić miło...

Realnej na spacer (4 odpowiedzi)

Koleżanki na regularne spotkania bez wchodzenia sobie w życie. Trójmiasto

Trans osoby z Trójmiasta (95 odpowiedzi)

Jestem osobą trans i poznam chętnie inne takie osoby z Trójmiasta i okolic.