Miasteczko G.

Temat dostępny też na forum: Miasteczko G.
Opinie do spektaklu: Miasteczko G..
W miasteczku G. dochodzi do morderstwa. Czas wszcząć śledztwo i znaleźć winowajcę. Główny bohater, Karol, zatrzymuje podejrzanych i zaczyna przesłuchanie. Problem w tym, że w kręgu podejrzeń jest jego własna rodzina...

W najnowszej sztuce Michała Walczaka roi się od wątków komediowych. Niczym w dobrym filmie Quentina Tarantino wydarzenia nieustannie splatają się ze sobą, tworząc swoistą ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wrazenia

Brawa dla Pana Lampy i Starszych Panów:)

do aktorów zarzutów nie mam, ale sama sztuka to dno

Sztuka to nie dno, to wymagajacy zaangazowania tekst. inscenizacja interesujaca, aczkolwiek odzi widza za nos, zaskakuje i nie nudzi!

Dla wymagajacych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Były lepsze

Gra aktorów jak zawsze rewelacja ale scenariusz ... trochę nudny. Choc przyznaję że są chwile że wciąga.

spektakl nie powala na kolana, gdyby nie gra aktorska to byłaby żałość.

Gra Starszych Panów trzyma jakość

Groza.Nuda.Tyle negatywów w jednym miejscu...Wszystko tam jest nie tak.Tekst,prowadzenie aktorów,scenografia,energia.Brrrrr

Miasteczko G

Bardzo dobra sztuka,gra aktorow tez dobra.Polecam

Gra aktorów- rewelacja, sztuka też dobra, polecam.

To jeden z najsłabszych tekstów Walczaka. Grafomania po prostu... Wybrzeże ma pecha do robionych na zamówienie tekstów. W tamtym roku inny kit wcisnął tu skądinąd dobry dramatopisarz - Marek Modzelewski (All inclusive)... W "Miasteczku G." jest parę niezłych wątków wątków, ale żaden nie doprowadzony do końca (poza pseudokryminalną intrygą). Ogólnie spektakl dla koneserów lub stałych bywalców... raczej nie polecam.

Co w tym TEATRZE nie gra ?

Kiedy wreszcie Teatr Wybrzeże będzie miał więcej szczęścia do dobrych tekstów i pomysłodawców . Bo przecież artystów ma dobrych.

Sztuka taka sobie!

Jednak gra p.Lipnickiej i M Krawczyka-majstersztyk!Kot ani śmieszny , ani ciekawy!Spektakl warto jednak obejrzeć!

Re: Sztuka taka sobie!

Kot jest jedynym ciekawym elementem tego spektaklu.
Elektryzuje.

a mi się podobało

Ciekawe rozwiązanie, coś innego niż do tej pory. Gra aktorska bardzo dobra. Nie zauważyłam kiedy minęły 2 godziny

Bardzo smutne

Smutek wielki, że takie coś się zdarza na deskach teatru. Nudno, nieciekawie, nie wolno popełniać takich rzeczy jak Miasteczko G. Taka słabizna powinna być prawnie zabroniona. Jak tak dalej pójdzie, to zastanawiam się kto z myślących widzów będzie tam jeszcze chodził...

SUPER

sztuka rewelacyjna! z przyjemnoscia poszlabym jeszcze raz :D

Jak dla mnie tak mocno negatywne komentarze są przesadą. Nie była to wyrafinowana sztuka, ale zła też nie była. Wreszcie nie było perfidii (tak częstej w TW) Dobra gra aktorska(szczególnie p. Nieczuja i p.Konpiński), świetna scenografia (tym razem nie była to scenografia dla scenografii) Warstwa tekstowa również nie była aż tak zła jak tutaj wyczytałem. Szkolną naciąganą "czwórkę" bym wystawił.

oprawa muzyczna

Dosyć ciekawie, dobra gra głównej roli, szkoda tylko że ten sam utwór cinematic orchestra powtarza się już w drugim spektaklu Teatru Wybrzeże. Nie jest on już przecież pierwszej świeżości. Jeżeli oprawa ma oddawać teraźniejszość, nowoczesność, nie można podkładać numerów sprzed ponad pięciu lat!!! A nie doszukałem się tutaj innego powiązania z tematyką spektaklu. Grubo spóźniony zapłon Panowie, choć muzyka ładna!

ciekawe i pouczające widowisko,
godna zainteresowania postać Wiktori grana
przez młodą aktorkę Katarzynę Kaźmierczak - należą się wielkie brawa oraz głównego bohatera Karola mistrzowsko wykreowanego przez Mirosława Krawczyka - wielki szacunek. Polecam

Beznadzieja

Byłam w Warszawie w Teatrze Ochoty na komedii Sieniona " Przychodzi mężczyzna do kobiety" grały die osoby jaki tekst jaka gra. A tu zenujące, Aktorzy robili co mogli ale tekst grafomanski Walczaka po prostu dyskwalifikacja. Kto mu dał prawo do pisania sztuk teatralnych. W liceum powstają prace na wyższym poziomie. Dno literackie. NIE WYSTAWIAJCIE NIGDY JUZ TEKSTOW TEGO PANA NIECH SIE ZAJMIE JAKAS PRACA a nie marnuje czas aktorom i widzom .
Wyszliśmy po pierwszej części.

w pełni się zgadzam

Walczak jest lansowany przez Słobodzianka. A kiedy to skod inąd zdolny autor ostatnio popełnił cos ciekawego. Niestety tylko odcina kupony od przeszłości

mogło

Na wstępie odrzucił mnie sam fakt że od razu na początku spektaklu jeden z aktorów pali papierosa..niby ok ale gdyby były wyciągi a nie cały smród - bo inaczej tego nie da się nazwać poleciał na salę. Poszedł bym zwrócić bilety gdyby nie namowa dziewczyny żebym sobie odpuścił...
ogólnie spektakl nie zachwyca....poszedłem bo słyszałem różne opinie,

Nie zachwyciła mnie ta sztuka ale warto zobaczyć... by móc wyrazić własne zdanie.

fajne, fajne

nawet bardzo :)

Inne tematy z forum

Karnawał zwierząt (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Karnawał zwierząt . KARNAWAŁ ZWIERZĄT CAMILLE SAINT-SAËNS BALET Świetna...

Jeden, jeden, dwa (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Jeden, jeden, dwa . "Jeden, jeden, dwa" to historia opowiadająca o...

Koło sprawy bożej (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Koło sprawy bożej . "KOŁO SPRAWY BOŻEJ" Konrad Hetel KOŁO SPRAWY BOŻEJ...