Miejsca widokowe w Gdańsku?

Cześć, czy mógłby mnie ktoś obdarzyć ciekawymi, widokowymi miejscami (miejsca, z którym można popatrzeć na piękny Gdańsk z góry) w Gdańsku? Najlepiej gdzieś w centrum, ale nie jest to wymóg.

Mogę tez być jakieś bary, typu skybar, z którego widać panoramę.

Bądź jakieś ciekawe, bezpiecznie dachy, na które wejście jest legalne. I najlepiej gdyby można rozbić tam piknik.

Z góry dzieki!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Miejsca widokowe w Gdańsku?

Góra Gradowa (centrum), wzgórze "Pachołek"( Oliwa), "Kozacza Góra" ( Ujeścisko)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Forty, jadac wzdłuż Traktu w kierunku Pruszcza po lewej stronie. Od dolnego miasta ul. chyba Toruńska

Biskupia Gorka

Westerplatte (widok na port)

Latarnia morska w nowym porcie

Restauracja Panorama w zieleniaku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie Gdańsk i nawet bardzo daleko od niego ale jest takie urocze miejsce na wieczorny piknik. Za Gniewem kierując się w stronę Tymawy, przy jej końcu znajduje się rozwidlenie dróg; wybieramy lewą tą bliżej Wisły. Jakieś 2- 3 km dalej znajduje się miejsce na wzgórzu, z którego po prawej stronie widać światła rozświetlonego nocą Kwidzyna (to miasto znajduje się na wzgórzu) a na wprost przed nami mieni się w kolorach niebieski-różowym most prze Wisłę. Do tego ciepły letni wieczór i zapach świeżo skoszonego zboża:). Wokół tylko słychać świerszcze i inne drobne zwierzątka piszczące w trawie. Jeśli ktoś będzie w tej okolicy.. to urocze miejsce na romantyczny wieczór we dwoje:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak nauczyć się prowadzić sklep internetowy (10 odpowiedzi)

Jestem tutaj nowa, także bardzo proszę o wyrozumiałość Pomagam tacie rozkręcić jego biznes...

WAKACJE (49 odpowiedzi)

Troche to temat z gola odmienny niz panujace tu obyczaje, ale jak podsumowywujecie te wakacje ???...