Mieszkanie w Gdańsku

Witam forumowiczów
Planuję zakup mieszkania w Gdańsku, dwa pokoje, ok. 50m2. Nie do końca zależy mi na super lokalizacji (morze, centrum) ale z możliwością rozsądnego dojazdu do centrum. Cena jak najnizsza (to jest oczywiste) ale jednak mieszkanie w budynku o wyższym standardzie i jednak na rynku pierwotnym - chyba jednak sam wolę wybrać wykończenie, zabudowy etc.
Wiem, że wiele osób przymierza się do podobnej inwestycji czy możecie się podzielić swoimi opiniami na temat ofert znajdujących się na rynku lub podpowiedzieć lokalizację/ inwestycję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mieszkanie w Gdańsku

na rogu Hallera i Kościuszki powstaje 10-o pietrowy budynek mieszkaniowo-usługowy. na razie jest tam tylko dziura w ziemi ale moze to cie zainteresuje. wiem ze juz sprzedaja mieszkania

dwie rzeczy, które napisałeś wzajemnie się wykluczają - mianowicie rozsądny dojazd do centrum i dobra cena. Na rynku pierwotnym istnieje albo jedno albo drugie i musisz się zastanowić na czym ci bardziej zależy. Czy możesz wydać więcej kasy (na takie mieszkanie licz ok. 270 tys. minimum) i mieszkać bliżej centrum (np. Chełm, Morena, Suchanino) czy nie możesz wydać więcej kasy i wtedy pozostają Ci dzielnice Gdańsk-Południe (te wszystkie dzielnice o "słodkich" nazwach jak Moje Marzenie, Os. Kolorowe itp. itd.). Co do samych deweloperów to polecam większe firmy jak Hanza (która nie jest może największym deweloperem w 3mieście ale z tego co pamiętam jak sam szukałem mieszkania to buduje za całkiem rozsądną cenę), Invest Komfort, Ekolan.

Podepnę sie pod temat choć trochę w innej sprawie. Szukam mieszkania w Gdańsku na wynajem i staram się na razie szukać przez internet bo mieszkam w zupełnie innej części Polski. Szukałam przez ten właśnie portal i wpisujac po prostu w Google oferty wynajem Gdańsk, ale to i tak wszędzie mało. Może Wy Gdańszczanie macie jakąś stronę na którą warto zajrzeć, albo gazetę, której ogłoszenia okazują się on line?

a co sadzicie o takich mieszkaniach?

opcja 1

www.slonecznewzgorza.pl/pdf/karty/b14.pdf
- koszt ok. 300kzl

opcja 2

www.semper.gda.pl/index.php?mod=articles&k1=7&k2=9

mieszkanie 1.B.1.2 | 2 pokoje | 46,7m2 - koszt ok. 270kzl

Osiedle Hiszpańskie położone jest niedaleko wysypiska, najprawdopodobniej jego obecność będzie czuć.
A jeśli już, to proponuję może takie: http://investing.com.pl/index.php?pokaz=tabela&oid=97
slawko napisał(a):

z 3 propozyji (semper, sloneznewzgorza, inwesting) wybrałbym slonezne wzgorza.
inwesting (nad jarem lub kowale) to koniec świata ale pewnie są tanie, i będą jeszcze tańsze.
semper - to koniec świata i smród, za żadne pieniądze by w to nie wszedł

sloneczne wzgorza - ujeśisko to fajna dzielnica, srosunkowo nowa, pełna infrastruktura, nie ma staryh bloków, są tbsy ale nie rzutują one na standard mieszkania na osiedlu (mieszkałem na ujeśisku 9 lat).
Problem osiedla sloneczne wzgorza to położenie - niby ujeścisko ale nie do końca, budynki leżą pomiędzy dwoma bardzo ruchlowymi drogami ul. warszwaska i trasa w-z. zapomnij o ciszy. Poza tym korki - ale to jest problem całego południowego gdańska. ale ogólnie wziualnie bloki wyglądają ok.
Wiem że w środku osiedla ujeśisko buduje sm zakonizyn - bardzo fajne położenie ale jak ostatnio sprawdzałem to mieli zabójcze ceny 6400/m2, ale to może się zmienić bo za 6400 ni nie sprzedadzą,

Generalnie to nie warto kupować w tej części Gdańska powyżej 5000/m2, aktualnie nic się nie sprzedaje - czeka nas 30% korekta cen.

a ja znalazłem ostatnio bardzo fajne moim zdaniem osiedle na Kowalach (osiedle castilla) jak się jedzie na Jankowo, obwodica blisko więc wszędzie sobie dojadę i co najważniejsze - położenie przy ścianie lasu więc nie śmierdzi (bo tam wieje w stronę ujeściska i orunii) mieszkają niedaleko moi znajomi i sobie chwalą okolice. a mieszkanie 41 m za 254 tyś. to warto.

Interesuje mnie zakup małego mieszkania- najlepiej 2-pokojowego.

Myślę o dzielnicach południowego Gdańska i mam nadzieję, że ceny spadną do 4000 zł.

Czy orientujecie się jacy developerzy w Trójmieście są najtańsi albo na jakich stronach najszybciej bez pośredników znaleźć ciekawe oferty?

Witam

jezeli jestes zainteresowany Slonecznymi Wzgorzami, to odwiedz budowe 13.09br. Deweloper organizuje dzien otwarty. Jak rozumiem mozna swobodnie poogladac mieszkania, moze jakis bufet, rozrywki;)

Witam, mam do sprzedaży mieszkanie w Kiełpinku na Osiedlu Wiszące Ogrody, poniżej link.

http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/nieruchomosci-sprzedam/mieszkanie-53-m-2-kielpinek-ogl1211405.html

Gorąco polecam!

MYSLIWSKIE 3 SPOKOJNE OSIEDLE INPRO

DSA napisał(a):

> MYSLIWSKIE 3 SPOKOJNE OSIEDLE INPRO

tylko to osiedle wszedzie blisko ładnie i spokojnie.

nie ma lepszego miejsca

Inne tematy z forum

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (39 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

ile może kosztować taki projekt wnętrz? (8 odpowiedzi)

zastanawiam się nad częściowym remontem w domu (poziom parteru ok 55 m2) na którym jest kuchnia,...

Układanie paneli podłogowych! (34 odpowiedzi)

Witam! Solidna i tania ekipa ułoży panele podłogowe w Gdańsku lub okolicach. Cena za m2 15zł...